Caznele gunoiului: pașii anevoioși spre civilizație

/ Vizionări: 1668

Испытание мусором: трудные шаги к цивилизации Испытание мусором: трудные шаги к цивилизации

 

În pofida necesității evidente de a depozita deșeurile, generate de capitala RM, ca și mai înainte prevalează interesele cuiva.

Sfârşitul civilizaţiei (Video)
Sfârşitul civilizaţiei (Video)

Iar în timp ce birocrații pun responsabilitatea pe umerii altora, timpul este adversarultuturor și acționează ca o bombă cu efect întîrziat. Cu toții, indiferent de statut și de nivelul de venituri, vom fi nevoiți să trăim într-un mediu toxic, într-un oraș înconjurat de gunoiști. Problema nu s-a rezolvat cu de la sine putere La prima vedere, s-ar părea că problema deșeurilor în capitală nu mai este la fel de acută, dat fiind faptul că în vara anului 2017 a fost deblocată evacuarea deșeurilor solide pe Poligonul de la Țînțăreni.

Însă acest ”buboi” încă continuă să erupă, peste un an băștinașii iarăși au blocat drumul camioanelor, care transportau deșeurile. Nu este exclus că aceste acțiuni se vor repeta. Unde mai pui că acest poligon nu este elastic, el nu poate fi extins la infinit. Apropo, termenul de valabilitate a contractului Primăriei mun. Chișinău cu Primăria com. Țînțăreni privind depozitarea deșeurilor solide expiră la 31 decembrie 2019. Ce va urma încă nu se știe.

Citește mai mult:noi.md