ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ce este un Ecovillage?Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate


Cuvântul "ecologie" in greaca inseamna "stiinta a casei." Sub casa a fost înţeleasă, nu doar de locuinţe, dar tot spaţiul, în cazul în care oamenii trăiau. Astfel, pe scurt putem spune ca "sat ecologic" - un loc în care este favorabil pentru viaţă.

"Ecovillages - o soluţie pentru persoanele care doresc să creeze un model de viaţă durabil.. Ar putea fi noile aşezări sau renaşterea satului Ele sunt un exemplu de model de dezvoltare, care combină de bază mai multe principii: calitatea vieţii, conservarea resurselor naturale, promovarea unei holistică (integrat) approach de viaţă şi persoană, care, la rândul său, implică ecologiei umane, locuire fiind incluse în soluţionarea tuturor membrilor de a adopta comune, soluţii utilizarea de protecţie a mediului. tehnologii Ecovillages la - o comunitate în care oamenii se simt de sprijin ale altora şi sunt responsabile pentru cei din jur. Acestea furnizează un profund sentiment de apartenenţă, şi sunt suficient de mici pentru a se asigura că toată lumea se simte important rolul său, a fost văzut şi auzit, a fost deschis la interacţiunea cu succes cu vecinii lor. Ei par să acţioneze în conformitate cu şi geografice caracteristicile culturale ale lor bio-regiuni şi, de obicei, să acopere patru dimensiuni: socială, de mediu, culturale şi spirituale, sunt combinate într-o, holistică abordare sistematică, care promovează dezvoltarea personală. "Caracteristici Ecovillage1. Ecovillages din întreaga lume sunt în mod activ în comun cu un alt eco-tehnologie

Există într-adevăr este ceva de învăţat de la nostru "de Vest" surori şi fraţi. Înapoi la începutul anilor 90, am vizitat Centrul de Tehnologie alternative în Ţara Galilor, Anglia. Comunitate s-au adunat avansate de eco-tehnologie lume. De exemplu, consumul de întreaga comunitate de energie electrică generată de vânt, apă şi soare, şi în astfel de numere ca o parte considerabilă este vândut pe plan extern. Chiar şi astăzi, tehnologia moderna permite omenirea sa traiasca pe Pamant, fără poluante natura şi nu emit atât de mult de dioxid de carbon. Deoarece CO2 omului în atmosfera planetei este acum de mai multe ori mai mare decât pentru o perioadă maximă de 160.000 de ani, ceea ce duce la efectul de seră şi, în consecinţă, pentru a dezastrelor naturale la nivel mondial. Dar inumane "sistem" nu le pasă.

În Germania, de exemplu, în câţiva ani ZEGG Ecovillage, autovehicule diesel călăreau pe ulei de rapiţă, care este mult mai ieftin decât motorina şi sunt absolut curat ecologic - de la evacuare miroase a cartofi prajiti! Dar "sistemul" nu place, a fost introdus un impozit pe ulei de rapiţă, că, în viitor, să le folosească era imposibil. Şi în Argentina, o flotă de autobuze a început să curgă la alcool, care, în locuri este de mai multe ori mai ieftin decât benzina şi ecologic curate. Dar corporatii americane au ameninţat sancţiuni economice şi Argentina forţat să renunţe la combustibil alternativ. Şi astfel de exemple sunt putine.

2. Ekosled

Majoritatea oamenilor nu se gândesc la ce costuri pământ, cum trăiesc şi ceea ce consumă. La mijlocul lunii-90 de ecologişti au calculat că, pentru fiecare persoană de pe planeta noastră are 1.8 hectare de teren, dacă îl împartă în mod egal între toţi locuitorii lui. Apoi au introdus conceptul de amprentei ecologice a omului "şi calculat cât de multe resurse persoana medie are departe de Pământ în fiecare ţară. Consumatoare de resurse naturale,
rodukty, energie lucrurile, profitând de transport, etc noi a lua away de la natura a unui pătrat, în cazul în care toate acestea sunt ...

Cât de mult credeţi că are departe de locuitor medie a Pământului de la Moscova sau Sankt-Petersburg? Se pare ca în 2,5 ori mai mult decât a reprezentat un muritor de rând, adică 5 hectare de teren - terenuri care nu mai poate trăi liber păsări, animale, cresc copaci si flori. De exemplu, te duci la supermarket şi cumpără un măr. Apple a fost din Noua Zeelandă. La un cost de acest Pamant mere? Chiar dacă a fost curat si nu polenizate de pesticide, şi în grădină bug-ul a trăit puţin şi păsări. Dar cât de mult din terenul luat şi drumul aeroport, construit de aeronave şi producătoare de rafinării de combustibil şi fabrici construite echipamente, care a construit un supermarket, nu vorbesc despre toate că un aparat, care taxele impozitele pe toate ... Deci mult pentru mere! Şi tu poţi du-te afară şi alege un mar in propria gradina. Chiar dacă este acide, decât Noua Zeelandă, dar util într-o sută. Şi Pământul nu ar fi o povară, dar în bucurie!

Populaţiei, de exemplu, Olanda are faţă de zona de pe Pamant este de 5 ori mai mare decât zona de cele mai multe din Olanda. Iată modul în care industria produselor lactate din această ţară: agricultori olandeză cumpara hrana pentru vacile lor în Africa, pentru că este foarte ieftin. fermierii africani s-au eliberat o suprafaţă considerabilă, de conducere locuitorii de pe pământurile lor indigene, adesea prin forţă brută. Aceste terenuri sunt cultivate cu culturi furajere, care au fost intens tratate cu pesticide, cu excepţia insecte africane pus rapid lucrurile la echilibru ecologic. Aceste agricultorilor hrana mult mai profitabil să vândă în Olanda decât populaţia locală. O parte considerabilă a populaţiei locale (în special copii) sunt de foame şi chiar mor de foame. Şi în Olanda, datorită să se hrănească ieftine din Africa de ieftine pentru a obţine lapte, unt, lapte condensat, brânză, sunt vândute la un profit pe exporturi, inclusiv în Rusia. Este originea în Ţările de Jos o problemă de mediu din cauza grămezi uriaşe de gunoi de grajd de la aceste ferme. Grămezi de gunoi de grajd ocupa mai mult spaţiu şi mai mult şi unde sa te duci. "De ce nu de a le utiliza în domenii ca îngrăşământ?" - Am întrebat din Ţările de Jos. "Acest gunoi de grajd nu este adecvată - au spus ei - există prea multe pesticide ..." Eu nu recomand un produs de lactate din Ţările de Jos - au costat scump pământ, şi de sănătate nu este de ajutor.

În ecovillage aceiaşi oameni constienti de impactul lor asupra naturii şi tind să reducă nivelul consumului în toate domeniile la un nivel minim. Va avea chiar şi un termen - un minimalism conştientă. În multe comunităţi, unde am vizitat, coloniştii folosesc o masina pentru câteva familii, care facilitează întreţinerea maşinii şi reduce presiunea asupra mediului. În timp ce trăiesc în Ecovillage, o persoană ar putea reduce sa ekosled până la 1 hectar şi mai puţin, lăsând astfel loc sălbatice.

3. În ecovillage este aplicată în mod activ agricultura ecologică şi permaculture

Особенности экопоселений Permaculture - ştiinţa cum să crească plante în colaborare cu natura. Această persoană are cel puţin locul de muncă şi de intervenţie în natură, şi devine un impact maxim. Această ştiinţă se bazează Bill Mollison, un om de stiinta australian, care a fost inspirat de observare a indienilor din America de Sud: au venit în junglă, plantat fasole acolo, şi apoi sa întors deja acolo pentru recolta. Unul din principiile de permaculture - nu săparea solului, care păstrează şi creşte chiar şi fertilitatea. Aici suntem în mulţi ani de plantare sunt Grishino cartofi în fân - vechi învechite "permakulturny" cale. În acest caz, nu trebuie să sape, nici pamantul, nici iarba sau sapa ... În primăvara te pun cartofii în pământ (în cazul în care acest lucru este virgin solului şi a gazonului - chiar mai bine), ci mai degrabă pe pământw, si se acopera cu fân. Când ea proklyunulas, a raportat un alt strat de fân - "pământ". Degetele cadem de fân - acolo cartofi, la fel ca în cuib. Dern în conformitate cu fân putrezire şi anul viitor în ţara aceasta poate fi plantat morcovi, sau orice alte culturi, fără nici sapat.

4. persoana de contact personal cu terenuri şi plante.


De exemplu, unii locuitori din Findhorn comunitare în nordul Scoţiei, au capacitatea de a comunica cu spiritele de plante. Plantele cu mai multe detalii despre ceea ce le place, aşa cum ar dori aiba grija de ei, care au fost introduse, ca combinate cu fiecare din celelalte, etc Colonişti au încercat să-şi îndeplinească toate aceste dorinte. Ca rezultat, ele se cultivă legume, astfel încât experţii din agricultură nu cred ochii lor şi faptul că fertilitatea este posibil în latitudinile nordice ...!

5. Utilizarea tehnologiilor ecologice de sunet


Aici, în nostru Grishino Sandy din Colorado şi le-a spus despre lui eco-casa. Am fost foarte intrigat de el, şi am luat în soluţionarea ei cu o vizită. Acesta a fost de iarnă - 17 gr. Cu House, Sandy se afla destul de mari în munţi, în fostul sat de mineri de aur. Intrând în casă, m-am simtit caldura si confort. Camera de zi a fost o soba mica, dar nu a tras în sus. Nu mai multe dispozitive de încălzire nu am găsit. "Şi cât de des te topish soba lor?" - Am întrebat Sandy. "În general nu se înece - am auzit răspunsul - este ea doar în cazul în care există." "Şi cum încălzit casa?" - Am întrebat. Si apoi, Sandy a început să vorbească despre dispozitivul de eco-samoobogrevayuschegosya casa. Se pare că în primul rând pe site-ul de casa a fost săpat şanţuri, care a fost izolat şi umplute cu pământ, prin care conducte au fost stabilite - conducte. Pe partea de sud a casei de cultură, cu efect de seră, în care pe tot parcursul anului în creştere legume şi verdeţuri. Începutul şi sfârşitul acestui canal lung retras într-o seră. Când temperaturile de vara in cu efect de seră de cel puţin + 30 gr. Cu ventilatorul termostat, care conduce cu aer cald de la o conductă pe sub casa, încălzirea solului acolo. La noapte sau în timpul iernii, atunci când temperatura cu efect de seră este mai mică de + 30 termostatul se opreşte ventilatorul, iar atunci când scad sub + 24, a inclus-o din nou, iar aerul cald acum iese din casa cu efect de seră. Astfel, peste vară în sol pe sub casa se acumulează cantităţi mari de căldură, care este suficient pentru încălzirea locuinţelor şi a serelor tot parcursul iernii. Datorită cald solului sub casa, etaj al casei prea cald. Sandy a fost construirea casei sale in parti, la fel ca indienii. Am construi mai întâi o parte a casei, care trăiesc în care, parcat următoarea parte, etc Locul folosind numai materiale naturale. Mai multe eco-casa am văzut vreodată. "

Case de constructii din materiale naturale la îndemână - unul dintre mişcarea ekoposelencheskogo principii. Deci, am fost impresionat de casa pe care l-am văzut în Kutumba Ecovillage în Africa de Sud. Ele sunt construite dintr-un amestec de lut şi paie, care să se bazeze pe ţesute din cadre de răchită. Aceasta este o clădire tehnicile traditionale africane. rotunde Cu toate acestea, case tradiţionale din Africa sunt, dar aici, diversitatea ştia pur şi simplu fără limite! Creativitate înflorit - pereti şerpuit decorat scoici vmazannymi şi piese de ceramică!

6. Ecovillages - Libera Înapoi în viitor "

Особенности экопоселений Ca şi strămoşii noştri, modul de menţinere a popoarelor indigene, deoarece în prezent ecovillage atitudine renaste pe Pamant ca o fiinta vie. Acum exista chiar o ştiinţă - "ecologie profunda", care ajută oamenii să se simtă integritatea vieţii, să înţeleagă locul lor în acest sens, se spune indienii "cerc sacru al vieţii. Stramosii nostri nu numai a trăit în ritmul natural exterioare ale soarelui, lunii, planetelor şi constelaţiile, armonios ţesut lui parohiew şi acţiuni într-un dans creaţii unice, ele sunt mari emoţii şi să respecte mediul natural, ca la crearea lui Dumnezeu. Deoarece indienii americani percep încă natura ca o carte de viaţă, prin care "Marele Spirit", sa vorbesti cu ei. Ei sunt instruiţi din copilărie să accepte toate evenimentele din el, pentru ca personajele sunt trimise acestora de către Duhul Sfânt.

Deci, în Rusia, pentru generaţii de relaţiile oamenilor cu unul sau alt loc naturale. Şi locul este activ interacţionat cu persoana, ca răspuns la acţiunile sale şi a cererilor. De exemplu, au fost "fermecat Grove, unde ne putem ascunde de inamic un sat întreg, iar inamicul nimeni nu le-ar putea gasi ...

Dar azi lumea vedem oameni simţită în natura lor şi, fireşte, sa întâlnit ostilitate similare în răspuns. Andrei Tarkovski a demonstrat acest principiu, în filmul "Stalker". Dar, "zona" - acest pământ întreg. Natura este sensibil nu numai pentru acţiunile noastre fizice, dar chiar şi mai receptiv la gândurile noastre, sentimentele si vibratii - pe care le emit. Contaminanţi care omenirea aruncă în Natura pe planul astral ar fi uimit orice ecolog, dacă el le-a văzut. Pentru mulţi este un secret faptul că acestea sunt cauza de poluare şi uraganele, cutremure, tsunami, epidemii şi alte dezastre. Prin urmare, astăzi mai mult decât vreodată pe pământ are nevoie de un popor fericit, radiante vibratii de bucurie, bunătate, iubire şi inspiraţie pentru a vindeca planeta. Indienii spun: "Scoală, picioarele pe pamant, capul sus pentru a scoate de stele şi de a face un vis realitate." Cele mai multe persoane urmaţi acum acest sfat de fraţii noştri, Redskins, cu atât mai repede vom realiza "un frumos departe" la adresa noastra de Mama Pământ.Vasudeva Vladislav Kirbyatev
http://gnozis.info/?q=node/2056
Sursă

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 09 martie 2010 9:29
Vizualizări: 4318

Citiţi de asemenea

Fără natură, omul nu poate exista nicăieri. Oamenii iubesc să meargă în drumeții, să se plimbe prin pădure și să petreac...
126
Prima fotografie: tufișurile cresc direct pe construcție, totul este acoperit cu pământ și dărâmături, pe jos sunt bucăț...
204
Un videoclip nou de la Ze Frank despre modul de răspândire a semințelor plantelor prin încolăciri.  ...
157
Când o persoană deja știe să vorbească, apare nevoia de a împărtăși cu ceilalți ceea ce știe, fie planuri și fantezii. D...
324