Ce facem cu televiziunea?
Apelul lui Dmitri Rogozin adresat publicului cu privire la televiziune a explodat Runet-ul. Toată problema constă în faptul că TV în mare parte joacă un rol de instrument al degradării maselor. Persistentele programe de divertisment de calitate inferioară duc la consecințele tragice. Da, cred că fiecare dintre noi, chiar dacă el nu privește TV, poate numi câțiva prieteni sau rude care au o pasiune pentru aceasta.
Deci, ce a enervat atât de mult viceprim-ministru care într-un moment a decis să treacă de la Complexul militar-industrial la TV?
Dmitri Rogozin scrie pe Twitter:
Tot mă gândesc să scriu sau să nu scriu. În primul rând nu este "departamentul" meu. În al doilea rând, și așa am ceva de făcut - de dimineață și până seara târzie. Cu toate acestea, se întâmplă câte o zi liberă duminica, arunc și eu priviri ocazionale pe ecranul unui televizor pornit fără sunet în birou de lucru ... Și colegii mei de la Complexul militar-industrial și Aparatul Guvernului vorbesc între ei despre același lucru. Cum putem ridica industria și dezvolta țara în ansamblu, dacă canalele naționale transmit fluxuri de vulgaritate, și chiar în programele de știri poți afla orice despre Hollywood sau British familia regală, numai nu despre propria țară? Eu nu am în vedere show-urile transmise cu ocazia sărbătorilor ... Vorbesc despre știrile obișnuite, în care chiar și Președintele țării nu este prezentat sub aspectul deciziilor luate, ci în legătură cu... tehnologia PR FORȚAT.
Registrul întreprinderilor militare include mai mult de 1350 de unități, inclusiv instituții de cercetare. Ce s-a spus despre ele, despre realizările lor, despre actualizarea procesului de producție, personaje tinere care în pofida propagandei de stat au decis să lucreze la un strung la o uzină militară? Ce s-a spus despre ei în afara programelor tematice rare de pe canalul "Rusia - 24", pe care noi încercăm din răsputeri să le promovăm de parcă am avea profit personal? În general, oare activează la canalele TV naționale sau semi-naționale, jurnaliștii, producătorii , managerii care se gândesc la viitorul țării? Cred la fel ca și noi ? Sau, sunt mai importante emisiunile "clișee", show-urile TV achiziționate în străinătate sau alte invenții care ascund lenea, lipsa de talent, rusofobie profundă și imposibilă de eradicat și dispreț pentru tot ceea ce a fost creat de către forța de muncă autohtonă și marea cultura rusă?
Am instruit serviciul de presă al societăților noastre, structurilor integrate în domeniul spațiului cosmic, aviație, construcții navale, auto, aeronave, etc. să colecteze faptele reale despre renașterea industriei din țară, restaurarea marelui complex militar-industrial și în general despre noua industrializare a țării. Vom face "Fabrica noastră de știri" - reale, optimiste, care îndeamnă poporul la noi realizări.
Cineva vrea să facă din noi niște țărănoi care râd pe seama emisiunilor TV de divertisment. Dorim să aducem oamenilor speranță, bazată pe faptele reale de renaștere a industriei naționale din Rusia.
Sunt convins că această problemă a obosit o majoritate absolută. Și este important să rețineți că merită să punem la îndoială anume conceptul general al televiziunii moderne – majoritatea canalelor au aceeași abordare. Din 10 știri 9 sunt negative și doar una pozitivă.
Problema este complexă. Este greu să recomanzi ceva concret. Să încercăm să căutăm împreună o ieșire din situația creată.
Vă sugerez tuturor să vă expuneți părerile în comentariile, pentru a identifica posibilele soluții la această problemă. Și apoi să rezumăm.