ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ce haine purtăm?




Este cunoscut faptul că organismul nostru reprezintă un obiect de energie informaţională care emite anumite vibrații, unde, frecvenţe. Şi hainele pe care noi le purtăm afectează în mod direct corpul nostru fizic și spiritual, adăugând vibrații la tabloul general al mişcărilor. Acest lucru este valabil și pentru ţesăturile şi culorile hainelor purtate de noi.

 

Pielea noastră în fiecare zi, în mod constant contactează cu energia ţesăturilor şi culorilor şi nu intră în contact cu stofa numai atunci, când ne aflăm în apă sau dormim.

În acest articol ne vom concentra asupra materialelor folosite pentru fabricarea îmbrăcămintei pe care o poartă societatea noastră. Un adevărat flagel al timpului nostru sunt hainele din țesături sintetice, artificiale, nenaturale. La început să examinăm următoarele întrebări:

 

Ce este sintetică? Care țesături sunt artificiale? Din care materiale sunt făcute hainele noastre? Deci ...

În funcție de tipul de materie prime, toate ţesăturile pot fi împărțite în trei grupe principale: naturale, artificiale şi sintetice.

Materialele naturale includ țesăturile fabricate din fibre de origine vegetală şi animalieră: bumbac, in, iută, cânepă, lână, mătase, etc.

Țesăturile artificiale sunt obținute din substanțe naturale organice - celuloză, proteine și anorganice - sticlă, metal. Acestea sunt: viscoza, acetat, ţesături cu fibre metalice și lurex.

Țesăturile sintetice sunt fabricate din fibre polimerice obţinute în procesul de sinteză chimică. Acestea includ: ţesătura de nailon - dederon, hemlon, cylon, nailon, anid, poliester - tesil, sloter, diol; țesături de vinil și polipropilenă - dralon și cashmilon; ţesături poliolefine - polipropilenă, poliuretan - spandex. Fibre sintetice - nailon, capron. Sticlă artificială - fibre de viscoză, azbest. Și așa mai departe, ca să nu ne îngropăm în continuare în formele chimice complexe, pentru că şi aşa totul sună foarte trist.

 

 

 

Materii prime pentru producerea materialelor sintetice sunt compușii macro-moleculari - polimerii, obținuţi prin sinteza substanțelor naturale monomere, cele mai răspândite dintre ele sunt produsele de prelucrare a cărbunelui și a petrolului.

Deci, țesăturile artificiale şi cele sintetice sunt materiale moarte, pe care chiar şi însăși natura nu le poate descompune, ceea ce înseamnă că ele nu sunt potrivite pentru purtare.

 

Care este prejudiciu adus de o ţesătură nenaturală (sintetică) ?

 

1. La fabricarea fibrelor sintetice sunt utilizate petrolul, cărbunele, sticla și alte substanțe chimice, iar la vopsire - coloranţii chimici, toate acestea nu în cel mai bun mod afectează organismul uman.

2. Materialele sintetice nu lasă să pătrundă aerul, nu au pori pentru trecerea lui. În ţesăturile nenaturale, pielea umană nu poate respira liber, este perturbat contactul organismului cu aerul, soarele, pământul, cu mediul înconjurător, important pentru organismul uman. Anume în urma comunicării cu elementele naturale omul absoarbe energia primară. Doar imaginați-vă o zi când organismul uman este blocat, închis, astupat. Deci, nu respiră, nu vede, nu aude şi nu simte. De asemenea, este blocată eliminarea naturală a umidităţii din organism, ceea ce este foarte important.

3. Îmbrăcămintea confecționată din țesăturile sintetice are o capacitate de a acumula electricitatea statică. Energie electrică se acumulează în țesuturi, de care se lipeşte praf, hainele pot scânteia și curenta. Acum, gândiţi-vă. Oare este nevoie să purtăm rezerve de energie electrică şi cum acest lucru poate afecta organismul nostru?

4. Țesăturile sintetice şi artificiale nu lasă să treacă căldura. Sintetica nu ne încălzește în frig, iar vara e cald. Aerul încălzit de corpul uman rămâne sub haine, iar pielea supraîncălzită "se sufocă" și transpiră, deoarece se include mecanismul de răcire.

5. La crearea fibrelor sintetice artificiale în condiţii de laborator nu participă pământul, apa, aerul și soarele. De aceea, materialele sintetice sunt artificiale, neînsuflețite și nu au proprietăți de materie vie.

6. Sintetica nu are securitate energetică din cauza lipsei energiei propriei, produse în condiţii naturale.

 

Acum, să ne gândim, ce fel de materiale naturale și țesături avem, care haine sunt utile și confortabile pentru organismul nostru?

Haine din fibre naturale (!) Sunt o mulţime! Bumbac, in, lână, mătase, cânepă ramie, iută, abaca, agave, kenaf (Hibiscus Cannabinus L. şiHibiscus Sabdarifa L.), urzică, țesături din fibre de bambus și altele.

Țesăturile naturale sunt hainele în care pielea umană respiră, lasă să treacă aerul, razele solare, contactează cu pământul. Materialul natural este capabil să "răsufle", deoarece sursa lui sunt celulele naturii noastre. Celulele vii pulsează şi respiră. În materialul gata se păstrează structura naturală, celula continuă să interacționeze cu lumea din jur, cu elementele naturale.

Şi cel mai important lucru, materialele naturale nu impun organismului uman programele lor distructive, deoarece îmbrăcăminte făcute din materiale naturale, sunt o parte a naturii. Țesăturile naturale ne oferă căldura şi energia lor.

Să examinăm proprietățile de bază ale țesăturilor naturale pe care le putem purta: bumbac, mătase, in și lână.

 

BUMBAC

Acesta este, probabil, cel mai popular și cel mai cunoscut material pentru fabricarea hainelor. Acest material igienic lasă să treacă perfect aerul, absoarbe minunat apa, are un efect de încălzire.

Bumbacul, în timpul de creștere, trece toate etapele de evoluție - sămînţa devine o plantă matură în procesul de interacțiune cu energia soarelui, pământului, aerului, apei. Bumbacul de la naștere absoarbe toate vibrațiile naturale.

Structura de bumbac este săturată de respirație, păstrând această amprentă, ţesătura de bumbac devine higroscopică, prin urmare aerul pătrunde mai bine.

 

Что мы носим на самих себе? 

 

IN

Ţesătura de in are o istorie foarte veche. Inul este cultivat-peste 5000 de ani. Multe exemple de purtare a hainelor sunt citate în cea mai vândută carte din lume - Biblia: hainele făcute din pânza de in au fost purtate de faraoni și guvernatorii lor, ele au fost acordate persoanelor remarcabile, batatul egiptean de in a fost prezentat ca un cadou lui Solomon.

Inul este un simbol al purității. Fibrele de in sunt extrase din tulpinile plantei. Din cele două specii de in pentru producere este potrivit Linum usitatissimum. Inul de la naștere, de asemenea, absoarbe energia soarelui, pământului, aerului şi apei. Inul trăieşte în conformitate cu ritmurile naturii. Toate acestea sunt înregistrate în celula sa vie, când el începe să trăiască ca îmbrăcămintea.

Produsele realizate din in se spală bine și au proprietăți înalte de igienă. Inul este capabil să absoarbă până la 35% din umiditate din mediul înconjurător, precum și să mențină o temperatură corporală optimă atît vara, cît și iarna.

Inul are proprietăți antibacteriene uimitoare - nici bacteriile, nici ciupercile nu se multiplică pe suprafaţa lui. Inul este, de asemenea, numit "climatizor natural" pentru abilitatea sa magica de a "respira". 

 

Что мы носим на самих себе? 

 

MĂTASE

Mătăsurile sunt obține din coconii de omizi, cele mai frecvente din care sunt viermii de mătase. Calitatea și densitatea mătăsii depinde atât de tipul de omizi, cât şi de frunzele cu care acestea sunt hrănite. Coconul viermelui de mătase este compus dintr-un filament încolăcit și clei natural, lungimea firului poate ajunge pana la 1000 de metri. Pentru a depăna firul, coconul este plasat în apă fierbinte și se trage firul. Un fir este prea subțire, astfel pentru aţă se ia până la zece fire şi în procesul de depănare firile se lipesc și se obţine mătasa brută.

Ţesătura de mătase reglează bine temperatura corpului. Iar, lucrurile din mătase uimesc prin eleganţă şi frumuseţe.

Din grupul de mătase fac parte următoarele tipuri de țesuturi: voal, şifon, crep de Chine, satin, crep, crep georgette, twal, faille, tafta, brocart, fular, etc.

 

Что мы носим на самих себе? 

 

Lâna

Stofa de lână determină un grup de ţesături care are o origine naturală. Sursa, sunt fibre de origine animalieră. De când omul a fost în stare să îmblânzească caprele și oile, materia primă pentru fabricarea lânii a devenit ușor accesibilă – de lână şi de pâslă, fetru, s-au folosit încă cele mai vechi civilizații. Înainte să fi fost inventate foarfecele, materia primă a fost extrasă cu ajutorul pieptenelui sau manual.

 

Что мы носим на самих себе? 

Что мы носим на самих себе? 

 

 

Sursa: greenplaneta.org

 

ABONAȚI-VĂ
Joi, 17 ianuarie 2013 16:58
Vizualizări: 11166

Citiţi de asemenea

Haideți să ne amintim programa școlară, să zicem, de literatură. Și să începem, de exemplu, cu clasicii. Ce studiem la ș...
120
La Detail Garage oferim o gamă completă de servicii de detailing auto, pentru ca mașina dvs. să arate mereu ca nouă și s...
238
Deși toamna este în plină desfășurare, la XOstudio FLOWERS am început deja să ne pregătim pentru magia sărbătorilor de i...
366
Astăzi dorim să vă prezentăm o băutură naturală de casă, care este excelentă pentru organismul dumneavoastră. Dacă beți ...
448