Warning: getimagesize(/var/www/clients/client6/web15/web/web/pics/2011/08/health_domashnie_rodi01.jpg): failed to open stream: ��� ������ ����� ��� �������� in /var/www/clients/client6/web15/web/engine/View.php on line 171
Ce împiedică naşterii la domiciliu? (+ Video)
ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ce împiedică naşterii la domiciliu? (+ Video)Ce împiedică naşterii la domiciliu? (+ Video)

 

Sasha Zvereva, liderul grupului muzical Demo, mama a doi copii, născuţi acasă.

Cum mi-am imaginat naşterea?
Când se va termina clocirea fiinţei stranie, voi merge la medic şi voi adormi. Mă vor tăia şi vor scoate aceasta. Eu mă voi trezi şi voi merge imediat la sala de fitness, iar pe copilul îl voi încredinţa dădacei ... Aşa mi-am imaginat naşterea copilului înainte de a nimeri la şcoala de pregătire pentru naştere naturală. Cu aceste gânduri am venit la şcoala cutare. După prima lecţie am ieşit plină de îndoieli. Am înţeles că totul ce ştiu despre naştere nu are nimic comun cu o naştere adevărată.

Gândul care m-a străpuns mai presus de toate: este copilul meu, sarcina mea şi naşterea mea! Nimeni, în afară de mine, nu poartă responsabilitate pentru el. Eu trebuie să iau decizia. Eu trebuie să parcurg această cale singură de la început până la final! Şi dragostea mea pentru copil nu se calculează prin numărul de vizite la clinica prenatală, analize făcute şi pastile înghiţite. Şi  s-a început o muncă serioasă: exerciţii, nutriţie adecvată, prelegeri despre respiraţie, sunete,  posturi la naştere, cărţi, filme despre naştere naturală ...

Şi, bineînţeles, am avut o naştere uimitoare la domiciliu, pe care nici nu am putut imagina!

În show-business nu este obişnuit să creşti copiii. O poveste obişnuită se desfăşoară atunci când mama-star face cezariană, dă copilul dădacei ca să nu încurcă şi continuă cariera sa. Despre nici o alăptare nici nu este vorba!

 Fiul meu Macar a avut o lună şi jumătate, când am zburat împreună în regiunea arctică în turneu! (Fata mea, la 6 luni, a efectuat cu mine un turneu lunar în Germania). Îmi amintesc triumful meu când am zburat cu Macar într-un avion la 10.000 de metri deasupra Pământului - toţi copiii ţipau, făceau crize de nervi, iar cel mai mic călător al meu a rămas tăcut, muşcând sânul meu. Şi eu priveam cu mândrie mamele care alergau după apă caldă pentru amestec, clăteau sticluţe, scăpau biberoane într-o încercare zădarnică de a sustrage atenţia copiilor plângând. Şi eu de milioane de ori  mulţumeam sânul meu întotdeauna încălzit, cu lapte steril!

Concertul a trecut foarte bine, fanii îl legănau pe Macar după culise şi în pauze mi-l dădeau pentru alăptare. Am vizitat două posturi de radio, şi, în loc de subiectul tradiţional despre creaţie, mă întrebau despre video senzaţional privind naşterea la domiciliu. Toţi bărbaţii, de la şofer până la inginerul de sunete, se apropiau de mine pentru a strânge mâna cu cuvinte "o femeie adevărată!" La Murmansk filmul meu despre naştere la domiciliu a privit toată lumea.

De fapt, multe mame-actriţe ne înţeleg şi ar dori să nască acasă, dar lor le este frică să recunoască acest lucru . Pentru că până în prezent toţi cred că naşterea la domiciliu este ceva interzis, ceva ieftin, infam.

Dar noi ştim că pregătirea pentru o naştere la domiciliu ocupă mult timp, multă voinţă şi nu poate fi comparată cu şederea într-un rând la clinică prenatală!

Pe mine uneori mă întreabă:_ce ne împiedică să legalizăm naşterea la domiciliu?

Raspunsul meu - lenea şi prostia! Oamenii sunt obişnuiţi să trăiască superficial. Ei se tem „să sape” puţin mai adânc şi să se intereseze ce stă în spatele acestui lucru. Oamenii se agaţă de stereotipul creat de mass-media: naşterea la domiciliu - este neapărat o cameră mică murdară, părinţii fanatici nebuni şi moaşa ucigaşă. De fapt, suntem cu toţii oameni, sănătoşi la minte, şi nimeni nu vrea să facă rău copiilor. Care mamă normală ar afecta copilul ei?

Şi dacă noi, cele care nasc acasă, alegem astfel de metodă, poate că am cântărit de milioane de ori pro şi contra şi totuşi ne-am speriat să mergem la maternitate.  Pentru noi ea prezintă o adevărată ameninţare, dar nu şi naşterea la domiciliu!

Oamenilor împiedică frica că "doctorul din clinică le va ocărî, sau nu vor elibera "certificatul de naştere".

La fel ca şi cu vaccinuri: mulţi cred că fără acestea copiii nu vor fi acceptaţi la şcoală. De ce noi nici nu ne gândim măcar să citim o lege: la ce avem dreptul şi la ce nu avem?

Şi, desigur, este necesar să organizăm un sistem oficial de asistenţă la naştere şi o şcoală profesională de moaşe certificate, care vor avea certificat şi diplomă. Fără acte nicidecum. Fie ca oamenii să aibă libertatea de a alege!

Lumea se dezvoltă în direcţia conform căreia la vârsta de 30 de ani omul va obţine un set de maladii, şi rămâne doar să ne menţinem cu medicamente restul de zile.

Iar noi, părinţii naturalişti, dăm copiilor noştri sănătate şi libertate pentru a supravieţui în orice mediu, indiferent de ceea ce ne va oferi viitorul nostru.

Am o fotografie minunată: eu alăptez copilul, alături stă soţia producătorului, de asemenea, alăptează copilul ei, născut la domiciliu, iar pe fundal (nu am observat imediat) - stă fiica mea Vasilisa şi "alăptează" păpuşa.

Sunt tranchilă, la copiii mei totul va fi corect.

 

 

 

 

 

Sursa: domrebenok.ru

Vineri, 12 august 2011
Vizualizări: 2915

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Viața este plină de sens, chiar dacă poate părea dintr-o parte incompletă.- Doi chinezi în ultimii 12 ani sădesc copaci ...
75
O femeie care coace pîine fără drojdie mai mult de doi ani, a împărtășit rețeta pentru maia cu mulți prieteni și cunoști...
257
Lui Ion Ceban i s-a dat pe gust mersul cu bicicletă. Astfel, pe două roți, acesta a mers în această dimineață să inspect...
52
Satul Muvîr din raionul Igrinsk nu cu mult timp în urmă, pur și simplu nu exista pe hartă. Recunoscut ca fiind neprofita...
154