ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ce înseamnă yoga pentru copii?
 

 

De cîtva timp, pe diferite site-uri şi publicaţii în presă au început să apară informaţii în legătură cu aşa-numita baby-yoga. Hai să ne lămurim în această problemă şi să încercăm să înţelegem dacă într-adevăr există această formă de yoga.

În primul rînd, denumirea înseşi provoacă o surprindere. Trebuie să înţelegem că aceasta este yoga pentru copii şi, în special, pentru bebeluşi. Cum, atunci, copilul poate efectua astfel de practici, dacă el încă nu este conştient în această lume? Doar yoga nu este pur şi simplu un complex de exerciţii. Aceasta include filosofia de dezvoltare mentală şi spirituală a omului, determinarea destinului lui în lume, văzîndu-se el înşişi ca parte a universului. Iar asane (poziţii de yoga), o dietă adecvată şi tehnica de respiraţie sunt doar nişte anexe ca omul să se simtă confortabil în sală şi sănătatea lui ca să nu dea greş. Acest lucru sugerează concluzia că baby-yoga, la sigur, nu este yoga, ci un complex exerciţii simple pentru copii de vîrstă fragedă pentru dezvoltarea cărora sunt utilizate exerciţii, vag similare cu asane. Cuvîntul "yoga" este trucul de marketing cel mai comun, care funcţionează pentru a atrage atenţia tinerelor mame. Fără îndoială, gimnastici şi diferite exerciţii sunt necesare pentru copii, inclusiv sugari, aproape din primele luni de viaţă. Cu toate acestea, în conformitate cu standardele stabilite, copiilor li se permite să facă yoga nu mai devreme de vîrsta de 14 ani. La acel moment copilul este deja capabil să înţeleagă elementele de bază de yoga. Gimnastica este permisă la orice vîrstă. Atunci, ar fi mai cinstit să spunem că acest lucru nu este nici un fel de baby-yoga, ci baby-gimnastica, care conţine unele elemente de exerciţii ale disciplinelorde yoga.

Baby-gimnastica ar trebui să fie o procedură suplimentară după un masaj. Nu uitaţi: puteţi avea încredere numai într-un adevărat profesionist. Nu se recomandă să faceţi exerciţii în condiţii casnice cu ajutorul video sau publicaţiilor. Astfel puteţi cauza prejudicii ireparabile copilului. Baby-gimnastica se compune nu numai din asane de yoga. Aceasta include, de asemenea, comunicare verbală şi neverbală cu copilul, inclusiv purtarea în braţe, relaxare profundă.

O combinaţie consecventă de atingeri şi mişcări este o modalitate foarte bună pentru a activa procesul de dezvoltare la copiii din primele zile de viaţă. Gimnastica cu implicarea diferitelor elemente de asane îmbunătăţeşte somnul, promovează o relaxare profundă, provoacă sentimente plăcute. Exerciţiile au un efect pozitiv asupra tuturor funcţiilor majore ale corpului, inclusiv sistemul digestiv şi nervos.

Cît priveşte nuanţele psihologice, astfel de activităţi vor ajuta părinţilor şi copilului să se cunoască mai rapid. Copilul va retrăi mai uşor stresuri şi anxietate mare, deoarece senzaţiile plăcute, obţinute în timpul exerciţiilor, vor contribui la o modalitate uşoară de a soluţiona situaţiile dificile din viaţă în viitor. În plus, interacţionînd cu instructorul, copilul va face primii paşi pe calea de comunicare cu alte persoane.

Există două tipuri de exerciţii de baby-gimnastică. Primul – exerciţii sistematice care vor permite copilului sa se dezvolte corespunzător în timpul perioadei de creştere activă. A doua variantă – organizarea unei activităţi în 14 zile după naşterea unui copil. Scopul acestei activităţi - scăparea de stresul post-natal.

De fapt, baby-gimnastica este foarte utilă. Dacă veţi implica un profesor profesionist, copilul nu numai că va primi emoţii pozitive de la această practică, dar şi se va dezvolta corect.

 

 

Sursa: vegopolis.ru

 

Luni, 02 ianuarie 2012
Vizualizări: 3480

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Consilierul municipal din partea PSRM Vasile Chirtoca se pronunță pentru deschiderea grădinițelor și reluarea procesului...
111
Specialiştii susţin că pentru Moldova coeficientul de împădurire trebuie să nu fie mai mic de 25%, şi nu ca acum - 12,7%...
82
În următoarea perioadă, pînă în a.2039, schimbările climatice ar putea afecta grav pădurile din nordul Republicii Moldov...
83
Puțin este cunoscut faptul, că Republica Moldova este cea mai despădurită țară din Europa! Și asta ne afectează puternic...
133