ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ce maladii tratează dansuriCe maladii tratează dansuri

 


Chiar daca obosiţi foarte mult la locul de muncă şi simţiţi că pur şi simplu nu aveţi timp  pentru tot felul de dansuri - încercaţi să vizitaţi cel puţin o singură dată o lecţie de dans.

Indienii antici spuneau: "dansul este însăşi viaţa". Şi nu fără motiv - dansul ca nimic altceva vă poate umple cu energie vitală şi adăuga culori noi şi mai vii.


Dansuri la cină, dansuri la prânz


Dansuri de mult timp au fost recunoscute ca un medicament. Acestea nu numai ridică starea de spirit, ci şi  de asemenea, tratează multe maladii grave.

Muza lui Serghei  Esenin, splendida Isadora Duncan, cu mult timp înainte de apariţia termenul "psihofizică", a afirmat că,  starea sufletească a unui om este legată direct de mişcările sale corporale. Şi invers – deplasându-se într-un anumit fel, omul poate influenţa această stare.

"Lasă oamenii să-şi pună mâinile pe inimile lor şi să asculte sufletele lor - atunci ei vor înţelege cum trebuie să danseze", - a spus ea, crezând că cele mai mari dureri şi suferinţe lasă omul în dans.

În timpul dansului se îndepărtează uşor nu numai crâmpe musculare – se clarifică conştiinţa, creste inteligenţa, se îmbunătăţeşte starea emoţională. Deosebit de utile sunt dansuri pentru cei, care sunt obişnuiţi să acumuleze emoţiile negative şi nu le pot îndepărta fără nici un risc pentru alţii. Dansul vă va scoate din depresie şi vă va impune să vă uitaţi la lume în modul diferit.

Reducerea riscului maladiilor cardiace coronariene,  normalizarea metabolismului şi imunităţii, întărirea oaselor şi reducerea riscul de osteoporoză şi de fracturi, dispariţia bronşitei şi chiar cursului de astm, îmbunătăţirea posturii şi mersului, graţie, eleganţă, flexibilitate – iată o listă completă a argumentelor în favoarea  dansurilor.

Niciodată nu este prea târziu să începeţi să dansaţi. Şi contraindicaţii practic nu sunt  - ar trebui doar să alegeţi tipul de dans care vi se potriveşte, iar dacă suferiţi de orice boală cronică, atunci înainte de prima lecţie ar trebui să vă consultaţi cu un medic şi profesor de dansuri pentru a determina exercitarea fizică optimă.


Salsa, vals, foxtrot ...

Există o mulţime de şcoli de dans. Puteţi alege ceea ce vi se potriveste după temperament - şi beneficiile vor fi enorme. Şi puteţi alege dans  în funcţie de obiective terapeutice.

Stil Latino este astăzi superpopular. Lecţiile de dansuri latinoamericane  sunt benefice pentru coapse. Ca rezultat – un antrenament pentru articulaţiile şoldului a îmbunătăţirea circulaţiei sângelui în organele pelvine, prevenirea tulburărilor sexuale şi ginecologice.

Flamenco este perfect pentru tratarea bolilor degenerative de disc. Dansul întăreşte perfect muschii spatelui, formand o postură regală, deschide pieptul şi centura scapulară.
Foxtrotul previne aparitia bolii Alzheimer. Acest lucru este confirmat de rezultatele cercetătorilor americani. Acest dans este deosebit de util persoanelor  în vârstă.

Vals -  acest dans întăreşte sistemul nervos, are efecte benefice asupra activităţii cerebrale, antrenează aparatul vestibular şi aduce un profund sentiment de armonie si de multumire.

Este simplu să fiţi sănătoşi şi fericiţi  -  trebuie doar să selectaţi dansul după  sufletul dvs.

 

 

Sursa

Miercuri, 16 februarie 2011
Vizualizări: 2233

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
210
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
153
Cum ne-au învățat pe toți, vă amintiți? Muntele Everest este cel mai înalt munte de pe planeta noastră. Nu! De fapt, ace...
341
Cel mai vestit chirurg, profesorul Fiodor Grigorievici a avut aproape întotdeauna o greutate de aproximativ 65 de kilo...
327