ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ce nu ştim despre porumb?





 

 

Aspectul ecologic al studierii proprietăţilor benefice ale porumbului, recent a atras atenţia oamenilor de ştiinţă britanici. Conform datelor lor, planta secretează în sol substanţe unice, atrăgînd astfel bacteriile necesare. Şi ele, la rîndul lor, produc substanţe nutritive pentru cereale, care sunt laolaltă toxice pentru multe microorganisme.

 

Faptul, că rădăcinile unor plante secretează compuşii care atrag bacteriile, a fost cunoscut o lungă perioadă de timp. Conform datelor ecologice, solul în jurul rădăcinilor este de 100 de ori mai des populat de bacterii, decît solul liber. Acest lucru se datorează faptului că bacteriile atrag acizii şi zahărul, care sunt sursa lor de energie şi de nutriţie.

 

Чего мы не знаем о кукурузе? 

 

Cît priveşte porumbul, ultimele studii au arătat, că în afară de hidrocarburi convenţionale şi acizi, planta secretează molecule de benzoxazinoidă (Bxs). Cercetătorii sugerează , că porumbul produce aceste substanţe pentru a proteja frunzele de paraziţi. Apariţia Bxs, în solul ecologic provoacă microorganismele să producă în mediul înconjurător fosfor, fier şi alte materiale necesare.

Savanţii intenţionează să studieze toate bacteriile care trăiesc în jurul rădăcinilor de porumb, pentru a înţelege care este impactul benefic pentru creşterea plantelor.

Trebuie de remarcat că aceste studii au fost efectuate de oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Sheffield, care se află în Marea Britanie.

 

 

Sursa: ecofriendly.ru

 

ABONAȚI-VĂ
Vineri, 15 iunie 2012 11:01
Vizualizări: 2450

Citiţi de asemenea

Jungla Amazonului este unul dintre cele mai puțin explorate locuri de pe Pământ. Mulți căutători de aventuri încă dispar...
26
Toată lumea știe că pielea absoarbe bine tot ce interacționează cu ea. Aceasta se aplică și șampoanelor și este foarte...
192
Prin adăugarea în apă, această substanță stimulează procesul de eliminare a sărurilor în exces și a toxinelor periculoas...
154
Timelapseul de 300 de zile al creșterii pinului ...
240