ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ce plante medicinale nu trebuie sa-ti lipseasca din gradina




 

Plantele medicinale pot fi crescute si in gradina ta. Vei avea langa casa o mica oaza de sanatate, care iti va lua durerea cu mana si te va scapa de neplacerile zilnice, aparute pe fondul stresului si agitatiei cotidiene.

Din gradina ta nu vor lipsi plantele traditionale, care actioneaza in mod eficient, indiferent de natura afectiunii. Musetelul, menta, galbenelele, cuisoarele mici sau teiul trebuie sa se gaseasca intr-un colt al gradinii tale naturiste, informeaza herbalremediesinfo.com.

Busuiocul isi va gasi si el locul in gradina, coada soricelului sau papadia la fel, dar nici urzicile, stevia sau pelinul nu trebuie uitate. In functie de zona in care te afli, mica gradina naturista mai poate fi completata si de plante mai rare, dar cu actiune benefica asupra organismului.

Angelica este o planta care creste indeosebi in zonele montane si prefera locurile umede si stancoase. Are frunzele mari, lungi si tulpina robusta si usor striata.

Este folosita in medicina naturista ca expectorant, in cazul starilor de raceala sau gripa, dar are si actiune gastrica. Stimuleaza apetitul, dar poate fi folosita si de catre persoanele care sufera de cistita, pentru ca este un antiseptic urinar.

Tot in zonele montane creste si arnica, o planta cu flori galbene, denumita popular si podbal de munte. Se foloseste pentru tratarea gripelor, guturaiului, dar si in cazul nevrozelor, insomniilor sau starilor de anxietate.

Limba mielului, denumita stiintific borago officinalis, nu este numai un bun condiment, avand un gust asemanator castravetelui, dar este si o planta medicinala eficienta. Contine potasiu si calciu si poate fi utilizata ca tonic pentru glandele suprarenale. Este un bun antiinflamator, iar frunzele si semintele pot fi folosite de tinerele mamici la alaptare.

Brusturele poate completa gradina ta. El creste in general pe malurile raurilor si paraielor, in santuri si liziere. Ceaiul de brusture se administreaza in starile febrile, iar frunzele se aplica sub forma de comprese in cazul luxatiilor si entorselor.

Gradina ta, izvor de sanatate

Numeroase plante folosite in medicina naturista au efect benefic asupra ficatului, stomacului, sistemului nervos si intaresc sistemul imunitar al organismului.

Astfel, pentru a avea o minte sanatoasa intr-un trup sanatos, nu uita sa iti plantezi in gradina lumanarica, patlagina sau salvia. Patrunjelul, mararul si leusteanul, folosite in mod curent la gatit sunt si ele folosite de medicina naturista pentru efectele benefice asupra organismului.

Lumanarica este o planta cu tulpina dreapta si flori galbene care poate trata eficient raguselile, tusea si starile asociate gripelor si racelilor. Florile sunt considerate un emolient bronsic, expectorant.

Patlagina creste in toate regiunile tarii si doar frunzele se folosesc pentru tratamentele naturiste. Ceaiul de patlagina regleaza colesterolul si este un bun pansament gastric.

Nu uita salvia pentru completarea gradinii tale naturiste. Stimuleaza sistemul nervos si imbunatateste memoria. Ca si teiul, este un bun calmant si este folosita cu succes in tratarea bolilor psihice.

 

Sursa: ziare.com

ABONAȚI-VĂ
Vineri, 21 noiembrie 2014 15:06
Vizualizări: 5061

Citiţi de asemenea

La Detail Garage oferim o gamă completă de servicii de detailing auto, pentru ca mașina dvs. să arate mereu ca nouă și s...
195
Deși toamna este în plină desfășurare, la XOstudio FLOWERS am început deja să ne pregătim pentru magia sărbătorilor de i...
310
Astăzi dorim să vă prezentăm o băutură naturală de casă, care este excelentă pentru organismul dumneavoastră. Dacă beți ...
425
Pentru toți amatorii de muzică bună! Pe 15 noiembrie, la Arena Chișinău, la ora 18:30, va avea loc mult-așteptatul conce...
287