ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ce poți găsi în apa de băut?

Oricine ar raspunde: foarte simplu, hidrogen si oxigen. Insa in functie de locul de unde iei apa de baut, poti sa gasesti in ea lucruri care iti vor da fiori.

In apa de baut se pot ascunde numeroase pericole pentru sanatate: de la clor, plumb si pana la bacterii.

Clorul este o substanta utilizata de majoritatea statiilor de filtrare a apei, de aceea o vei gasi in aproape fiecare pahar cu apa de la robinet.

Adevarul este ca substanta are efecte benefice, eliminand paraziti si virusi din apa de baut, insa expunerea la clor in timp poate creste riscul pierderii de sarcini sau nasterea de copii cu malformatii, spun cercetatorii.

Vestea buna este ca substanta se evapora daca lasi paharul pe masa cinci minute, inainte sa il bei.

Plumbul este, in genere, eliminat la statiile de filtrare, insa acesta poate ajunge in apa de la conductele vechi. Poate cauza iritabilitate, anemie si alte probleme.

Daca stii ca ai instalatii vechi in casa, e bine sa lasi apa sa curga cateva minute inainte sa o folosesti.

Bacteriile pot ajunge in apa potabila prin conductele sparte de la canalizare si te pot tine la pat zile intregi.

Exista insa sisteme de filtrare care pot fi folosite acasa cu usurinta. Si daca nu vrei sa dai banii pe asa ceva, poti pur si simplu sa fierbi si sa racesti apa.

Hormoni, urme de medicamente

Te intrebi cum ar putea ajunge astfel de substante in apa de baut? E simplu, orice pastila pe care o ia un pacient lasa urme in urina, iar prin sistemul de canalizare aceste substante ajung inapoi in apa de baut. In special efectul hormonilor care raman dupa pilulele contraceptive ingrijoreaza oamenii de stiinta, care nu stiu cum pot afecta corpul uman.

 

Sursa: ziare.com

ABONAȚI-VĂ
Duminică, 04 octombrie 2015 9:00
Vizualizări: 2384

Citiţi de asemenea

Departamentul pentru Eficiența Guvernului SUA (DOGE), creat în ianuarie 2025, s-a afirmat deja ca una dintre cele mai în...
112
Conform prognozelor meteorologilor, anul 2025 ar putea intra în top trei cei mai călduroși ani din istorie. În combinați...
116
IntroducereÎn secolul XXI, schimbările climatice au devenit una dintre cele mai mari provocări, amenințând ecosistemele,...
200
Înțelegerea termenilorÎn ultimii ani, a apărut tot mai multă confuzie între conceptele de „moșie familială” și „eco-sat”...
141