ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ce să plantăm ca să acoperim gardul?




 

 

Probabil, cel mai rezonabil ar fi de a combina plantele perene și anuale. Plantele anuale vor creşte masa verde în primul sezon, în timp ce plantele perene vor câștiga putere. Desigur, puteți sădi doar plantele anuale, dar acest lucru este destul de anevoios, deoarece în fiecare an va trebui să vă ocupaţi de răsaduri sau să semănaţi seminţe noi.

 

În primul rând, gardul poate fi acoperit cu liane. Din lianele anuale fac parte Cobaea din familia Polemoniaceae, acest soi trebuie neapărat să fie semănat anticipat pentru răsaduri în februarie-martie, mazărea Lathyrus odoratus şi ipomoea care de asemenea se creşte prin răsaduri, fasolea – Phaséolus coccineus, cu flori de culoare flacără-portocaliu, de exemplu, Rumba. Puteţi planta fasolea leguminoasă, selectând soiurilor cu flori albastru şi boabe de coloare violetă. Ele sunt destul de decorative, cu flori de violet deschis și boabe de violet închis. Din familia Leguminoaselor atrageţi atenţie la o liană foarte interesantă - Dolichos. La ea şi frunzele sunt de o nuanţă spectaculoasă de un roz-violet. În sate puteţi adesea găsi și face rost de semințe de Echinocýstis lobáta (castravete) – liana anuală de o creștere rapidă, cu grupuri de flori și fructe mici parfumate, asemănătoare cu castraveţii păroşi verzui. În opinia mea, planta are doar două avantaje - viteza de creștere și aroma plăcută, în timp ce aspectul exterior lasă de dorit - el este totuşi neîngrijit. Planta împrăștie în mod activ semințe în direcții diferite, aşa că să nu fiţi surprinşi atunci când o veţi găsi în diferite colţuri ale grădinii.

Dar lianele sunt doar un fundal. Înaintea lor puteţi planta plante anuale mari, cum ar fi ricin și balsamin glandular Impátiens glandulifera, de asemenea răspândit în micile grădini rurale din faţa casei, miroase ca un coș de prune, încălzit de soare. Sunt foarte elegante plantele din familia Malva, petalele lor multicolore vor atrage toată atenția asupra sa, astfel încât veți uita de orice gard. Plantele de Malva sunt capabile să crească într-un loc câteva sezoane la rând, dar comportamentul lor în această privință este imprevizibil, mult depinde de iernare, pe care pot să nu o supraviețuiască. Cleome şi tutun de pădure - Nicotiana sylvestris din familia Solanaceae de asemenea trebuie să fie semănat pentru răsaduri în luna martie. Dar aceste plante minunate merită să vă ocupaţi de ele.

Deci, cantitatea de material săditor se acumulează suficient, dar acest lucru este doar în primul an. Prin urmare, în toamna, până când nu este prea târziu, plantaţi câteva tufe lângă gard - în primul rând, Philadélphus din familia Hydrangeaceae, Aronia, măceş. Tufele vor creşte treptat şi cu timpul veţi avea nevoie de mai puţine plante anuale.

Printre erbaceele perene sunt multe plante mari. Dintre cele mai accesibile - sunt Inula din familia Asteraceae și rudbeckia.

Printre lianele perene, reţineţi Atragene sau Clematis din familia Ranunculaceae, care este atractiv în pofida florilor mici. Şi cel mai important, planta dă lăstari multianuali, nu este nevoie să scoateţi vrejurile de pe piloni, ele nu mor şi în fiecare primăvară se împodobesc într-un nou frunziș.

Dacă gardul este de plasă, acesta poate fi acoperit cu viţa de vie sălbatică Parthenocissus, Schisándra , Actinidia.

 

 

 

Sursa: vk.com

 

ABONAȚI-VĂ
Luni, 17 iunie 2013 12:24
Vizualizări: 9214

Citiţi de asemenea

Pe teritoriul planetei noastre au trăit numeroase civilizații și popoare antice, care au lăsat în urmă o mulțime de arte...
30
De aici a pornit legenda despre "reconstrucția sa recentă"....
144
Sfinxurile au jucat un rol important în lumea antică, dacă ne luăm după numeroasele lor sculpturi și reprezentări. Sfinx...
47
Stafida este unul dintre cele mai vechi produse dulci, care permitea conservarea și stocarea recoltei de struguri pentru...
170