ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ce se scria despre vegetarieni în 1904. Este actual și în prezent

După ce ai devenit vegetarian, te gîndești cu un sentiment de satisfacție: mulțumesc lui Dumnezeu! Problemele cu sănătatea au fost înlăturate, poți lucra și prospera. Nu-i chiar așa?

Ai greșit calculele, ai uitat de familia și rude. Vine tata și spune:

"Am mîncat carne în fiecare zi, am îmbătrînit și uite cît de puternic și plin de viață sînt!”

CE SCRIAU DESPRE VEGETARIENI ÎN 1904. ESTE ACTUAL PÎNĂ ÎN PREZENT

Prima dezamăgire. Cel al cărui sfat îl urmai cu siguranță, nu este de acord cu tine.

Apoi vine mama și te avertizează cu blîndețe: "Carnea dă putere și un ten bun; haide, îți voi pregăti o friptură delicioasă". Acest lucru, de asemenea este neplăcut; și dacă te opui, atunci convingerile și insistențele devin din ce în ce mai fierbinți și mai intense.

Frații și surorile rîd, numindu-te mîncător de iarbă, și dacă nu te întorci la mîncarea din carne și te ții pe poziții, vei fi privit drept un om pierdut.

Va trebui să eviți casa părintească și poate că vei fi chiar amenințat cu privarea de moștenire, pentru că se îndoiesc de normalitatea ta și îți prezic un sfîrșit patetic și apropiat.

Dacă ești logodit în secret sau public și speri să devii în curînd un soț fericit, atunci logodna dvs. s-ar putea chiar destrăma, din cauza trecereii dvs. la vegetarianism, deoarece logodnica dvs. în esență iubește friptura mai mult decît pe tine.

Da, nu e ușor să fii vegetarian. Trebuie să recunoști cu durere în suflet că devotamentul față de vegetarianism slăbesc cu cele mai apropiate și mai scumpe relații.

Fiindu-te în relație încordată cu familia, te gândești: măcar la serviciu voi fi lăsat în pace! Poate voi avansa, pentru că acum pot lucra mai mult și mai repede.

Ce se întîmplă de fapt? "Ce aspect epuizat ai!"- te observă un principial.  Un reprezentant al firmei noastre ar urma să arate mai bine. Vă rugăm, mîncați carne și însănătoșiți-vă cît mai repede." În același timp, cei care nu știu despre schimbarea regimului tău, găsesc că arăți minunat.

De unde a știut principialul că ai trecut la vegetarianism? De la rude, de la persoanele paropiate care au șoptit acest lucru la un pahar de bere unui prieten de-al stăpînului tău sau lui însuși. Colegii de serviciu te sperie, pentru că principialul este nemilos cu tine și, în cele din urmă, trebuie să cauți un alt loc de muncă, pentru că nu mai poți  în nici un fel mulțumi în mod pozitiv.

În același timp, și părinții tăi mănîncă cu poftă fructele care alcătuiesc mîncarea ta de bază, chiar preferându-le în locul  cărnii, ei și salate mănîncă și le consideră utile pentru sănătate.

Dar prietenii și colegii tăi? Cînd se îmbolnăvesc, medicul le prescrie același regim vegetarian pentru o vreme, dar cînd se recuperează, ei se întorc din nou la carne.

De ce urăsc ei atît de mult vegetarianismul tău? Deci, doar din principiu, pentru că ești un vegetarian permanent.

Poate că nu toți au avut de suferit, dar majoritatea vegetarienilor au trebuit să treacă prin așa ceva.

Este surprinzător că după aceea oamenii slabi nu rezistă și se retrag? Și de aceste retrageri se folosesc adversarii noștri ca dovezi împotriva vegetarianismului.

Odată cu creșterea numărului de vegetarieni crește și înțelegerea și evaluarea corectă a principiilor sale la toate nivelurile societății.

Treptat, cei dragi se împacă cu alegerea ta și, în orice caz, o  respectă.

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 09 februarie 2021 15:24
Vizualizări: 1086

Citiţi de asemenea

Clădirile reprezintă un segment esențial al politicii la nivel european privind eficiența energetică. În Republica Moldo...
36
Ai fost hipnotizat încă din copilărie că ascultarea propriei voci este schizofrenie. Iar să asculți profesoara care l-a ...
160
Cîteva locuri confortabile în pădure, care cu siguranță nu vor dezamăgi:- glamping "Лес", satul Civijepse, Ținutul Krasn...
413
Apa este folosită peste tot – în consumul personal al oamenilor, nevoile urbane, în producerea energiei, în industrie. C...
546