ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ce se va întîmpla dacă veți pune o bucată de ceapă în ureche?

Mamele și bunicile noastre știu foarte bine că nu există medicamente mai bune decît remediile naturiste. Unul din aceste metode este ceapa.

Care sunt beneficiile cepe?

Ceapa reduce febra

Este un remediu excelent pentru copii. Ceapa se taie rondele și se moaie în oțet de mere. Apoi se pune pe tălpi în ciorapi și în urechi. Febra scade foarte repede.

Inamicul infecțiilor

Pentru a ucide infecția, se pregătește o pastă din ceapă. O bucată groasă de pîine albă se înmoaie cu lapte, la care se adaugă ceapa rasă prin răzătoare. Se face o pastă omogenă. Pentru a dezinfecta locul afectat, se pune o bucată de tifon cu pastă și se leagă. Se ține așa 2-2.5 ore. Această procedură trebuie repetată pînă cînd infecția nu va dispărea.

Remediu de oprire a sîngelui

Ceapa ajută în cazul zgîrieturilor și rănilor mici. Dacă ți-ai rănit degetul, aplică pe locul afectat un tifon pe care se pune o cîteva bucățele de ceapă. Sîngele se va opri cît ai clipi din ochi. Pentru ca rana să se cicatrizeze mai repede, procedura se repetă de cîteva ori.

Remediu pentru arsuri

E greu de crezut însă ceapa obișnuită poate trata arsurile de soare și doar. Pentru această trebuie să aplic cîteva felii de ceapă pe rană și să lași pe 2 minute. Dacă după aceasta mai aplici si albuș de ou, atunci durerea va trece și nu vor rămîne cicatrici.

Remediu pentru tuse

Sucul de ceapă este un sirop eficient pentru tuse, însă puțini dintre noi vor dori să-l bea. De aceea, în caz de tuse, puneți o bucată de ceapă în ureche. Astfel, sucul de ceapă va ajunge în sînge și te va izbăvi de tusea neplăcută.

Ai frisoane?

Ba ți-e cald, ba ți-e frig, mănîncă o ceapă și peste cîteva ore te vei simți mai bine.

Ceapa te scapă de durerile de cap și de urechi

Durerea de urechi este foarte neplăcută, însă cu ajutorul cepei vei putea scăpa de ea foarte repede. Pur și simplu pune în ureche o bucățică de ceapă – ea va reduce inflamația. Iar dacă te supără migrena, repetă această procedură înainte de somn. Lasă ceapa în urechi pînă dimineața.

Ceapa reduce cicatricele

Sună cam straniu, dar e adevărat. Cicatricele chirurgicale pot deveni mai puțin vizibile cu ajutorul cepei. Pur și simplu unge cu ele locul afectat.

Înțepăturile de albină

Dacă te-a înțepat albina, aplică ceapă tăiată. Ea va reduce edemul, va extrage veninul și va accelera procesul de vindecare a rănii.

Вот что будет, если положить в ухо кусочек лука. Почему я не знал об этом раньше?

Вот что будет, если положить в ухо кусочек лука. Почему я не знал об этом раньше?

Вот что будет, если положить в ухо кусочек лука. Почему я не знал об этом раньше?

Вот что будет, если положить в ухо кусочек лука. Почему я не знал об этом раньше?

ABONAȚI-VĂ
Luni, 28 martie 2016 16:00
Vizualizări: 2198

Citiţi de asemenea

Bine ați venit în showroom-ul nostru, unde veți găsi cele mai bune oferte pentru casa dumneavoastră! Compania noastră, s...
62
Unul dintre cele mai populare produse de pe întreg globul este apa potabilă îmbuteliată. Vânzările de apă îmbuteliată ...
89
Mediul înconjurător poluat, lipsa activităților fizice, situațiile de stres permanent, provocate de evenimentele care au...
107
Într-un sat moldovenesc, adânc în inima ținuturilor străvechi, trăiește o tradiție care unește oamenii și elogiază puter...
57