Ce tratează aloe?

/ Vizionări: 4938
Tag-uri: ,

 

Această plantă cu frunze cărnoase și spinoase poate fi văzută pe multe  pervazuri. Aloe vera este bine cunoscută pentru proprietățile sale curative.

 

Pentru a obține suc de aloe vera se iau frunzele inferioare ale plantei, nu mai puțin de 15 cm în lungime. Cu două săptămîni înainte de tăiere planta nu se udă. Se crede că este mai bine să se utilizeze nu frunzele proaspete de aloe, ci acele care s-au aflat de la 12 ore la 15 zile în frigider, într-un sac închis sau acoperit cu hîrtie. În acest răstimp în celulele plantei se formează substanțe speciale, numite "stimulatoare biogene".

Pentru a obține sucul, frunzele sînt spălate, zdrobite și stoarse prin tifon. Sucul de aloe se folosește proaspăt.

Guturai

Cel mai adesea, aloe este utilizat în loc de picături. Pentru a nu afecta mucoasa nazală este diluat în proporție de aproximativ 1:2 cu apă fiartă. Se introduc cîte 5 picături în fiecare nară. De asemenea, este eficientă dăugarea mierii în picăturile nazale (miere, apă, suc de aloe - 1:1:1).

Răceală

În caz de gripă poate fi consumată o băutură din suc de aloe, mandarine (cîte o 1/4 cană), zămos, prune (cîte 1/2 cană). Se bea cîte o jumătate de cană de 3 ori pe zi, după mese.

În caz de angină poate fi băut dimineața și înainte de culcare un pahar de amestec din suc de aloe, portocale, prune, pere și zămos (cîte 1/4 cană).

Loțiuni pentru arsuri și răni purulente

Tăiați țepii frunzelor spălate, tăiați frunza transversal  și aplicați-o pe rană.  Sau impregnați bandajul cu suc. La etapa inițială, puteți folosi cuburi congelate în sucul de aloe.

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137