Ce trebuie să mănînce un școlar la micul dejun?

/ Vizionări: 3742

 

Что лучше дать на завтрак ребенку? 

 

Ce trebuie să mănînce copilul înainte de școală? Timp este puțin, dar vrei să-i oferi ceva gustos. În magazine sînt multe produse care pot ușura această sarcină. Dar oare toate sînt folositoare?

 

"Cereale"

Acestea includ o varietate de fulgi, inele, stele, și mărgele care se consumă cu lapte sau iaurt. Acest mic dejun este destul de util în cazul în care constă din grîu sau ovăz integral și dacă nu are prea mult zahăr.

 

Dulciuri din ciocolată 

În publicitate, puteți vedea de multe ori sandwich-uri cu pastă de ciocolată și arahide și cacao instant. Singurul avantaj al acestor produse – copilul într-adevăr le va mînca foarte repede. Dar cacao solubil nu aduce nici un beneficiu (spre deosebire de cel natural), căci conține frișcă vegetală uscată și prea mult zahăr. Iar ciocolata, deși este necesară creierului, doar naturală.

 

Produse lactate

Diverse iaurturi, brînza glazurată, brînza de vaci sînt foarte utile, deoarece conțin mult calciu. Sandwich-urile cu unt sau brînză sînt de asemenea, o opțiune bună.

 

Fructe

Salata de fructe sau fructele sînt o parte necesară a micului dejun. Dacă ați făcut ceai copilului – adăugați lămîie.

 

Terciuri

Sînt foarte bune pentru sănătate. Dar numai cele care se fierb. Există multe varietăți de cereale, care se prepară prin adăugarea apei clocotite. Dacă aceste cereale sînt integrale, fără lapte praf, îndulcitori, le puteți folosi. Dar, terciurile „rapide” conțin prea mulți conservanți.

 

Carne, ouă

Omleta sau scrobul pot fi un bun mic dejun, mai ales dacă adăugați legume. Oul fiert sau un sandwich cu carne (anume carne, nu salam) – pot bine completa terciul.

 

 

Sursa: moldovenii.md

 

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137