ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ce trebuie să mănînce un școlar la micul dejun?



 


 

 

Ce trebuie să mănînce copilul înainte de școală? Timp este puțin, dar vrei să-i oferi ceva gustos. În magazine sînt multe produse care pot ușura această sarcină. Dar oare toate sînt folositoare?

 

"Cereale"

Acestea includ o varietate de fulgi, inele, stele, și mărgele care se consumă cu lapte sau iaurt. Acest mic dejun este destul de util în cazul în care constă din grîu sau ovăz integral și dacă nu are prea mult zahăr.

 

Dulciuri din ciocolată 

În publicitate, puteți vedea de multe ori sandwich-uri cu pastă de ciocolată și arahide și cacao instant. Singurul avantaj al acestor produse – copilul într-adevăr le va mînca foarte repede. Dar cacao solubil nu aduce nici un beneficiu (spre deosebire de cel natural), căci conține frișcă vegetală uscată și prea mult zahăr. Iar ciocolata, deși este necesară creierului, doar naturală.

 

Produse lactate

Diverse iaurturi, brînza glazurată, brînza de vaci sînt foarte utile, deoarece conțin mult calciu. Sandwich-urile cu unt sau brînză sînt de asemenea, o opțiune bună.

 

Fructe

Salata de fructe sau fructele sînt o parte necesară a micului dejun. Dacă ați făcut ceai copilului – adăugați lămîie.

 

Terciuri

Sînt foarte bune pentru sănătate. Dar numai cele care se fierb. Există multe varietăți de cereale, care se prepară prin adăugarea apei clocotite. Dacă aceste cereale sînt integrale, fără lapte praf, îndulcitori, le puteți folosi. Dar, terciurile „rapide” conțin prea mulți conservanți.

 

Carne, ouă

Omleta sau scrobul pot fi un bun mic dejun, mai ales dacă adăugați legume. Oul fiert sau un sandwich cu carne (anume carne, nu salam) – pot bine completa terciul.

 

 

Sursa: moldovenii.md

 

ABONAȚI-VĂ
Sâmbătă, 17 noiembrie 2012 12:25
Vizualizări: 2970

Citiţi de asemenea

Vorbind despre etnobiologie, adesea ne imaginăm sate îndepărtate, păduri, văi montane. Dar astăzi o parte semnificativă ...
123
Atunci când se discută despre conservarea ecosistemelor, de cele mai multe ori se aduc în discuție soluții tehnice și ce...
120
Pe urmele gândirii lui V.A. Suhomlinski „Consider că școala este școală doar atunci când principalul subiect din ea est...
120
Lumea animalelor nu este doar biologie. În culturile tradiționale, animalele sunt rude, învățători, intermediari între l...
117