ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ce trebuie să ştim înainte de a pleca în alte ţări după asistenţă medicală? 


Obţinerea asistenţei medicale în străinătate este asociată cu anumite riscuri, despre care trebuie să ştim pentru a le minimaliza.

 

Termenul "turismul medical" presupune o călătorie în altă ţară cu scopul obţinerii asistenţei medicale. Principala motivaţie pentru majoritatea oamenilor este costul redus al serviciilor medicale în altă ţară. Cele mai frecvente tipuri de asistenţă medicală, pe care oamenii tind să obţină în străinătate, sunt: chirurgia plastică, stomatologia, chirurgia cardiacă.

 

Riscurile turismului medical

 

Riscurile specifice ale turismului medical depind de ţară în care este organizată călătoria şi procedurile planificate. Riscurile globale estimabile pot fi grupate în următoarea listă:

 

  • Comunicare. Lipsa abilităţilor de comunicare într-o limbă străină poate duce la neînţelegeri.
  • Re-utilizarea acelor destinate pentru o utilizare unică creşte riscul de îmbolnăvire cu hepatita virală sau SIDA.
  • Unele medicamente pot fi contrafăcute sau de o calitate proastă.
  • Rezistenţa la antibiotice este o problemă generală. În unele ţări bacteriile pot fi diferite şi mai specifice decât în altele.
  • În unele ţări sângele pentru transfuzii poate fi luat de la donatori iniţial bolnavi. În plus, sângele nu este întotdeauna verificat în mod corespunzător, ceea ce măreşte riscul de hepatită virală şi alte maladii infecţioase, care sunt transmise prin sânge.
  • Zborul aerian după o intervenţie chirurgicală creşte riscul de formare a cheagurilor de sânge.

 

Ce trebuie să întreprindeţi

 

1) Dacă intenţionaţi să mergeţi în altă ţară pentru tratamentul medical, atunci, cel puţin cu 4-6 săptămâni înainte, contactaţi medicul practician pentru a discuta informaţii generale despre starea de sănătate şi riscurile specifice legate de procedurile medicale viitoare, precum şi capacitatea de a face zborul înainte şi după intervenţie chirurgicală.
2) Asiguraţi-vă de pregătirea şi calificarea specialiştilor, care vă vor oferi asistenţa medicală, şi de corespunderea echipamentului medical întru efectuarea procedurilor.
3) Asiguraţi-vă că aveţi un acord în scris cu grupul de personal care se va ocupa de dvs., specificând în acelaşi timp costul medicamentelor şi îngrijirilor medicale necesare.
4) Aflaţi ce acţiuni legale, aveţi dreptul să luaţi în cazul tratamentul incorect.
5) Dacă nu cunoaşteţi limba ţării în care mergeţi, indicaţi modul de comunicare cu medicul şi personalul.
6) Luaţi cu dvs. copii ale înregistrărilor medicale, inclusiv testelor de laborator şi rezultatele altor studii efectuate, care poate că vor fi necesare pentru a obţine îngrijiri medicale. În plus, veţi nevoie de informaţii despre posibile reacţii alergice pe care le-aţi avut în timpul vieţii.
7) Pregătiţi şi luaţi cu dvs. toate prescripţiile medicale şi lista medicamentelor, administrate de dvs., inclusiv denumirile internaţionale, producătorii şi doza.
8) Înţelegeţi-vă cu medicul dvs. despre vizita următoare înainte de plecare.
9) Înainte de a planifica vacanţa de vară, şi anume: formele active de recreare, cum ar fi bronzare, înot, alcool sau călătorii îndelungate, specificaţi dacă acestea nu vă sunt contraindicate după intervenţie chirurgicală.
10) Înainte de a vă întoarce acasă, obţineţi copii ale tuturor înregistrărilor referitoare la asistenţa medicală primită în străinătate.

 

 

Sursa: bienhealth.com

 

Sâmbătă, 24 martie 2012
Vizualizări: 1597

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Consilierul municipal din partea PSRM Vasile Chirtoca se pronunță pentru deschiderea grădinițelor și reluarea procesului...
171
Specialiştii susţin că pentru Moldova coeficientul de împădurire trebuie să nu fie mai mic de 25%, şi nu ca acum - 12,7%...
142
În următoarea perioadă, pînă în a.2039, schimbările climatice ar putea afecta grav pădurile din nordul Republicii Moldov...
141
Puțin este cunoscut faptul, că Republica Moldova este cea mai despădurită țară din Europa! Și asta ne afectează puternic...
146