Cea de-a treia cauză a mortalității în SUA se consideră… medicii!
Noi știm că medicii lecuiesc și acest lucru este adevărat, dar, totodată, sînt înregistrate o mulțime de decese sînt înregistrate din vina medicilor sau a vaccinurilor și multor altor cauze despre care veți afla mai departe…
Acest articol a fost publicat în „Jurnalul Asociației Medicale Americane” (JAMA) și este cel mai bun articol din care le-am văzut care arată întreaga tragedie a paradigmei mecicale moderne.
Această informație este o observație serioasă, finalizată în decembrie trecut. Autorul studiului este doctorul Barbara Stars de la Școala Igienei și Sănătății publice și ea relatează cum poate sistemul sănătății din SUA să contribuie la starea proastă a sănătății Dvs.
Iată aceste cifre înfricoșătoare ale sistemului sănătății (numărul deceselor anuale):
12 000 chirurgie inutilă:
7 000 erori de diagnosticare
20 000 alte erori medicale
80 000 infecții în spiltale.
106 000 consecințe letale ale consumului preparatelor
În total 225 000 de decese din cauze iatrogene!
Termenul iatrogen este utilizat pentru descrierea stării, ce apare în rezultatul tratamentului: de exemplu, vreun efect secundar neprevăzut sau inevitabil.
Doctorul Stars propune cîteva descifrări ale acestor cifre:
În primul rînd, majoritatea datelor reies din studiile pacienților spitalizați.
În al doilea rînd, aceste cifre arată doar decesul și nu inclus consecințele negative, legate de invaliditate, sau disconfortul pacienților.
În al treilea rînd, aceste estimări ale deceselor din cauza erorilor sînt mai joase decît în alte rapoarte.
În al patrulea rînd, acestea sînt valori medii.
Dacă e să utilizăm indicatorii superiori, atunci decesele din cauze iatrogene ar varia între 230 000 și 284 000 de persoane pe an.
În orice caz, 225 000 de decese pe an din cauza medicilor reprezintă a treia cauză a deceselor în SUA, după maladiile cardiovasculare și cancer. Chiar dacă aceste cifre sînt exaggerate, există o mare rezervă între decesul din cause iatrogene și următoarea cauză a deceselor (maladiile cerebrovasculare).
Într-un alt studiu am depistat că de la 4% pînă la 18% intre pacienții permanenți se confruntă cu consecințe negative în condiții de ambulatoriu:
116 000 000 vizite suplimentare la medic ;
77 milioane de rețete inutile
17 000 000 vizite urgente in cauza unor maladii serioase
8 000 000 spitalizări
199 000 decese suplimentare
77 miliarde de dolari de cheltuieli suplimentare
Concluzii:
Prieteni! Este ceea spre ce tinde acum societatea din Rusia. Este acel „Reper al fericirii”, pentru care ne pregătește medicina noastră. Ați putea fi mirați, dar după unele parametri noi deja sîntem înaintea SUA. Mai mult, aceste cifre nu se deosebesc cu mult de acel haos ce are loc la noi.
Acest raport este atît de neverosibil, încît noi pînă în prezent nu putem înțelege de ce a fost publicat într-o revistă atît de serioasă ca JAMA. De regulă, aceste date sînt trecute cu vederea sau se renunță la ele ca fiind inexistente.
Noi am vorbit anterior că medicamentele sînt a patra cauză a deceselor. Însă acest studiu afirmă clar că medicii sînt a treia cauză a deceselor și că din cauza lor mor aproape un sfert de milion e oameni pe an. Singurele cele mai răspîndite cauze ale deceselor sînt cancerul și maladiile cardiace.
Japonia, se pare că a făcut concluzia că tehnologia este minunat, dar nu este neapărat să faceți diagnosticul permanent și nu e nevoie să faceți tratamente în paradigma tradițională. Ministerul Sănătății al Japoniei reflectă acest aspect al filozofiei sale că o mare parte din tratamente nu este tratament în sine, ci grija, dragostea și îngrijirea bolnavilor la domiciliu.
Medicamentele, chirurgia și spitalele îi ajută pe pacienți foarte rar să depășească problemele de sănătate.
Noi trebuie să fim responsabil pentru sănătatea noastră, aceasta este cheia.
O alimentație corectă, exerciții fizice și un mod de viață sănătos sînt principalii factori ai tratamentului. Lucrul cu componenta emoțională și spirituală a omului, uneori ne permit să scăpăm de maladiile cronice și sînt și factori importanți pentru consolidarea sănătăiți și reducerea morbidității.
Sursa: opentown.org