ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cea mai izolată insulă din lume
 

Situat la mii de kilometri distanţă de cel mai apropiat platou continental, grupul de insule Tristan da Cunha este cu siguranţă izolat, fiind înconjurat pe o rază de mii de kilometri de apele oceanului Atlantic.

Cei peste 2.800 de kilometri care îl despart de coasta sud-africană, sau distanţa de 2.414 kilometri până la cea mai apropiată suprafaţă ce se înalţă peste nivelul oceanului transformă acest loc în cel mai îndepărtat grup de insule locuite de pe planetă, potrivit The Huffington Post, citat de Mediafax.

Şase insule fac parte din acest grup: Tristan Da Cunha (insula principală), Insula Inaccesibilă - pe bună dreptate numită astfel-, Insula Nightingale, Middle, Stoltenhoff şi Gough.

Самый удаленный остров в мире


Primii exploratori au ocolit insula Tristan da Cunha din cauza reliefului accidentat, lipsei unui port natural, dar şi a climei aspre, cu vânturi puternice pe tot parcursul anului. Insula a fost colonizată de britanici în 1816 şi de atunci a jucat un rol important în diferite războaie.

În prezent, insula este locuită de aproximativ 275 de persoane, iar accesul noilor rezidenţi este interzis. Populaţia insulei este alcătuită din aproximativ 80 de familii care au doar şapte nume, ceea ce înseamnă că mai toţi sunt înrudiţi.

O vizită în Tristan da Cunha este un drum lung şi anevoios, dar merită dacă doriţi să aveţi sentimentul izolării complete. Toţi vizitatorii trebuie să primească permisiunea înainte de a se îmbarca pentru această aventură. Pe insulă se poate ajunge doar de pe mare, vaporul parcurgând în şase zile cei 2.816 kilometri care o despart de Cape Town.

Самый удаленный остров в мире

 

Odată ajunşi pe insulă, vizitatorii pot explora aşezarea numită Edinburgh-ul celor Şapte Mări, care le pune la dispoziţie magazine, un curs de golf, case, o şcoală şi un port. Deşi izolată, insula nu este desprinsă total de lume - există aici televiziune, radio şi un ziar online. Un internet-cafe a fost deschis pe insulă în 2006.

Insula este plină de viaţă sălbatică şi minuni naturale: pinguini, albatroşi, balene, un parc vulcanic şi o mare diversitate vegetală.

O vizită pe Tristan da Cunha este o aventură adevărată, pentru că nimic nu se compară cu istoria unică şi izolarea extremă a acestei insule.

 

Sursa

Marţi, 02 septembrie 2014
Vizualizări: 1341

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Consilierul municipal din partea PSRM Vasile Chirtoca se pronunță pentru deschiderea grădinițelor și reluarea procesului...
164
Specialiştii susţin că pentru Moldova coeficientul de împădurire trebuie să nu fie mai mic de 25%, şi nu ca acum - 12,7%...
137
În următoarea perioadă, pînă în a.2039, schimbările climatice ar putea afecta grav pădurile din nordul Republicii Moldov...
135
Puțin este cunoscut faptul, că Republica Moldova este cea mai despădurită țară din Europa! Și asta ne afectează puternic...
145