ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ceai Ceremonia: sărbătoare sau meditaţie?Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Caracteristici de ritual chineză şi japoneză
China

Ceaiul a fost cunoscut la chinezi din vremuri stravechi. Iniţial, el a servit ca un medicament si este utilizat pe scară largă în medicina chineză ca un mijloc de a ridica tonul, restaurarea şi spirituale forţa fizică. Ceai Ceremonia ca un fenomen a început să se stabilească, în tratate timp de a vizita China pe primul ceai. Potrivit acestora ceai şi mănâncă - adevarata arta. În zona din secolul al X-lea, ceremonia ceaiului deja ştia de la curtea imperială Chineză - ei au aranjat pentru delegaţiile diplomatice, şi au fost considerate foarte costisitoare pentru aristocrati. Aceasta a dus la ridicarea de ceai pavilioane elegant şi loji, apariţia unui ceai de lux lucruri şi de a crea o atmosferă rafinată. Chaemany cautat noi moduri de ceai de bere şi ceai meci aranjat.

Dar invazia in secolul XIII, triburile nomade mongole a pus capăt culturii imperiale rafinat. Viaţa nouă dictate noile norme, tradiţii s-au schimbat. Dacă, înainte de mongoli din China beau ceai de frisca praf, acum au început să treacă pe frunze - este, în contrast cu mai multe "capricioasă" pudră, a fost uşor să păstreze, chiar şi în mod constant de roaming din loc în loc. Ceaiul este de a deveni mai de zi cu zi a băuturilor, ceremonia ceaiului şi mai mult, şi, în curând a devenit un mod de viata din China ordinare. De la cunoscători sofisticate de divertisment, a devenit disponibil în toate formele de comunicare. În timpul petrecerii de ceai un om simplu ar putea lua o pauza de la grijile de zi cu zi, relaxeaza-te, bucurându-se de gustul şi aroma băuturii preferate dumneavoastră. În China, ceaiul este încă asimilată cu art. o mare importanţă în alegerea de ceai, ustensile şi chiar de apă. În mod ideal, apa trebuie să fie dintr-o sursă cu aceeaşi munte, care a crescut ceai. La ceremonia de ceai chinezesc de azi şi de a folosi ceai din frunze, crescut în popularitate, deoarece invazia nomazilor. Ceai de înaltă calitate se face până la 10 ori, cu toate că cele mai scumpe şi poate rezista până la 30 zavarok. Fiecare zavarok distinge prin gustul său, culoarea şi aroma. Este important să se bucure de aroma de ceai - în funcţie de filozofia chineză, energia celestă. Pentru ca ceaiul este turnat in cupe mici şi acoperă pialkoy, apoi se transforma peste, eliminat în partea de sus, în primul rând se bucure de aroma. Toate ceaiurile au un impact diferit asupra oamenilor: unii revigora altele sunt relaxante, altele, inspira starea de spirit filozofic ... În China, ceaiul se bea peste tot, aceasta este o componentă indispensabilă a zgomotoase o sărbătoare, şi făină acasă.

cultura ceaiului chinezesc a prins rădăcini în ţara noastră, şi la Moscova astăzi, o mulţime de locuri, unde puteti degusta ceaiul în chineză: de la cluburi de ceai pentru micile cafenele în stil chinezesc. Undeva, ce se poate bea doar ceai, undeva, sunteţi mulţumit de ceremonia ceaiului traditionala.

Japonia

Destul de lucruri diferite cu cultura ceaiului japonez. In capitala, nu este atât de comună. Aceasta se explică prin faptul că ceremonia ceaiului japonez are un scop complet diferit decât China. Japoneză complet adaptate şi re-rit, a venit din China. În primul rând, Japonia a mai tradiţionale, preparată sub formă de praf de ceai biciuit. Dar principalul lucru - este în ceremonia ceaiului japonez a fost umplut cu filozofice şi religioase profund sentiment. O ceremonie de ceai speciale există un Zen budişti din China, şi într-adevăr a fost la baza ceremoniei ceaiului japonez, câteva secole mai târziu. Apărut arta "tyanoyu" ("calea de ceai") - modalitate de cunoaştere a lumii şi de sine, o lungime de o viata. Deoarece prezenţa unui ceremonia ceaiului ca clienţilor necesită o anumită atitudine interioară şi dorinţa de a respecta regulile de multe - ai de gând să nu te relaxezi şi "Revel" şi de a participa efectiv în practică meditaţia de grup.

Dacă sunteţi SWATLIS la ceremonia de ceai japonez, va trebui sa se imbrace modest, să-şi scoată bijuteriile şi să şosete albe (în loc de papuci). Modestie şi de curăţenie - cele mai importante aspecte ale acestei acţiuni. În mod ideal, o casa de ceai trebuie să fie situat într-un loc liniştit, frumos în sânul naturii. Oaspeţii vin la el pe cale, care leagă simbolic cele două lumi diferite. Autentificare de mai jos uman de crestere - înainte de ceai sunt toate egale, nu există nici o cameră distincţii castă. În antichitate, nu este permis, de asemenea, să aducă arme. Samurai nu este fizic capabil să intre cu armele lor şi au fost obligaţi să-l lase în afara usa. Interiorul dispune de un ascetism ceai şi armonie a tuturor componentelor. Totul - de la mişcările din mâinile expert la amplasarea de elemente - care fac obiectul celor mai stricte canoane. În decor folosite numai materiale naturale. La etajul - structuri mat poartă - din lemn, lipsa de mobilier - ca în orice casă tradiţională din Japonia, toate stând pe podea în genunchi. În şcolile Moscova filiala Urasenke, cu toate acestea, nu trebuie să mergi pe calea şi scări - o dată gazduit in cladirea veche din Moscova Universitatea de Stat din muschi, iar acum - in casa clubul Crane albe "INBI centru, unde ceremoniile de ceai sunt deţinute, precum şi clase pentru persoanele care doresc să stăpânească această calificare. Cu toate acestea, sentimentul că te într-o realitate diferită aici. Cursurile sunt conduse de profesori ruşi care au fost instruiţi în şcoală Urasenke în Japonia (de la Kyoto), a adevarati profesionisti si fani ai lor de afaceri.

Despre arta sa, ei sunt gata să-i spun oricine este interesat de ele. În timpul unei vizite la o ceremonie de ceai, veţi afla, de exemplu, că actul de ceai, în primul rând ar trebui să fie în armonie cu sezonul. Comandantul ceai este obligat să transmită un sentiment de vizitatori natura momentul de faţă - fie că este vorba de bucuria de primăvară, tristeţea de toamna, iarna sau neatent. În funcţie de modificările sezon şi localizarea focului. Plante atent selectat - de exemplu, iarna este imposibil de a pune într-o cameră de ceai, musetel sau irisi. Fiecare ceremonia ceaiului are propria temă care vine cu maestrul. Atmosfera stabileşte dreptul de agăţat pe perete o parcurgere inscriptionate cu hieroglife pe ea. Acest lucru poate fi un aforism Zen, cum ar fi "Fiecare persoana trece printr-o viata" sau "În fiecare zi - o zi buna" sau ceva complet diferit. Master vă poate traduce un scroll, dar de a interpreta acest lucru este strict interzisă - toata lumea face o ceremonie de ceai, sentimentele lor personale. De fapt, căpitanul ceai - pictor, autor al unei opere, ale căror personaje sunt şi vizitatori. Cu atitudinea clienţilor şi de tema reuniunii ar trebui să fie în armonie şi ustensile. Ustensile folosite foarte simplu - perfectiune a se vedea în japoneză imperfecţiuni aparenta, dar nu in forma corecta. Deoarece vasul în mod deliberat nu, cu margini zimţate şi de irigare de glazură. Uneori ele sunt defalcate în mod special şi re-lipite împreună pentru a le da un defect.

Cum vom şti nimic în acest ritual complex se face doar astfel - şerveţel ar trebui să fie îndoite-un anumit fel, du-te pe o traiectorie anumite. Joacă un rol vital etichetă şi deferenţă, inclusiv din partea clienţilor. In cadrul ceremoniei, oaspetii face o mulţime de arcuri, exprimându-şi respectul lor la master, un prieten al unui prieten, o cupă, din care bea. Avand o ceaşcă, aveţi nevoie pentru a implementa faţa sa departe de tine - pentru a bea cu "persoana" este considerat lipsit de respect. Dupa ce au baut ceai, oaspetele ceasuri cupa, dar de data aceasta el poate spune povestea ei: când şi de către cine a fost creat, în ceea ce stil ...

La prima vedere ar părea pedanteria inutile, dar posibilitatea de a admira mult decât în viaţa obişnuită, oamenii nu sunt obişnuiţi să admire, deschide lumea, cu o parte complet neaşteptate. "În căutarea bărbatului perfect ar trebui să vadă în propria viaţă reflectă lumina interioară" - citeşte "The Book of Tea" japonez autorul Kakudzo Okakury. Deseori tu lyricsshat recurs pentru a prinde momentul de faţă, şi ceremonia ceaiului, acest principiu - unul dintre cheie. Întâlni în timpul acţiunii de ceai se numeşte "o întâlnire, numai unul din viaţa mea." Chiar dacă în aceeaşi locaţie se vor întâlni din nou aceiaşi oameni, ceva ce deja va fi în continuare diferite. Sentiment de unicitate a momentului solicitările şi gazdă, şi invitaţi să încerc să pun suflet în fiecare mişcare.

Şi, bineînţeles, în timpul ceremoniei, indiferent dacă chineză sau japoneză, este interzis să vorbim despre ceva neplăcut sau prea interesante - de exemplu, despre politică. La urma urmei, scopul principal al evenimentului - Partidele de atingerea unor fel de ceai "samadhi ceai. Dar după câteva minute de toate lucrurile rele in viata se depărta în fond, şi dorinţa de a vorbi despre ea dispare de la sine. Acesta se dovedeşte a fi complet fericit, dar nu suficient de ceşti de ceai.

Maria Rusakov
http://www.chaskor.ru/p.php?id=5572


Marţi, 28 aprilie 2009
Vizualizări: 3215

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
51
În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
320
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
233
Cum ne-au învățat pe toți, vă amintiți? Muntele Everest este cel mai înalt munte de pe planeta noastră. Nu! De fapt, ace...
373