ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ceaiul de cetină și frunze, de fermentație naturală

Vă propun o variantă excelentă de ceai cu aromă înaltă și proprietăți aromatice. Se face foarte repede și simplu, puteți pregăti imediat o cantitate mare și să o utilizați în cîteva zile.

Acest ceai se prepară toamna tîrziu, cînd deja de mai multe ori a căzut bruma, dar mai sînt încă multe frunze pe copaci. Baza ceaiului o constituie acele de diferite specii de copaci – pin, ienupăr, tuia, chiparos, molid. Puteți, de asemenea, să colectați doar un fel de ace de pin. Acele se taie cu foarfeca.

Partea a doua, mai mică, o compune un amestec de frunze de plante de grădină cu fermentație naturală. Adică colectăm frunze înghețate, care au trecut de mai multe ori prin procesul de înghețare-dezghețare a copacului. Astfel, frunzele s-au înmuiat și s-au călit în mod natural pentru a se pregăti de fermentare. E nevoie doar de colectarea frunzelor de plante de grădină gata pentru utilizare în ceai. Ele se colectează foarte ușor, pentru că se așază ușor în pachete.

Eu am strîns de sub zăpadă mentă degerată, frunze de măr, prun, zmeur, măslin, coacăz negru (acestea m-au uimit cu aroma lor, care s-a intensificat vădit după mai multe cicluri de îngheț-dezgheț). Eu doar am scuturat zăpada de pe ele și le-am uscat pe un cearșaf timp de 30-40 de minute. În acest timp, gheața și zăpada au fost absorbite de pînză. Frunzele și acele pot fi umezite încă un pic, dar este mai bine să nu se dezghețe.

Le-am trecut de două ori printr-o mașină de tocat carne. În acest timp am simțit o aromă copleșitoare, care amintea de Anul Nou. În ciuda faptului că fermentarea acelor este inutilă, am lăsat găleata timp de 2 ore să se fermenteze datorită frunzelor. Și nu am greșit – aroma a fost evident mai puternică, găleata a transpirat din cauza fermentării active și autoîncălzirii.

Le-am uscat la 50-53°C timp de 5 ore, apoi le-am ținut într-o pungă două zile. Aroma de ace înghețate de pin, cu note de fructe, s-a răspîndit în întreaga casă!

Am preparat ceaiul imediat. Culoarea a ieșit frumoasă, bogată și intensă. Gustul ceaiului este de conifere, cu răceală de mentă și aromă de fructe. Se poate infuza și bea imediat.

Ceaiul are un gust plăcut, aromă de revelion, creează o bună dispoziție și ajută la tratarea organelor respiratorii.

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 22 noiembrie 2017 11:10
Vizualizări: 1707

Citiţi de asemenea

Când o persoană deja știe să vorbească, apare nevoia de a împărtăși cu ceilalți ceea ce știe, fie planuri și fantezii. D...
238
Socrate a învățat să cânte la multe instrumente muzicale la vârsta de 70 de ani și a reușit să stăpânească această artă ...
224
În Europa există legende despre femei misterioase care construiau structuri din piatră — dolmene și cromlehuri. Creatoar...
304
Monumentul natural „Suta de Movile” se întinde pe o suprafață de aproximativ 1600 de hectare, la sud-sud-est de satele B...
243