ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ceaiul de ghimbir restabilește bine imunitatea!

Are un efect excelent de tonifiere, întoarce claritatea gîndirii și tenul natural proaspăt, care revine treptat datorită proprietăților vindecătoare ale ghimbirului.

Ceaiul de ghimbir îmbunătățește circulația cerebrală și memoria. Pentru oamenii care muncesc intelectual, precum și pentru personalitățile creative, înainte de evenimente importante, ceaiul de ghimbir poate înlocui ceașca tradițională de cafea.

Ceaiul de ghimbir băut înainte de mese poate trezi un apetit sănătos. Iar după masă, aceasta va ajuta la asimilarea mai bună a mîncării și va elimina reziduurile. Ghimbirul sporește digestia, fără a cauza dezechilibrul acesteia. Prin urmare, în doze mici poate fi utilizat de către bolnavii de gastrită cu aciditate ridicată.

Pe copiii care consumă multe alimente ”gustoase” și mai puține ”sănătoase” ceaiul de ghimber îi va ajuta să scape de durerile abdominale.

Ceaiul de ghimbir, iarna, încălzește rapid și protejează împotriva răcelii. Se recomanda ca ceaiul să fie băut cu înghițituri mici. În țările orientale, care au tradiții de secole de vindecare cu ajutorul condimentelor, ceaiul de ghimbir cu lămîie este considerat una dintre cele mai apreciate băuturi în sezonul rece.

Rădăcina de ghimbir ajută la subțierea sîngelui. Prin urmare, mulți medici din Orient consideră că ghimbirul este și un mijloc de prevenire a tumorilor.

Rețeta noastră: ceai de ghimbir cu căpșuni

Ingrediente:

Ghimbir proaspăt – 8 cm

Ceai negru – 5 grame

Lămîie – 1 buc.

Căpșuni congelate – 50 de grame

Sirop de căpșună – 120 ml

Mod de preparare:

1) Ștergem rădăcina de ghimbir și o tăiem de-a curmezișul fibrelor în felii subțiri.

2) Preparăm ceaiul într-un litru de apă clocotită, îl strecurăm prin presare, adăugăm ghimbir și îl lăsăm să se răcească timp de 10 minute sub capac. Cu cît vom infuza mai mult ghimbirul, cu atît mai gustos și mai bogat va fi gustul ceaiului.

3) Adăugăm sucul unei jumătăți de lămîie și cîteva căpșuni.

4) Tăiem restul lămîi în cercuri, pe care le împărțim în cîte 8 bucăți și le punem în cești sau pahare pentru băuturi calde.

5) În fiecare ceașcă turnăm cîte 2 linguri de sirop de căpșuni (natural, fără culori și arome artificiale!). Se potrivește și siropul de la gem de căpșuni de casă.

6) Ceaiul fierbinte îl turnăm în cești și îl servim imediat.

ABONAȚI-VĂ
Sâmbătă, 16 decembrie 2017 9:00
Vizualizări: 1821

Citiţi de asemenea

Când o persoană deja știe să vorbească, apare nevoia de a împărtăși cu ceilalți ceea ce știe, fie planuri și fantezii. D...
239
Socrate a învățat să cânte la multe instrumente muzicale la vârsta de 70 de ani și a reușit să stăpânească această artă ...
224
În Europa există legende despre femei misterioase care construiau structuri din piatră — dolmene și cromlehuri. Creatoar...
304
Monumentul natural „Suta de Movile” se întinde pe o suprafață de aproximativ 1600 de hectare, la sud-sud-est de satele B...
243