Ceapa decorativă în grădină – mai mult decît verdeață
Arpagicul – este o sursă de verdeață timpurie: cozile de ceapă cresc imediat ce se topește zăpada. Cozile tinere sînt foarte gustoase, practic nu sînt iuți. Iar dacă arpagicul este irigat și tuns regulat, atunci puteți culege roada de la zăpadă pînă la zăpadă.
O altă plantă minunată – bulbii Allium Aflarunense. Frunzele ei uneori străbat și prin zăpadă.
Are frunze late, cărnoase, cu aromă și gust de usturoi. E bună în salate. Mai tîrziu apar și florile, iar frunzele se ofilesc. De aceea, acest tip de ceapă se plantează în planul din spate al rondului sau în centru, astfel ca imaginea șifonată să fie acoperită de alte plante.
Ceapa Allium nutans – este o plantă decorativă stabilă și foarte utilă: frunzele ei sînt bogate în fier și vitamina C. Este recomandată celor ce suferă de anemie. Nu afectează mucoasa stomacului, de aceea poate fi consumată și de persoanele cu afecțiuni ale tractului digestiv. Această ceapă este utilizată în medicina tibetană.
Această plantă nu formează cepe, ci doar niște îngroșări la nivelul părții de jos a tulpinii. Este cea mai tîrzie dintre cepe – în a doua jumătate a verii.
sursa: econet.ru