Cei care trăiesc în pădure de cedru nu se îmbolnăvesc niciodată de gripă!
"Un hectar de pădure de cedru, în timpul zilei, produce aproximativ 30 kg de substanțe volatile organice cu proprietăți bactericide. Studiile oamenilor de știință arată că acest volum de fitonide este capabil să distrugă cea mai mare parte de microbi bactericizi dintr-un oraș mare" – astfel a descris L. Ia. Tihonova uimitoarele proprietăți bactericide ale cedrului în ”Efectul comparativ al fitoncidelor plantelor conifere asupra bacteriilor dizenteriei”, Tomsk, 1955.
Studiile mai moderne nu numai că confirmă pe deplin cele spuse. Astăzi, oamenii de știință au mers și mai departe în studierea proprietăților bactericide și antivirale ale acelor de cedru: a fost dovedită experimental capacitatea lor de a proteja omul de gripă.
După cum se știe, virusul gripal este diferit în fiecare an - el mutează, adaptîndu-se rapid la toate mijloacele de luptă dezvoltate de om. Dar mijloacele de protecție împotriva acestuia, create de Dumnezeu, rămîn eficiente tot timpul. De exemplu, usturoiul. Dar usturoiul nu are o aromă foarte plăcută. Adulții se pot "forța" să consume usturoi în timpul epidemiei de gripă, dar copiii...
Dar, din fericire, există un remediu mai eficient împotriva gripai - acele de cedru. Ele au o aromă foarte plăcută, care se aseamănă nu atît cu un pom de Crăciun, cît cu mandarine... Sau cu altceva cu miros fin de fructe. Și copiii se joace cu bucurie cu crengile de cedru, le place să mestece acele de cedru și crengile subțiri de cedru. Dar aceasta este o modalitate foarte bună de a vă proteja de gripa!
Mutațiile anuale ale virusului gripal sînt neputincioase atunci când la straja sănătății omului se află un cedru - un adevărat miracol al Naturii Sibiene.
Acele de cedru, pe care un copil sau un adult le mestecă, și ceaiul făcut doar din ace de cedru pot servi drept protecție împotriva virusului.