ecology: ru md
Video prezentarea proiectul Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cei mai impresionanți 10 copaci din lume (+Foto)
 

„Un copac este un organism viu minunat care oferă adăpost, mâncare, căldură și protecție tuturor lucrurilor vii. Oferă umbră celor care ridică toporul pentru a-l tăia”, sunt cuvintele atribuite lui Buddha care ne amintesc ce rol esențial au copacii în viața planetei. Iată zece dintre cei mai impresionanți și speciali arbori din lume:

1. Cireșul japonez

În Japonia nu se sărbătorește Paștele, dar se celebrează primăvara când înfloresc cireșii. Floarea de cireș este neoficial floarea națională japoneză. Se sărbătorește de secole și are un loc important în cultura japoneză. La sfârșitul lunii martie, toată națiunea așteaptă înflorirea cireșilor.

впечатляющие деревья

2. Stejarul-înger

Copacul se găsește în Angel Oak Park de pe insula Johns lângă Charleston, Carolina de Sud. Se pare că stejarul are o vârstă de 400-500 de ani, e înalt de 20 de metri, are 8,5 metri în circumferință și produce o umbră care acoperă 1.600 de metri pătrați. Cea mai lungă creangă are aproximativ 55 de metri.

впечатляющие деревья

3. Arbol del Tule, Mexic

Copacul se găsește în centrul orașului Santa Maria del Tule din Oaxaca, Mexic. Are cel mai rezistent trunchi dintre toți copacii din lume. E atât de mare încât s-a crezut inițial că e vorba de mai mulți copaci, dar testele ADN au arătat că e doar un copac. Se pare că vârsta copacului e de 1.200-1.300 de ani.

впечатляющие деревья

4. Chiparosul singuratic din Monterey

Copacul de lângă Monterey, California este probabil cel mai celebru reper de-a lungul drumului de 20 de kilometri, un drum pitoresc care trece prin Pacific Grove și Pebble Brach.

впечатляющие деревья

5. General Sherman, Parcul Național din California

General Sherman este un secvoia imens localizat în Pădurea Imensă din Parcul Național Secvoia din California. Celebrii copaci din Pădurea Imensă sunt printre cei mai mari din lume. În funcție de volumul lor, cinci dintre cei mai mari zece copaci din lume se află aici. General Sherman este cel mai mare dintre toți, cu 11,1 metri la bază și o vârstă de 2.300-2.700 de ani.

впечатляющие деревья

6. Wisteria din Ashikaga Flower Park, Japonia

Se spune adesea despre copacul wisteria din Ashikaga Flower Park, Japonia că ar fi cel mai frumos din lume. Cel mai mare și cel mai bătrân din Japonia, copacul este cel mai căutat din parc, iar turiștii se înghesuie să îl vadă înflorit. Wisteria are 143 de ani și arată ca o umbrelă din flori.

впечатляющие деревья

7. Eucaliptul-curcubeu din Hawaii

Caracteristica acestor copaci este că au o coajă multicoloră. Bucăți din coajă cad din când în când în timpul anului, coaja care râmâne fiind verde aprins, apoi se face albastru, mov, portocaliu și în final maro. Eucaliptul-curcubeu se găsește pe insula Kauai, din Hawaii.

впечатляющие деревья

8. Copacii baobab, Madagascar

Aceștia sunt nativi în Madagascar, fiind și copacii naționali ai țării, în Africa și Australia. Cei mai mari dintre ei se găsesc lângă Morondava, în Madagascar. Copacul poate crește până la 30 de metri și la o circumferință de 11 metri.

впечатляющие деревья

9. Uriașul, Sequoia National Park, California

Secvoia crește la altitudini înalte, rezistă la frig, ninsori puternice, fulgere și crește tot mai puternic. Uriașul din Sequoia National Park din California este al doilea cel mai masiv copac de pe planetă.

впечатляющие деревья

10. Ulmul american, din Central Park, New York

Ulmus americana este o specie native în America de Nord, putând fi găsit din Nova Scotia până în Montana, sudul Floridei și centrul Texasului.  Poate rezista la temperature de până la -42 de grade Celsius și poate trăi sute de ani.

впечатляющие деревья

 

Sursa: green-report.ro

Vineri, 13 februarie 2015
Vizualizări: 4971

Citiţi de asemenea

Catastrofa ecologică de la Strășeni amenință tot mai mult nu doar locuitorii din zonă, dar și pe cei din capitală. Probl...
18
Stația interplanetară NASA/JPL Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) continuă să lucreze în numele științei pe orbita planet...
54
O pasăre isteață. Nu întotdeauna oamenii văd în păsări creaturi inteligente. Poate că ei nu cunosc prea bine păsările? A...
69
"Cel mai bun lucru din faptul că sînt vegetarian este că știu că nu fac rău animalelor. În al doilea rînd, am mai multă putere. Sînt mult mai puternic decît atunci cînd mîncam carne...
151