ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cel mai vechi oraș european a fost construit de strămoșii noștri (+Video) 

 

În Bulgaria, pe teritoriile care erau locuite de traci, strămoșii moldovenilor de astazi, au fost descoperite vestigiile celui mai vechi oraș din Europa, afirmă arheologii.

Săpăturile arheologice din nord-vestul Bulgariei, în apropiere de Varna, au scos la lumina zilei construcții din piatră, vîrsta cărora, potrivit experților, este de circa 6700 ani.

După cum a menționat conducătorul grupului de oameni de știință Vasil Nikolov, este vorba despre cele  mai vechi și cele mai mari clădiri din piatră, păstrate în Europa pînă în prezent. Ruinele au fost descoperite pe malul Mării Negre, la 50 km de Varna. Potrivit datelor preliminare, civilizația a existat aici circa 500 de ani. Ea a început să decadă odată cu seceta severă care a afectat zona și a oprit extracția de sare.

Datarea completă și exactă a sitului arheologic va fi efectuată la Oxford, împreună cu oameni de știință americani. Aceasta va dura aproximativ un an. Apoi, rezultatele cercetării arheologilor și istoricilor vor fi publicate in cele mai prestigioase reviste internaționale, a adăugat profesorul Nikolov.

 

Sursa

ABONAȚI-VĂ
Luni, 08 septembrie 2014 17:10
Vizualizări: 1583

Citiţi de asemenea

În 2007 am cumpărat teren extravilan. Am decis să nu cumpărăm un vagon de construcție, ci să construim o casă de vară ...
503
Potrivit cercetătorilor, ea este mult mai veche decît piramidele egiptene. De asemenea, oamenii de știință au aflat ...
510
El a căzut la fund, pierzînd totul în viață...Nu și-a pierdut doar sufletul și dragostea pentru muzică......
699
Insula plutitoare din Argentina este un fenomen natural unic care a provocat o mulțime de controverse. Experții nu pot g...
322