Cele mai bune fotografii pentru luna noiembrie de la National Geographic Channel (Foto)
Cele mai bune fotografii pentru luna noiembrie de la National Geographic Channel (Foto)
Vă oferim o selecţie de fotografii pentru luna noiembrie de la National Geographic Channel. Diversitatea lumii sălbatice, pur şi simplu, uimeşte. Fotografii expresive de diferite dimensiuni şi forme - toate sunt în felul lor interesante şi frumoase. În luna noiembrie sunt prezentate cele mai bune momente ale migraţiei animalelor.
Danaida- monarch (Danaus plexippus – trad.), Mexic
Milioane de fluturi fac o călătorie în căutarea soarelui ...
Antilope Gnu, Kenya
Migraţia gnu este cea mai masivă în natura sălbătică. Până la 1,5 milioane de exemplare de gnu şi sute sau chiar mii de alte animale, inclusiv zebre şi căprioare, pot participa la o astfel de strămutare pe scară largă.
Marele rechin alb
Marele rechin alb – este unul dintre cei mai mari călători din lume. În fiecare an rechinul de unul singur trece mii de kilometri, traversând oceane.
Gâşte de zăpadă, New Mexico
Gâşte de zăpadă în Parcul Naţional Bosque del Apache în New Mexico.
Meduze, Arhipelagul Palau
Cinci milioane de meduze zilnic taie apele Lacului Meduzelor în Palau, urmând cursul soarelui. Acestea se îndeaptă spre răsărit în dimineaţa şi spre vest după amiază. Noaptea meduzele coboară în adâncuri (până la o adâncime de 13 metri), pentru a absorbi bacterii bogate în nutrienţi, care sunt vitale pentru organismul lor.
Pinguinul de stâncă (Rockhopper), Argentina
Pentru câteva luni pinguinii de stâncă s-au adunat în colonii mari pentru reproducere. În fiecare an, aceştia se îndreaptă în acelaşi loc, în căutarea cuiburilor vechi şi a partenerilor.
Elefanţii Samburu, Kenia
Pe imagine este prezentată deplasarea elefanţilor în Rezervaţia Naţională Samburu din Kenia. În fiecare an, în timpul sezonului uscat ei se deplasează în căutarea apei. În sezonul migraţiei elefanţii pot efectua o călătorie aproape de 500 km.
Leoaica, Kenia
Leoaica se întinde graţios de dimineaţă şi se pregăteşte pentru ziua cea mare de vânătoare.
Flamingo, Peninsula Yucatan
Un stol de flamingo ia forme ciudate în Golful Mexic.
Pelicanii albi, Mississippi
În zona râului Mississippi pot fi observate cele mai masive migraţii ale pelicanilor albi. Greutatea lor medie este de 7 kg şi anvergura aripilor de 3 metri, care le permite să zboare la altitudini mari şi distanţe lungi.
Somon Pacific
Şase specii de somon Pacific migrează înapoi la Kamciatka pentru a depune icre.
În fiecare an, în Botswana pot fi vazute cele mai mari migraţii de zebre în Africa. 250.000 de specii se pornesc după ploaie înspre sud-est, pentru a se întoarce, în cele din urmă, înapoi în cea mai mare deltă din lume, Okavango.
După colţuri, putem spune că aici sunt prezente morse de toate vârstele. La începutul anului 1900 aceştia au devenit victime ale vânătorilor de fildeş, populaţia de morsă în Norvegia practic a dispărut. Începând cu 1952, aceştia sunt protejate.
În imagine este prezentată o escadrilă de pinguini în apele fiordului Drigalski. Spre deosebire de pinguinii adevăraţi din Antarctica, specia sub-antarctică preferă un climat mai temperat şi trăieşte la sud.
Georgia de Sud se mândreşte cu o varietate de animale sălbatice în timpul sezonului de împerechere.
Antilopele Gnu în Parcul Naţional Liuwa, Zambia.
În rezervaţia Maxwell, Kansas, locuiesc aproximativ 200 de bizoni. Anterior, populaţia număra zeci de milioane de specii, dar la sfârşitul anilor 1800 aproape toate au fost nimicite. În prezent, din 500 de mii de bizoni, aproape toţi trăiesc în captivitate.
Ursul brun trăieşte în păduri şi munţi din America de Nord, Europa şi Asia. Acesta este cea mai răspândită specie de urs în lume.