ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cele mai bune mașini agricole rusești pentru fermierii din Moldova (VIDEO)

Cele mai bune modele de mașini agricole rusești sînt prezentate fermierilor moldoveni în cadrul celui de-al doilea Festival agricol al mașinilor agricole rusești din țara noastră, organizat în perioada 1-2 octombrie în satul Pașcani, raionul Criuleni, pe cîmpul experimental al Institutului de Fitotehnie Porumbeni.

Vladislav Darvai, reprezentant comercial al Federației Ruse în Republica Moldova, a declarat pentru Noi.md că acest Festival al tehnologiei agricole rusești care a devenit deja tradițional poartă denumirea „Ziua cîmpului ruso-moldovenesc” sau, pe scurt, „Cîmpul rusesc”.

Anul trecut, în ciuda organizării expoziției la apogeul epidemiei, datorită respectării tuturor normelor, infecțiile cu COVID-19 au fost evitate, iar expoziția s-a bucurat de un succes excepțional: toate echipamentele prezentate au plecat imediat la cumpărători.


Vladislav Darvai a menționat că producătorii agricoli moldoveni apreciază pe bună dreptate și după merite utilajele agricole rusești.

„Această tehnică este una dintre cele mai fiabile, testate în timp, laborioase și de înțeles pentru consumatori. Sperăm că și în acest an, datorită vremii bune și naturii, expoziția noastră va fi un succes și poate că vom ajunge la un alt nivel, mai superior”, a subliniat reprezentantul comercial al Federației Ruse în Moldova.

Potrivit acestuia, mostrele echipamentului său excelent au fost prezentate inclusiv de astfel de producători emblematici de mașini agricole precum Rostselmah și Uzina de tractoare de la Sankt Petersburg și alte mărci cunoscute. În cadrul Festivalului agricol, aceștia au prezentat, în special, combine, tractoare, mașini agricole tractate și montate, pentru irigare și aspersoare.

„Pentru Moldova, în condițiile climei locale, această tehnică ar trebui să fie extrem de eficientă și se va bucura de succes. De asemenea, la expoziție sînt prezentate echipamente pentru servicii municipale, macarale cunoscute în întreaga lume, precum și alte echipamente extrem de fiabile și competitive în ceea ce privește prețul și calitatea. Există, de asemenea, ATV-uri fabricate de uzina Russkaia mehanika. Acest produs de o calitate excepțională se bucură de popularitate în rîndurile fermelor mici și ale turiștilor”, a menționat Vladislav Darvai.

În cadrul celui de-al doilea festival agricol „Ziua cîmpului ruso-moldovenesc”, ATC Agrotehcomerț, membru al grupului DAAC Hermes și dealer oficial al uzinei rusești Rostselmash, a prezentat atît modele tradiționale, cît și cele noi de echipamente extrem de eficiente ale acestei întreprinderi rusești.

Șeful Departamentului de vînzări al combinelor Rostselmash în Moldova al ATC Agrotehcomerț Oleg Iarov a menționat, în special, că în cadrul Festivalului, vizitatorilor și clienților a fost prezentată aproape întreaga linie de echipamente autopropulsate de recoltare a cerealelor ale companiei Rostselmash, care este îndrăgită de către fermierii moldoveni. Aceste mașini pot fi găsite deja în fiecare colț al țării.

„Aceasta este combina NOVA 320 - un nou model pentru piața noastră. Am început livrările în acest an. Aceasta este binecunoscuta combina VECTOR 410, aceasta este cea mai puternică combină RSM 161, cu o capacitate de 360 de cai putere. Pe lîngă echipamentele de recoltare a cerealelor, sîntem încîntați să vă prezentăm tractorul 2375, care a fost adus pentru prima dată în 2019 și funcționează deja cu succes în cîmpurile moldovenești, atît în regiunile sudice, cît și în cele nordice ale țării”, a subliniat Oleg Iarov.

Potrivit lui, pe lîngă echipamentul autopropulsat Rostselmash, la Festivalul agricol au fost prezentate echipamentele tractate ale companiei rusești de construcție de mașini Klever, care produce echipamente agricole tractate și montate sub marca Rostselmash .

„Acesta este un pulverizator RSM TS-3200 SATELLITE tractat cu un volum de butoi de 3200 litri, cu o lățime a brațului de 24 de metri, cu un braț în 5 secțiuni, iluminat de lumini LED, adică puteți lucra pe timp de noapte, cu un mixer performant, un mixer în interiorul buncărului, în interiorul rezervorului Acestea sînt pulverizatoare interesante care funcționează foarte bine atît la nord, cît și la sud. Oamenii îi apreciază performanța și fiabilitatea. De asemenea, este prezentată combina tractată de recoltat furaje STERH 2000, care este perfectă pentru fermele mici cu bovine sau oi, pentru însilozarea culturilor de iarbă, precum și pentru însilozarea porumbului atunci cînd știuleții sînt în faza de lapte. Compania Klever produce, de asemenea, anteturi pentru combine de recoltat autopropulsate și anteturi pentru recoltarea floarea-soarelui, care sînt, de asemenea, prezentate la expoziție în apropierea fiecărei combine”, a spus Oleg Iarov.

Gama largă prezentată de echipamente va fi de mare interes pentru fermierii din Republica Moldova, deoarece se distinge prin calitatea sa înaltă, performanța excelentă și prețul accesibil.

De menționat că a doua „Zi a cîmpului ruso-moldovenesc” și expoziția specializată a producătorilor ruși de mașini agricole și de inginerie alimentară sînt organizate în Moldova sub egida Ministerului Industriei și Comerțului din Rusia, cu sprijinul Reprezentanței comerciale a Federației Ruse din Republica Moldova și al Centrului Rus pentru Știință și Cultură din Chișinău.

La eveniment participă cele mai importante mărci rusești ale producătorilor de mașini agricole - Uzina de tractoare din Sankt Petersburg, Rostselmash, Pegas-Agro, Uzina de macarale pentru camioane Galici, Uzina de macarale pentru camioane Klințî, Agropromtehnika, Melinvest, casa comercială Veles și altele, care vor prezenta mai mult de 20 de mostre de echipamente, adaptate să funcționeze în condițiile climatice ale regiunii. Programul Festivalului agricol include o demonstrație a funcționării mașinilor și echipamentelor rusești, precum și întîlniri de afaceri B2B. Pentru vizitatori este organizat un food court, precum și spectacole ale colectivelor de artă și ale grupurilor muzicale. Pentru respectarea tuturor măsurilor de protecție împotriva COVID-19, la intrare a fost deschis un laborator mobil, în care vizitatorii au posibilitatea să facă un test antigen.

Intrarea este liberă pentru toți vizitatorii și invitații. Expoziția este deschisă între orele 10:00 - 17:00.

Moldova este o piață de vînzări extrem de promițătoare pentru echipamente agricole rusești. Una dintre cele mai solicitate direcții de export rusesc către Moldova este livrarea mașinilor agricole și de inginerie alimentară. Promovarea activă a produselor tehnice este imposibilă fără prezentări demonstrative în condițiile climatice din regiune.

ABONAȚI-VĂ
Sâmbătă, 02 octombrie 2021 16:41
Vizualizări: 1130

Citiţi de asemenea

Uau! Jacqueline Berrido Pisano – cea mai frumoasă bunică din lume, conform ediției engleze The Sun. Este uimitor că ac...
86
În Marea Britanie a fost publicat un raport în urma unei anchete de cinci ani privind infectarea a mii de pacienți cu HI...
104
Războiul nu poate fi câștigat cu arme. Dacă dorim să nu avem vărsare de sânge între popoare, trebuie să lucrăm pentru un...
91
Se înalță în mijlocul pădurilor mlăștinoase nesfârșite ale tundrei din nordul Iakutiei.Pe lanțul muntos se află coloane ...
237