ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cele mai bune surse vegetale de proteine

Proteina este un nutrient important care joacă un rol-cheie în modul în care funcționează corpurile noastre. Consumul excesiv de proteine duce la apariția mai multor boli. Este mai important de diversificat dieta, decât de consumat un anumit nutrient. Consumul zilnic de calorii sugerează că o dietă vegană vă permite să consumați suficientă proteină. Recomandarea zilnică pentru aportul de proteine: aproximativ 15-20% din totalul caloriilor consumate pe zi. Aceasta reprezintă aproximativ de la 48 pînă la 60 de grame de proteine pe zi.

Acum este momentul perfect pentru a deveni vegani. Există o mulțime de alimente nutritive cu un conținut suficient de proteine. Chiar și mîncătorii de carne ar trebui să le acorde atenție și să-și schimbe dieta. Sănătatea nu se vinde.

Conținutul de proteine:

1. Legumele sînt baza tuturor dietelor:

* 1 avocado-10 grame

* 1 ceașcă de broccoli-5 grame

* 1 ceașcă de frunze de spanac - 5 grame

* 2 cani de varză gătită - 5 grame

* 1 ceașcă de mazăre - 9 grame

* 1 ceașcă de cartofi dulci gătită - 5 grame

2. Boboasele capătă un loc decent. Categoric, lintea și boboasele sînt componenta principală a multor diete de secole.

* 1 ceașcă de soia-28 de grame (1 ceașcă de tofu-22 de grame, 1 ceașcă de tempeh (brînză de soia fermentată) - 30 de grame)

* 1 ceașcă de linte - 18 grame

* 1 ceașcă de fasole - 15.5 grame

* 1 Bob garbanzo cupe (și humus) - 14.5 grame

* 1 cană de fasole neagră - 13-15 grame

* Arahide (1 uncie/28,5 grame) - 6.5 grame

3. Nucile și semințele sînt produsul principal pentru vegetarieni și vegani.

* Nuci de caju (1 uncie/28,5 grame) - 4.4 grame

* Susan (1 uncie/28,5 g) - 6.5 grame, 3 linguri de pastă de susan - 8 grame

* 1/4 cană (2 uncii) de nuci - 5 grame

* Fistic (1 uncie/28,5 grame) - 5.8 grame

* Migdale (2 linguri) - 4 grame

* Unt de nici - unt de arahide, unt de migdale, unt de nuci de caju - 2 linguri constituie 8 grame de proteine

4. Laptele "non-lactatat" – de soia, migdale, cereale. 1 ceașcă vă oferă 7-9 grame de proteine.

5. Cerealele sînt foarte importante:

* Quinoa este universală și încîntătoare. 1 cană - 9 grame.

* Amaranth, bulgur, orez necurățat, grîu, tărîțe de cereale de ovăz - toate acestea se situează pe locul al doilea printre cerealele în conținutul de proteine.

* Seitanul conține aproximativ 52 de grame la o cană, dar a mînca o mulțime dintr-o singură data nu este cea mai bună idee. Să mănînci mult rîu e o prostie.

* Fulgi de ovăz-1 ceașcă = 6 grame.

* Chifle, tortilla plat, pîine (vegană). 7-10 g din două bucăți.

6. Produse semifinite: Există amestecuri și plăci de proteine vegane care sînt foarte convenabile pentru cei care trăiesc rapid. Semințele de cînepă - 30 de grame vă vor oferi 11 grame de proteine.

7. Suplimentele - Spirulina și Chlorella (alge) sînt adesea folosite de vegetarieni și vegani pentru a-și îmbogăți dieta. Ele sînt într-adevăr foarte folositoare și incredibil de bogate în proteine. Spirulina conține 70% proteină curată.

Este important să înțelegeți că cuvîntul "veganism" în sine nu înseamnă o alimentație sănătoasă. Ca și consumatorul de carne, poți fi un vegan absolut nesănătos. De aceea, este important să urmăriți dieta. Ea ar trebui să conțină o mulțime de fructe și legume proaspete, ar trebui să fie variată. Este de dorit să mîncați alimente ecologice, deși prețurile deocamdată nu ne permit acest lucru.

Fiți sănătoși!

ABONAȚI-VĂ
Luni, 15 iunie 2020 9:52
Vizualizări: 2174

Citiţi de asemenea

Hipertensiunea și ateroscleroza sînt cele două cauze principale care duc la afectarea circulației cerebrale.Încălcarea...
0
Într-o școală din Moscova un băiat a încetat să meargă la lecții. Nu merge o săptămână, două... Leova nu avea telefon, i...
518
Aceste plante nu sînt greu de plantat în propria grădină și chiar acasă pe pervazul ferestrei, dar vor fi de neprețuit...
945
Timp de multe secole, mierea a fost renumită printre oameni pentru proprietățile sale vindecătoare. Același lucru se p...
531