Cele mai dăunătoare «E-uri»
Nu e o taină că suplimentele alimentare sunt foarte dăunătoare pentru organismul nostru. Însă fiecare grup mai are pe cei mai ”periculoși” reprezentanți ai săi.
Deci, aplauze:
Coloranți ( E-100 – E-180 )
Cele mai periculoase: E-102, E-123, E-127, E-150с, E-150d, E-161g, E-174, E-175, E-180.
Conservanți ( E-200 – E-300 )
Cele mai periculoase: E-210 ... E-228, E-234, E-235, E-239, E-249, E-250, E-251, E-252, E-280 ... E-285 .
Oxidanți ( E-301 – E-385 )
Cele mai periculoase: E-320, E-321, E-338 – E-341, E-355, E-385.
Stabilizatoare ( E-400 – E-422)
Cele mai periculoase: E-400 – E-407, E-416, E-420, E-421.
Emulgatoare ( E-432 – E-495 )
Cele mai periculoase: E-432 – E-436 , E-450 , E-451 , E-452 , E-476 , E-491 – E-496
Alți aditivi ( E-500 – E-585 ).
Cele mai periculoase: E-512 , E-520 – E-523 , E-541 , E-574 , E-576 ... E-579
Arome ( E-620 – E-938 )
Cele mai periculoase: E-620 – E-625, E-900
Îndulcitori ( E-939 – E-1518 ).
Cele mai periculoase: E-952 , E-953 , E-954 , E-965 , E-966 , E-967 , E-999 , E-1200 , E-1201 , E-1202 .
La urmă, vă rugăm să fiți foarte precauți în privința conservantului E-250, pe care îl conțin aproape toate salamurile și pizza. Centrul protecției consumătorilor consideră că acest supliment este deosebit de periculos pentru sugari.
Pe lângă asta, după cum s-a mai menționat, la încălzirea produselor ce conțin E-250 pot fi formate substanțe cancerigene.
Și încă ceva:
Din varietatea produselor alimentare, alegeți din fiecare fel (carne, pește, produse lactate, produse de brutărie etc. ) pe acelea care provoacă daune minime pentru sănătatea dumneavoastră.
Pe celea dubioase lăsați-le comerțului: numai așa putem impune producătorii să îmbunătățească calitatea produselor sale.