ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cele mai murdare locuri din casa ta
 

 

Curățenia este sfîntă, mai ales cînd este vorba despre casa ta. Poți asigura sănătatea și siguranța familiei tale, dacă păstrezi o igienă bună în locuință.

 

Totuși, există cîteva locuri în care mizeria și microbii se strîng mai repede decît oriunde în altă parte și este esențial să știți despre care este vorba, scrie WomanHit.

 

Frigiderul

Frigiderul se află in topul zece al celor mai murdare obiecte din casă. Ideal ar fi ca acesta să fie curățat la interior în fiecare săptămînă. Alveolele pentru ouă, cutia de fructe și zarzavaturi, rafturile, au pe ele colecții întregi de microbi. Temperatura scăzută nu ucide bacteriile. Ideale sînt figiderele cu filtru de argint, care mențin o atmosferă curată în frigider dar, chiar și așa, nu pot distruge culturile de microbi. Este bine să îl cureți temeinic măcar o dată pe lună, cu soluții speciale, iar cutia de zarzavat - în fiecare săptămînă.

 

Tastatura, mouse-ul, pad-ul

Pe tastatura ta se pot găsi cu 200 de specii de bacterii mai multe decît pe un vas de WC. Mouse-ul, la fel, este o colectie demnă de filmele de groază. Prepară o soluție pe bază de alcool medicinal (o parte alcool, două părți apă) sau un produs similar din comerț, cu pulverizator, și curăță temeinic, toate elementele calculatorului. Ideal ar fi să faci asta în fiecare zi, dar este obligatoriu s-o faci măcar săptămînal. Pad-ul trebuie schimbat la trei-patru luni, iar ecranul monitorului trebuie curățat în fiecare săptămînă.

 

Mașina de spălat

Mașina de spălat este o generoasă colecție de microbi. Unul din motive este acela că folosim din ce în ce mai des la spălatul rufelor, apa rece. Ideal este ca rufele să fie spălate cu apă caldă, la minim 60 de grade. Cearșafurile, hainele copiilor, prosoapele de bucatarie și de baie se spală doar cu apă caldă. Curăță bine sertarul, sistemul de control al scurgerii, hubloul pe exterior și pliul interior al garniturii de la uță. Acolo este o adevărată crescătorie de bacterii și microbi. Lăsați hubloul deschis pentru a aerisi interiorul mașinii de spălat.

 

Portofelul

Portofelul este o casă confortabilă pentru bacterii. Banii sînt preferații noștri, însă sînt extrem de murdari. La propriu. Trecînd prin mîinile tuturor, cantitatea de microbi care se află pe ei este enormă. Singurul sfat privind igiena este să te speli pe mîini după ce folosești banii și să dezinfectezi portofelul pe interior.

 

 

Sursa: moldovenii.md

 

Luni, 03 septembrie 2012
Vizualizări: 1875

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
233
În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
418
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
302
Cum ne-au învățat pe toți, vă amintiți? Muntele Everest este cel mai înalt munte de pe planeta noastră. Nu! De fapt, ace...
425