ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cele mai periculoase adaosuri alimentare




 

 

În ultimii ani, experţii au studiat o mulţime de suplimente nutritive şi unele din ele sunt asociate cu diferite maladii. Informaţii cu privire la aditivele alimentare cele mai nocive în produsele alimentare de zi cu zi vă pot ajuta într-o selecţie a alimentelor sănătoase pentru dvs. şi familia dvs.

Vă prezentăm lista celor mai discutabile şi mai nocive adaosuri alimentare, din punct de vedere medical, prezente în produsele alimentare de zi cu zi:

  • Nitrit de sodiu
  • BHA, Butylated Hydroxyanisole şi BHT, Butylated hydroxytoluene
  • Propyl Gallate
  • Glutamat de monosodiu
  • Acizi graşi trans
  • Aspartam
  • Acesulfam de potasiu
  • Culoranţi alimentari (albastru, roşu, verde, galben)
  • Olestra
  • Potasiu bromat
  • Zahăr alb
  • Clorură de sodiu (sare)


Vă prezentăm o descriere a acestor aditive alimentare şi în care produse le puteţi găsi şi care este riscul lor.

Unul din cele mai comune adaosuri în alimente este conservantul care poate fi în diferite forme. Nitrit de sodiu este unul din ele, se adăugă la produsele alimentare nu numai pentru a le păstra, dar, de asemenea, a adăuga culoare şi aromă la produsele din carne, cum ar fi bacon, şuncă, crenvuşti, gustări din carne şi peşte afumat. Butylated Hydroxyanisole (BHA) şi Butylated hydroxytoluene (BHT) sunt, de asemenea, conservante, adăugate la produsele, cum ar fi cereale, guma de mestecat, chipsuri de cartofi şi ulei vegetal pentru a preveni oxidarea. Propyl Gallate este un antioxidant şi, de asemenea, se adaugă la cuburi de carne de pui şi guma de mestecat. Toate aceste conservante sunt asociate cu cancerul.

Glutamat de monosodiu poate provoca dureri de cap migrene şi alte efecte adverse. Grăsimile Trans sunt acum excluse din majoritatea alimentelor, iar cercetările care le leagă de boli de inima, accident vascular cerebral şi boli de rinichi sunt larg răspîndite.

Aspartam este un îndulcitor artificial găsit în produsele alimentare sub marca NutraSweet şi Equal, precum şi în produsele alimentare dietetice (deserturi low-calorii, jeleu, amestecul de băuturi) şi băuturi răcoritoare. Acesulfam de potasiu este un îndulcitor artificial folosit în băuturi răcoritoare şi unele produse de patiserie.

Multe colorante alimentare au fost interzise de FDA, deşi unele din ele pot fi încă găsite în produse care necesită o anumită culoare. Olestra e un produs comun în chips-uri, care împiedică absorbţia grăsimilor din sistemului digestiv. Colorante alimentare au fost legate de cancer, şi olestra blochează asimilarea unor vitamine şi interferează funcţionarea normală a sistemului digestiv.

Bromat de potasiu se adaugă, uneori, la faina albă, pîine şi chifle pentru a creşte volumul produselor, dar în aceasta au fost găsite proprietăţi cauzatoare de cancer.

În cele din urmă, astfel de produse obişnuite cum ar fi zahărul alb şi sarea. Abundenţa de sare poate duce la boli de inimă, probleme cu tensiunea arterială, precum şi la accidente vasculare cerebrale şi insuficienţă renală.

 

 

Sursa: prpk.info

 

ABONAȚI-VĂ
Luni, 19 decembrie 2011 13:59
Vizualizări: 6179

Citiţi de asemenea

În inima Himalayei, acolo unde vârfurile înzăpezite se întâlnesc cu cerul, membrul grupului din Moldova - Andrei Elistra...
120
În Templul Luxor, una dintre monumentele lui Ramses al II-lea, la prima vedere pare un monument obișnuit, dar adăposteșt...
134
1. Evitați să cumpărați miere din magazin! Mai bine mergeți la târgul de miere, care este destul de frecvent în fiecare ...
105
Mahatma Gandhi nu are nevoie de nicio prezentare. În India, numele său este înconjurat de aceeași venerație cu care sunt...
136