Cele mai puternice imagini de mediu de anul acesta
Două femei au un salon de înfrumuseţare în coliba lor din Makoko – un oraş cu barăci construit pe laguna de la marginea lui Lagos, Nigeria. (Credit: Petrut Calinescu)
12 imagini dintre cele înscrise la ediţia din acest an a competiţiei Environmental Photographer of the Year au fost lansate ca parte a celor 111 lucrări de artă fotografică finaliste, ce urmează a fi expuse.
Fotografii şi regizorii din peste 60 de ţări s-au înscris cu mai bine de 10.000 de lucrări.
Competiţia este organizată de Chartered Institution of Water and Environmental Management (CIWEM) şi a fost lansată în 2007, cu scopul de a permite fotografilor să împărtăşească imaginile lor pe teme de mediu şi probleme sociale cu audienţe internaţionale. Şi astfel, să sporească înţelegerea noastră privind cauzele, consecinţele şi soluţiile pentru schimbările climatice şi inegalitatea socială.
O familie stă pe un platou de deşeuri în apropierea Port-Au-Prince, Haiti. (Credit: Giles Clarke)
Un pescar singuratic iese în timpul nopţii pentru a verifica plasele, în Vietnam 2014. (Credit: Hoang Long Ly)
Cladonia, o plantă care iluminează frumuseţea micro-biotopului dintr-o pădure din Statele Unite ale Americii. (Credit: Matthew Cicanese)
Un “zid de nisip” uriaş înghite un oraş din Kuweit. Acest tip de furtună de nisip este de asmenea cunoscut sub numele de “haboob”, derivat din cuvântul arab pentru “vânt puternic”. (Credit: Rizalde Cayanan)
Acest „traseu de foc” arată unde se afla în 1987 partea din faţă a gheţarul Lewis care a dispărut rapid, de pe Muntele Kenya. (Credit: Simon Norfolk)
Ipan, un miner de sulf în vârstă de 27 de ani caută plăci de „aurul diavolului” în gazele toxice de la Kawah Ijen, un crater vulcanic din Indonezia. (Credit: Luca Catalano Gonzaga)
Lumea consumă un milion de pungi de plastic în fiecare minut. Aici, una dintre aceste pungi s-a încâlcit într-un tufiş mic de pe Bolivian Altiplano. (Credit: Eduardo Leal)
O familie din Chittagong, Bangladesh, se uită la televizor în timp ce aşteaptă ca un potop de maree să se retragă. Mareele devin tot mai frecvente, afectând case şi afaceri. (Credit: Jashim Salam)
Turnul bisericii e unul dintre ultimele semne vizibile ale satului Geamăna, un sat abandonat din România, care a fost inundat pentru a se crea un iaz de deşeuri toxice de la o mină de cupru. (Credit: Glyn Thomas)
Un fost lucrător din supermarket-ul care acum e în paragină. Acesta s-a întors pentru a vedea rămăşiţele, în urma dezastruşui de la Fukushima, Japonia. (Credit: Carlos Ayesta and Guillaume Bression)
O frizerie singuratică din Turcia, cu sursa de energie electrică încă funcţională. (Credit: Hayri Kodal)
Un bărbat adună crabi din cartierul Satkhira din sud-vestul Bangladeshului. Aici nici un teren nu mai e cultivabil, din cauza salinităţii ridicate a solului. (Credit: Kazi Riasat Alve)
Sursa: green-report.ro