ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cele mai ridicole mituri despre sănătate

Dacă o persoană scrîșnește din dinți în somn, este un semn de infestare cu paraziți

Mit. Scrîșnetul nu are nicio legătură cu viermii.

Nucile îmbunătățesc memoria

Adevărat. Nucile conțin polifenoli, antioxidanți și acizi grași esențiali, care contribuie la activitatea creierul și îmbunătățesc memoria.

Burlacii trăiesc mai puțin decît oamenii căsătoriți

Adevărat. Viața de familie este un regim de zi cu zi, alimentare corectă, plimbările cu copiii. Din această cauză starea lor de sănătate este mult mai bună. Potrivit statisticilor, burlacii mor din cauza unor boli mai des decît bărbații căsătoriți.

Ananasul arde grăsimile

Mit. Ananasul nu arde grasimile. Ananasul conține o enzimă, bromelain, datorită căreia proteinele se absorb un pic mai repede și îmbunătățesc digestia. Dar nu influențează asupra arderii grăsimilor și siluetă.

Mersul pe jos este eficace în ameliorarea performanței cardiace

Mit. Atunci cînd mergem pe jos, inima este puțin solicitată. În consecință, activitatea inimii nu se îmbunătățește. Alergarea sau înotul sînt mai eficiente.

Ardeiul roșu este mai folositor decît cel galben

Mit. Compoziția lor variază. Dar sînt la fel de folositoare. În ardeiul roșu este mult licopen, iar în cel galben – carotenoide.

Pictura protejează împotriva bolii Alzheimer

Adevărat. Atunci cînd desenezi se îmbunătățește funcția creierului. Acesta îmbunătățește intelectul și previne pierderile de memorie precoce și boala Alzheimer.

Bananele trebuie să fie spălate înainte de a le mînca

Adevărat. Mulți cred că bananele nu trebuie spălate înainte de a le mînca. Însă în timp ce cureți banana o ții cu mîinile tale, respectiv, cu aceleași mîini aatingi însuși banana.

Copilul poate purta pantofi cu tocuri

Adevărat. În scopul de a forma piciorul călcîiul pantofului ar trebui să fie de 1 - 2 centimetri. În orice caz, nu alegeți pantofi cu talpa plată.

Castraveții murați sînt mai folositori decît cei marinați

Adevărat. Cei marinați nu conțin vitamine! Iar cei murați au! Prin urmare, este mai bine să murați castraveții.

 

Sursa: moldovenii.md

Marţi, 13 octombrie 2015
Vizualizări: 1016

Citiţi de asemenea

Chiar înainte de era noastră, intestinul era considerat un organ important care era comparat cu porțile paradisului sau ...
881
În lumea noastră a devenit cu un mister mai puțin. În jungla din Cambodgia a fost găsit un oraș antic, cu numele de Mahe...
279
De Ziua Mondială a curățeniei, într-un oraș a avut loc o acțiune: trecătorii aruncau gunoiul într-o grămadă de pe trotua...
394
Fotografii de natură sălbatică în fiecare zi fac fotografii amuzante, fascinante și, uneori, chiar înfricoșătoare.Ei ne ...
316