ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Celtic cultAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Cercetătorii britanici publicat recent un raport privind săpăturile senzaţional în zona de la Stonehenge, care pot dezvălui secrete de patria ancestrală a popoarelor indo-europene.

Celtic cult Marea Britanie, Wiltshire, 13 km de oraşul Salisbury. Aici, în mijlocul câmpiei de obicei engleză, şi este Stonehenge - celebrul monument preistoric cu cea mai mare din lume, a cărei foarte nume a devenit sinonim cu secretul. Două plat cerc perfect de tone mai multe blocuri de piatra de mai multe secole nu dau nici restul oamenilor de ştiinţă din întreaga lume. Vârsta de această facilitate nu poate fi orice evaluare, chiar şi cu ajutorul ştiinţei moderne - poate trei mii ani, sau toate cele cinci. Cu toate acestea, principala întrebare: în ce scop strămoşii noştri tăiat brusc bucati imense de roci, şi trăgându-le sute de kilometri pentru a pune într-un cerc? De ce?

Dar se pare ca arheologii britanici au reuşit să descopere acest mister.

CITY vii şi pentru morţi

Dar, pentru a începe să se definească noţiunile. Pentru a Stonehenge persoana neinstruit - este de fapt cercul de piatră, pe care el a văzut o mie de ori la televizor şi în reviste. Cu toate acestea, pentru cuvântul arheolog profesionist "Stonehenge" nu înseamnă în sine inel megalitice, precum şi structuri complexe, ansamblu care sunt împrăştiate peste un vast teritoriu de pe râul Avon. Aici şi în cele două sute de movile funerare antice de lideri necunoscute, şi rămâne de un drum de piatră, şi terasament jurul arena pentru spectacole, şi metereze pentru tabăra legionară epoca romană a împăratului Vespasian ... Turistii aceste site-uri nu arată, în primul rând, de teama de hoţi, şi atitudinea hărţuirea populare inactiv la comori arheologice. Apropo, pentru acelaşi motiv, autorităţile oprite pentru o mulţime de turişti şi accesul la interiorul inelului de piatră, aşa că acum puteţi admira numai Stonehenge de la distanta.

Cu toate acestea, aşa cum sa dovedit, acest complex a fost incompletă - de dezvoltare a oraşului din Salisbury ascunse din atenţia oamenilor de ştiinţă, mai multe clădiri. Dar anul trecut, autoritatile orasului au decis să construiască o şosea nouă în domeniul Durrington Walls, pe care constructorii trebuie să refaceţi o parte din apă. Ei au început să sape un şanţ nou, la pustietatea urbane şi stumbled la a rămâne un sat necunoscut. Şi, în curând, lumea academică a fost şocat de senzatie: se dovedeşte, constructorii au descoperit rămăşiţele o copie din lemn de la Stonehenge, care, odată se afla deasupra râului timp de 15 de kilometri.

La o conferinţă organizată de National Geographic Society, şeful de excavare, Mike Parker Pearson de Universitatea din Sheffield a declarat că, în ceea ce priveşte Durrington Walls, format din-tank-santuri ISO şi valuri de pământ, ascunderea cercuri concentrice de lemn posturi mari de stejar:

- Rămâne conservate din pilonii am identificat de către dendrocronologică şi vârsta aproximativă de construcţii - 4,6 mii de ani. Cu toate acestea, acest lucru este foarte aproximative, datând, ca pilon de securitate este foarte rău, lemn putrezit departe în acest timp. Cu toate acestea, am făcut descoperiri confirma versiunea că gama de pietre în poziţie verticală în Stonehenge si cladirile din lemn în Salisbury fac parte dintr-un întreg - un mare complex religios. De exemplu, tur de lemn din Darrington axat pe răsărit de soare în ziua solstitiului de iarna, şi o structură de piatră gigant de la Stonehenge - la apusul soarelui în aceeaşi zi. Langa un cerc de lemn a fost descoperit şi absolut drum drept, căptuşite cu piatră, care au dus direct la râul Avon. Acest drum trece exact prin apusul soarelui în aceeaşi zi - care este soarele setarea arunca o raza de lumina între piloni şi iluminate tot drumul. Dar un mod similar, descoperit în Stonehenge a fost orientată spre răsăritul soarelui la solstitiul de vara.

HOTEL Epoca de piatră

Pe malul Avon s-au constatat, de asemenea, cualimentare din oraşul antic. În timp ce arheologii ar putea dezgropa doar opt case care au fost construite din vergea de salcie cu tencuiala de lut. Dimensiunea fiecare casă - 4,2 la 4,8 metri. În fiecare dintre locuinţe a fost o podea de lut tare, a fost situat în centrul atenţiei, iar pereţii erau podele din lemn, înlocuind pat.

- Poate că a fost lume primul hotel pentru pelerini, - a declarat Mike Parker Pearson. - Aici am gasit multe piese de oale sparte şi borcane, şi, după cum ne asumăm, unele dintre ele au fost făcute în Grecia antică şi în alte părţi ale Mediteranei. Ei au descoperit, de asemenea, o monedă din aur, topit undeva în Alpi. Pe scurt, în acest loc sacru aglomerat de pelerini din toată Europa. Dar cele două case este în mod clar destinate pentru preoţii locali. Fiecare dintre aceste case de trei ori dimensiunea case de oaspeţi, şi au fost înconjurate de un şanţ mic cu un gard de lemn. Acolo am găsit resturi de podea pavata cu pietre colorate ...

Însuşi complexul sacru de la Stonehenge, în conformitate cu Parker Pearson, concepute pentru a lega lumea noastră cu supranaturalul. Aceasta a avut loc, de asemenea, o înmormântare şi căpeteniile cele mai nobile şi preoţi.

OAK ISTORIC

Celtic cult O întrebare separată - care a construit Stonehenge. Potrivit arheologului Mike Parker Pearson, întreaga structură a acestui complex indică faptul că el a aparţinut culturii popoarelor indo-europenilor.

- Pentru construirea de inel de lemn de la Durrington Walls a fost folosit de stejar - un copac sacru al tuturor popoarelor indo-europene. Oak a fost prototipul de copac lume, modelul lumii noastre, stejar a fost asociată cu viaţa şi lumea zeilor, a fost inima de stejar utilizate pentru fabricarea a idolilor sacru al tuturor popoarelor indo-europene.

- Numele de preotii celtilor - druizii, de asemenea, asociate cu acest copac, şi înseamnă "onorarea de stejar" - spune profesorul Grigore Bondarenko, una dintre cele mai faimoase specialişti în cultura celtică. - Etimologia cuvântului datează prakeltskomu numele copacului şi cuvântul "vezi" sau "ştiu". Piatra este în indo-europenii au fost asociate cu "jos" - mort - o lume locuită de spiritele celor morti. De asemenea, toate indo-europenii închinat râului, deoarece apa ar putea deveni obligatorii aceste elemente.

- Dacă te uiţi la harta arheologică a Eurasia începutul epocii fierului, puteţi vedea un singur spatiu cultural, - spune Lyudmila Koryakov, cercetator sef la Institutul de Istorie şi Arheologie, Ural Sucursala de RAS. - De exemplu, din surse romane ştim de existenţa în societatea europeană antice, o secţiune specială, se implica in activitati religioase. Este vorba despre druizii. Acestea aparţineau elitei intelectuale şi a acţionat ca in Marea Britanie si pe continentul european - până la malurile Dunării.

Ei bine, Druid-ul au urmat punerii în aplicare a riturilor funerare foarte complex, care va fi îndeplinită doar pentru lideri din cele mai distinse şi s-au druizilor. În primul rând, într-un Stonehenge din lemn - "Oras de viaţă" - a avut loc o sărbătoare memorial. Apoi corpul se efectuează la debarcader şi râul l rafted la un alt bazin de piatră lângă Stonehenge, care constă din muritori au fost interzise.

În inele de piatră au fost plasate în corpul lider al piatră de altar aşa-numita, în cazul în care arderea de ritual şi trădat - în prima jumătate a secolului al XVII la ordinele regelui James I, a fost extrem de interesat în istoria monumentului din centrul de la Stonehenge săpat o groapă mare şi a găsit straturi de cenuşă şi cărbune. De asemenea, numeroase urme de incendii au fost descoperite în afara cercului de piatră, precum conservele în analele menţionează britanic. Cronici conţin sfaturi şi unele descoperiri mai interesant, care, din păcate, de mult timp sa pierdut. Cu toate acestea, oamenii de stiinta britanici nu disperaţi şi spun că în favoarea ipotezei lor este faptul că, în acele zile în conformitate curitualuri bnye au avut loc în întreaga Europă. De exemplu, la fel ca megalitice şi inele din lemn sunt coloane şi în Franţa, în peninsula Bretania şi teritoriul actual România, unde nu a existat î.Hr. regatul Daciei.

Cradle Of EUROPE

Cu toate acestea, dacă doriţi urme de inmormantari ritual în care aminteşte complexitatea lor de rituri misterioasă a druizii celtice, pot fi găsite pe alte continente - de exemplu, în Iran, care a fost, de asemenea, locuita de triburile indo-europene. A fost acolo între X - secolele VI î.Hr.. Oe. şi a apărut zoroastrism - religie din lume primul bazat pe un cult al lui Dumnezeu. Cu toate acestea, nimeni nu ştie exact unde şi când a născut profet Zoroastru, care a adus o nouă religie în Iran. Numai în textele sacre "Avesta" conţine un indiciu mici care Zoroastru sa născut într-o anumită zonă de paradis, care se numeşte "Arjan Vaejah" (literalmente - "Vista arian") şi este situat undeva la nord de Iran.

- Poate a fost Insulele Britanice - întrebat retoric oameni de ştiinţă britanici. - Poate a fost de aici în Iran şi a intrat în ritualurile vechi druidic asociate cu cult de foc şi soare.

Ei bine, totul este posibil. Într-adevăr, pentru aproape 100 de ani în mediul academic sunt dispute destul de lente cu privire la amplasarea unui leagăn mitic al popoarelor indo-europene. După evenimentele din mijlocul secolului al XIX-lea, dezbaterea diminuat de la sine, iar majoritatea istoricilor sunt de acord cu înţelepciunea convenţională că acest lucru a fost patria undeva în stepele din Asia Centrală. Cum se poate acest lucru se agită descoperirea ipoteza unei Stonehenge al doilea - încă o întrebare foarte mare. La urma urmei, adevărul este încă undeva la mijloc.

Vladimir Tikhomirov
ogoniok.com

Luni, 19 octombrie 2009
Vizualizări: 2402

Citiţi de asemenea

Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
101
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
39
De hramul orașului Chișinău, Compania ”Viorica Cosmetic” a deschis primul magazin Viorica cu un concept nou, conceptul d...
69
Chișinăul nostru , desigur, estre un oraș vechi, cu o istorie bogată. Cunoaștem multe despre el din lucrările istoricilo...
112