ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Celule solare cu două laturi vor creşte producerea energiei electrice cu 50 la sută
 

 

Dezvoltatorul israelian de panouri fotovoltaice, bSolar, a prezentat recent un nou design al celulei solare, care vor îmbunătăţi eficienţa producerii energiei electrice pînă la 50 % (atunci cînd acestea sunt instalate vertical) şi la 10- 30 % (în poziţie orizontală).

 

Principala diferenţă a acestor celule solare cu două laturi este metalizarea părţii din spate cu bor, în loc de pastă de aluminiu tradiţională, cu un strop de argint (aşa-numitul Al-FSB-strat).

BSF-strat pe elementul solar este un fel de oglindă-barieră, proiectată pentru a reduce recombinarea de electron-gol a purtătorilor de rezervă de energie pe suprafaţă şi în consecinţă, a îmbunătăţi eficienţa generală a celulelor solare. În contrast cu BSF-straturi de aluminiu convenţionale, stratul de bor, dezvoltat de compania bSolar, este translucid, aşa că acesta creşte eficienţa panoului frontal prin care trece mai multă lumină solară.

 

Двухсторонние солнечные батареи увеличивают выработку электричества до 50 процентов 

 

Este firesc să presupunem că producerea energiei electrice de un astfel de panou solar cu două laturi, instalat într-o poziţie verticală, poate fi majorată la 50%. Deoarece, două laturi ale panoului absorb practic aceeaşi cantitate de lumina a soarelui.

 

Двухсторонние солнечные батареи увеличивают выработку электричества до 50 процентов 

 

Mai interesant este faptul, că potrivit dezvoltatorului, noul design al panoului solar va produce energie electrică pînă la 30% mai mult în poziţie normală: la un anumit unghi de suprafaţă orizontală. În acest caz, suprafaţa din spate a panoului colectează lumina solară reflectata de pe sol sau de pe acoperiş (în special, vopsit cu vopsea alba), precum şi de alte panouri solare, situate în apropiere.

În zilele noastre, compania bSolar a semnat mai multe acorduri cu producătorii panourilor fotovoltaice, inclusiv cu astfel de companii, cum ar fi Solar AG, Asola Solarpower GmbH, Solar-Fabrik AG, SI-Modules GmbH şi Solarnova Produktions-und Vertriebs GmbH. În plus, compania a anunţat recent că suprafeţele, echipate cu noi celule fotovoltaice, vor fi folosite la o centrală solară cu o capacitate de 730 kW, construită în apropierea oraşului Nasukarasuyama, Japonia.

 

Двухсторонние солнечные батареи увеличивают выработку электричества до 50 процентов 

 

 

Sursa: ekopower.ru

 

Joi, 19 iulie 2012
Vizualizări: 3335

Citiţi de asemenea

Nadejda Mazurova, doctor în psihologie, despre influența desenelor animate asupra psihicului copiilorDe ce astăzi copiii...
78
Dacă nu ați auzit niciodată cuvîntul "Dolmen", atunci probabil că veți întreba: "Ce este aceasta?”Dolmenele sînt una d...
69
Natura a înzestrat cu o încredibilă longevitate baobabul african - se cunosc exemplare, a căror vîrstă este mai mare de ...
83
Știm cu toții că în Japonia sînt unele dintre cele mai avansate tehnologii din lume, dar japonezii au mers departe nu nu...
317