ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Centrala electrică afluentă pe baza turbinei AK1000 în ScoţiaCentrala electrică afluentă pe baza turbinei AK1000 în Scoţia

 

Turbina afluentă (curenţilor de apă) poate produce suficientă energie pentru a furniza energia electrică la 1.000 de case.

În august 2010 compania Atlantis Resurse, care se ocupă cu convertirea energiei fluxurilor şi afluxurilor, precum şi de construirea agregatelor şi structurilor, a instalat în oraşul Invergordon cea mai mare turbină afluentă AK1000.

Turbina reprezintă un rotor cu un diametru de 18 metri, care cântăreşte 130 de tone şi este stabilită pe o temelie puternică. Puterea acestei instalaţii este de 1 MW, la o viteză de curgere 2.65 m/sec. Turbina este suficientă pentru a asigura cu energie circa 1000 de case.

Având în vedere că viteza de rotaţie a rotorului este mică, turbina va avea un efect minim asupra ecologiei mării, iar reţeaua de electricitate va fi completată cu energia regenerabilă într-o cantitate previzibilă, ceea ce este foarte important pentru sursele ecologice moderne de energie regenerabilă. Două şuruburi, montate pe aceeaşi axă, se vor roti numai cu 6-8 rotaţii pe minut. O astfel de rotaţie nu va afecta flora şi fauna din zonă.

Generatorul unic este construit cu folosirea ultimelor tehnologii şi este proiectat cu o mare rezervă de rezistenţă, care îi va permite să lucreze în condiţii meteorologice cele mai dificile ale oceanului în orice colţ al lumii.

Timothy Cornelius, directorul general al companiei Atlantis, a declarat: “Crearea şi instalarea AK1000 este un pas crucial nu numai pentru corporaţiunea Atlantis, ci şi pentru întreaga industrie de energie marină a Marii Britanii. Acest eveniment reprezintă punctul culminant de 10 ani de muncă grea, dedicaţie şi credinţă în succesul tuturor partenerilor noştri, angajaţilor, directorilor şi acţionarilor. AK1000 este în măsură să dezvăluie potenţialul economic al industriei energetice marine în Scoţia, şi va da un mare impuls dezvoltării surselor de energie regenerabilă în Scoţia în anii următori”.

“Astăzi nu este vorba de tehnologia noastră, astăzi important este faptul că energia curenţilor de apă fluxe şi afluxe nu numai că va furniza energia curată în regiune, dar, de asemenea, va oferi noi locuri de muncă şi comenzi pentru furnizorii locali. AK1000 încă cu un pas apropie energia curenţilor de apă de uz comercial”.

Atlatis intenţionează să utilizeze energia produsă de centrala electrică afluentă pentru alimentaţia unui centru de computere de date informatice din partea de nord a Scoţiei. Acest centru de computer va asigura nevoile de prelucrare a datelor a câtorva companii locale şi nu va folosi reţeaua naţională de energie electrică.

Centrala electrică afluentă pe baza turbinei AK1000 în Scoţia

 2 rotoare, montate pe turbină, se vor roti la o viteză de 6-8 metri pe minut

 

Sursă

ABONAȚI-VĂ
Joi, 26 august 2010 12:50
Vizualizări: 2943

Citiţi de asemenea

Muzică live, degustare de vinuri și folclor moldovenesc: Pe 14 august, în rezervația natural-culturală Orheiul Vechi, s-...
110
Urzica conține o cantitate foarte mare de tot felul de substanțe utile. Vitamine: acid ascorbic, vitaminele din grupa ...
258
Cînd o persoană stă cu picioarele goale pe pămîntul viu, este la fel ca o mamă care-și ține copilul în brațe. Energiile ...
232
Se spune că știința descoperă legi deja existente în univers. Iar asta înseamnă că vindecarea unei persoane prin conșt...
3067