Warning: getimagesize(/var/www/clients/client6/web15/web/web/pics/2012/12/tech_solnechnaia_electrostantsia_aeroport_01.jpg): failed to open stream: ��� ������ ����� ��� �������� in /var/www/clients/client6/web15/web/engine/View.php on line 171
Centrala electrică solară în loc de aeroport
ecology: ru md
Video prezentarea proiectul Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Centrala electrică solară în loc de aeroport
 

 

Problemele în energia nucleară, cauzate de catastrofe naturale, forțează autoritățile japoneze să dezvolte urgent tehnologii de producere a energiei electrice din surse regenerabile.

 

Însă insulele japoneze sunt populate atît de dens, încât fiecare metru din teritoriu este literalmente numerotat și uneori, este greu de a găsi un loc gol pentru construcţia unei ferme solare mari. Recent s-a anunțat că pe insula Kyushu, pe teritoriul fostului aeroport, va fi creată prima centrală electrică solară din Japonia. În Ţara Soarelui Răsare, a intrat în vigoare legea privind subvenționarea obiectelor de energie regenerabilă, în conformitate cu care, începînd cu 1 iulie 2012 producătorilor energiei curate, le sunt oferite subvenții de multe ori mai mari decât cele plătite de guvernul german.

Având în vedere revoluția energetică care are loc în prezent, în Germania, este ușor de presupus că planurile japonezilor sprijinite de politica financiară eficientă, privind creșterea ponderii surselor alternative de energie în structura producției la începutul anilor 20 până la 20% , par a fi destul de realizabile.

Cu toate acestea, dezvoltarea proiectelor de energie solară necesită teritorii libere pentru amplasarea panourilor fotovoltaice. Vă puteți imagina gravitatea problemei. Densitatea populației Japoniei este aproximativ aceeași ca și în Rusia, însă teritoriul insulelor este similar cu suprafaţa ţării Belarus.

Aeroportul Makurazaki, inaugurat în ianuarie 2001 în apropierea oraşului cu acelaşi nume de pe insula Kyushu. Pe timpuri a fost primul proiect al aeroportului japonez construit în suburbie. Cu toate acestea, după 12 ani autorităţile au de gând să-l închidă din cauza problemelor financiare. Un stimulent suplimentar pentru a închide aeroportul a fost reacţia populației locale care nu doreşte să apeleze la serviciile aeroportului şi să tolereze prezența lui lîngă casele lor.

Zona populată cu o infrastructură dezvoltată a atras atenţia investitorilor. Grupul financiar Orix şi corporaţia Engineering Kyudenko, au decis să-și unească forțele pentru a crea o întreprindere mixtă în vederea construcției centralei electrice solare pe teritoriul eliberat.

 

Солнечная электростанция вместо аэропорта 

 

Acest proiect este primul în Japonia. Se preconizează că gestionarea panourilor solare va fi efectuată din clădirea terminalului actual al aeroportului. Tot acolo vor fi amenajate platforme de observare pentru turiști și obiectele expuse care vor explica principiile și echipamentele din domeniul energiei solare, precum şi importanţa acesteia pentru mediul înconjurător. În plus, clădirea va găzdui un observator astronomic, de asemenea, accesibil pentru turiști.

Puterea de vârf a fermei solare va constitui 8,5 MW. Pe câmpurile solare, cu o suprafață totală de aproximativ 129000 metri pătrați, vor fi montate 59480 panouri fotovoltaice, capabile să producă 9860 kW / h de electricitate pe an, ceea ce este suficient pentru a aproviziona 2740 de gospodării convenționale.

Se aşteaptă că construcția proiectului va începe în martie 2014. După ce vor obține experiența necesară, cele două companii care au creat întreprinderea mixtă, speră să-și extindă domeniul de activitatea asupra altor proiecte de energie regenerabilă.

 

 

Sursa: ekopower.ru

 

Joi, 20 decembrie 2012
Vizualizări: 1530

Citiţi de asemenea

Lui Ion Ceban i s-a dat pe gust mersul cu bicicletă. Astfel, pe două roți, acesta a mers în această dimineață să inspect...
9
Satul Muvîr din raionul Igrinsk nu cu mult timp în urmă, pur și simplu nu exista pe hartă. Recunoscut ca fiind neprofita...
20
Ginkgo biloba - îmbunătățește capacitatea creierului, îmbunătățind fluxului sangvin periferic pentru o mai bună utilizar...
491
Catastrofa ecologică de la Strășeni amenință tot mai mult nu doar locuitorii din zonă, dar și pe cei din capitală. Probl...
55