ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cercetătorii spun că este necesară crearea unor rezervaţii naturale aeriene

Păsările şi liliecii au tot felul de duşmani, pe lângă prădătorii naturali. Ferestrele, liniile electrice sau turbinele eoliene sunt doar câteva dintre ele. Acum, odată cu dezvoltarea rapidă a tehnologiei, la acestea se adaugă şi dronele. Potrivit unui raport recent publicat în Science, deşi abia în 2013 s-a propus pentru întâia oară recunoaşterea spaţiului aerian ca habitat, cercetătorii consideră că e timpul să se creeze rezervaţii naturale aeriene.

Popularitatea dronelor este în creştere, iar companiile încep să le folosească pentru aproape orice, de la monitorizarea terenurilor agricole imense la livrarea unei pizza în faţa uşii clientului. Dar dronele ar putea fi implicate în coliziuni cu păsările și mamiferele zburătoare, în special în timpul migraţiilor anuale, potrivit studiului.

„Abia de curând, în 2013, cercetătorii au propus ca spaţiul aerian să fie recunoscut ca habitat. Cadrele pentru protejarea animalelor care folosesc acest habitat rămân cu mult în urma celor pentru conservarea habitatelor terestre şi chiar a celor acvatice”, a declarat un coautor al studiului.

„Încă ştim foarte puţine lucruri despre felul în care se deplasează animalele în spaţiul aerian – dacă păsările şi liliecii ar lăsa dâre în urma lor, oare am vedea o reţea de căi migratorii în miniatură, folosite cu fidelitate? Avem nevoie să înţelegem mai mult despre ce anume determină căile de zbor ale acestor animale în viaţa lor de zi cu zi, dacă vrem să vedem cum putem reduce la minimum impactul nostru asupra lor”, spune Sergio Lambertucci, un alt coautor al studiului.

„Vestea bună este că au existat nişte cercetări fantastice cu privire la reducerea unor tipuri de conflicte şi s-au înregistrat progrese uriaşe în unele locuri, în implementarea unor măsuri de reducere a coliziunilor. New York-ul, de pildă, s-a alăturat altor zeci de oraşe din Statele Unite într-un demers de a stinge luminile atunci când păsările cântătoare migrează”, a mai spus Lambertucci.

De asemenea, alte încă câteva locuri, cum ar fi Parcul Naţional Yosemite, încep să facă demersuri pentru interzicerea dronelor.

 

Sursa: green-report.ro

 

Joi, 02 iulie 2015
Vizualizări: 1014

Citiţi de asemenea

Și Pascal, și Pușkin, și Lomonosov, și Mendeleev.Dar o oarecale Lenocika de șaptesprezece ani spune: "Mă cam îndoiesc că...
105
Rezultatele sînt uimitoare!Astăzi, adesea consumăm alimente dăunătoare, prelucrate, precum și numeroase băuturi dulci și...
199
Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
352
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
200