ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Chestionate viitorAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Chestionate viitor

Cele mai interesante clase futurismul, desigur, propriile previziuni. Nimic mai bine decât inima conţinutul ei să visezi să vină. Bazate pe date ştiinţifice, pe termen lung observaţii şi extrapolări bold, desigur. Ce este mai mult, este descrisă, mai interesant este scufunde. Cu toate acestea, propria predictia lor este negociat în mod constant: munca lor - nu o predicţie într-o formă pură, ci doar o încercare de a crea o imagine coerentă a lumii din materialul existent.

Oricare ar fi crezut unii politicieni din cauza astrologie şi cărţi de tarot atunci când au nevoie pentru a învăţa câte ceva despre viitorul apropiat, cel mai probabil vor merge direct la Serviciul de Informaţii Externe, şi le va pune întrebări. Iar cei care utilizează mijloacele aflate la dispoziţia lor, vor încerca să le dea răspunsuri complete şi complete.

De exemplu, în Statele Unite, atunci când CIA are o National Intelligence Council, concepute pentru a construi previziunile pentru anii următori. Când LDC începe activitatea pe aceste prognoze, nu se limitează la propriile lor, şi atrage non-guvernamentale experţi, desfăşoară consultări ample cu oameni de ştiinţă şi viitorologie din alte ţări (pentru a obţine o imagine mai obiectiv).

Rezultat ("confidenţiale") este trimis la structura de control al Statelor Unite pentru studiu detaliat. Cu toate acestea, având în vedere schimbările globale viitoare care vor afecta absolut oricine de pe planeta, sau pentru unii, alte necunoscute la noi, deoarece LDC a decis de a declasifica toate comentarii în curs. Şi ultima - "Proiectul 2020" - şi nu sa mutat la un site web special pentru toate persoanele interesate să participe la dialog permanent cu privire la soarta Pământului în 2020.

Globalizarea nu se poate opri

În acest timp, după cum a sugerat de către ţările mai puţin dezvoltate din lume poate fi realizat una dintre cele patru scenarii detaliate elaborate de catre specialistii acestuia. În primul rând condiţionat desemnat ca Davos "lume". Globalizarea continuă cu succes, şi în procesul de noi jucători implicat în mod activ: China şi India. Rata de creştere a economiilor lor, a depăşit de mult timp indicii European şi ajunge rapid american. Lor majoritate pe pieţele interne de consum atrag oameni de afaceri din întreaga lume. Acestea sunt ţările cele mai populate din lume, în timp ce nu mai exportatoare de forţă de muncă, preferând să canaliza resursele pentru a dezvolta capacităţile sale proprii.

Ei au reuşit, de asemenea, în dezvoltarea de tehnologii de mare, au crescut politic influenţa lor în regiune şi în întreaga lume. puterea militară a lor nu este anxietate vecinii glumă (în special Japonia), şi chiar Statele Unite încep să linişte alarmat. Centru financiar al lumii se schimba din Europa spre Asia. ţărilor din Africa de nord a Saharei se simt bine tolerabil, cei de la sud, se confruntă cu probleme grave cu integrarea în spaţiul global.

Rusia este încă una dintre cele mai mari furnizori de petrol şi gaze (şi are în acest domeniu de alianţă strategică cu China), dar ambele ei şi a altor economii de resurse naturale (Chile, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită) spectatori ameninţare de criză profundă. Pentru a evita aceasta, aveţi nevoie pentru a reorienta economia pe înaltă tehnologie, deja victorioasă în ţările dezvoltate. Zona de instabilitate în ţările sărace musulmane rămâne preocupat de principalii actori de globalizare, dar creşterea globală în viaţa ne dă speranţa că problema terorismului islamic în timp pot fi eliminate.

Principalele ameninţări care ar putea împiedica punerea în aplicare a acestui scenariu - circumstanţele externe (schimbările climatice, epidemii precum SARS sau SIDA), probleme sociale si demografice în ţările lider (de exemplu, la rândul său, de 20 de IES al acestui secol, China, se aşteaptă ca îmbătrânirea rapidă a naţiunii) şi, în general împiedicat oriceIa în calea marşul triumfal al globalizării.

Drepturile America, lumi

Context: chestionate viitor Un al doilea scenariu a fost numit Pax Americana. Este America rămâne în centrul politicii mondiale si incearca sa aplice principiul "de aur de miliarde", la care cinci şesimi din populaţia lumii sunt angajaţi în beneficiul părţii care a rămas. Ca plată pentru munca ale Americii se angajează să asigure securitatea globală, care include o prezenţă militară în majoritatea "puncte fierbinţi". În acelaşi timp, acesta a fost unele diferenţe politice cu Europa şi confruntarea deschisă aproape economice cu China (deşi în ceea ce priveşte politica de China este destul de mulţumit cu rolul de descurajare jucat de Statele Unite în Pacific).

Este curios faptul că, în cazul în care un astfel de scenariu este realizat, nu neapărat ca America însăşi. În plus faţă de numărul considerabil de obligaţii care le-ar fi să efectueze în sfera internaţională, acesta va fi condamnat la o nemulţumirea tot mai mare printre sărace şi în curs de dezvoltare, care se consideră lăsat afară atenţia american. De asemenea, hegemonia SUA este puţin probabil să implicit pentru a rezolva problema de radicalismul islamic, în general, şi în Orientul Mijlociu, în special.

În acelaşi timp, America va rămâne garant al revoluţiei ştiinţifice şi tehnologice şi introducerea pe scară largă de înaltă tehnologie. În ceea ce priveşte locul Rusiei în acest scenariu este posibil, se va echilibru între Europa, interesate de gaz, şi China, care, în plus faţă de combustibil-o zonă foarte interesant nepopulate din Siberia şi Orientul Îndepărtat.

Venind nou califat

Al treilea scenariu este numit "Noul Califat". Ideea de bază este aceasta: musulmanii din întreaga lume (şi mai ales - în Orientul Mijlociu, Africa de Nord, Centrală şi de Sud-Est) sunt transmise la crearea unor comunităţi transnaţionale teocratic pe baza lui de identitate religioasă nou descoperită şi în multe privinţe, contrar valorilor tradiţionale de Vest.

Pentru a deveni o ameninţare reală pentru a ordinii mondiale existente, califat nu este neapărat victorie, care este, să devină un fel de uniune reală. Influenţa suporterii lui este destul de capabil de a încetini serios de globalizare şi cu el - şi trecerea la societatea informaţională noi, care, după cum cred multi, o zi va înlocui structurile sociale care s-au prea schimbat de la Evul Mediu. Principalele probleme califat că antagoniste la modelele economice moderne. În acest sens, ţările care au decis să-l sprijine, ameninţând încetinirea creşterii economice, revoltelor sociale şi, desigur, a crescut lupte religioase din interiorul lumii islamice, care acum nu se unesc pentru obiective comune suniţi şi şiiţi.

Rusia, în acest scenariu este în aşteptare pentru lupta împotriva extremismului religios la graniţele de sud, lucrează ca o zonă tampon între islamişti şi Uniunea Europeană, în greutate de probleme interne, legate de faptul că până în 2020, musulmanii reprezintă aproape jumătate din populaţie.

Surprins Geografie

Context: chestionate viitor Cel mai rau scenariu este numit experţi circuitul LDC de frică. " El descrie o lume în care buzunare de instabilitate şi violenţă au fuzionat într-o semiluna gigant care se întinde din Orientul Mijlociu, Asia de Sud. Ţările din această buclă "suferă de regimurile totalitare teocratic, economia lor este în afara dezvoltării globale. Acestea sunt principalele surse ale terorismului internaţional.

Dezvoltarea de inalta tehnologie permite terorişti să folosească noile tipuri de arme de distrugere în masă - de la valiza "bombe nucleare de arme sofisticate biologic, ale cărei consecinţe devin evidente numai după o lungă perioadă de timp. Pentru a se proteja de terorismČeské atacuri, ducând ţara va organiza o serie de "preventiv" de intervenţie (care nu reduc tensiunea), şi închidere a frontierelor lor de a comerţului liber şi de călătorie.

Toate acestea se opreşte practic globalizarea, economia mondială se confruntă cu o stagnare, crimei organizate se confruntă cu o altă renaştere puternic în toate ţările din lume. În acelaşi timp, nici eforturile militare şi economice nu poate eradica sentimentul de insecuritate globală care devine un factor determinant în relaţiile internaţionale.

A prezis - să creadă?

Experţii care a creat "Proiectul 2020", în speranţa că am putea cel puţin parţial, pentru a prinde tendinţele care conduc lumea în dezvoltarea sa. Acestea cu siguranţă sunt neajutoraţi în faţa probleme neaşteptate a spaţiului sau de catastrofă globale de mediu care ar putea schimba drastic scenariu de orice viaţa viitoare a omenirii. Cu toate acestea, acest lucru nu îi împiedică să spere că nimic nu este ireversibil, groaznic se va întâmpla, dar dorinţa oamenilor de a trăi într-o lume confortabilă, frumoasă şi armonioasă, mai mari decât în cele din urmă de atracţie la moarte, care citesc în mod clar multe erori, acum fervoare practicat. La urma urmei, toata lumea vrea un viitor mai luminos - trebuie doar să fie de acord cum va fi. Deci, face previziunile cele mai detaliate şi exacte, care vor efectua usor si placut.

mwb.newacropol.ru

Joi, 12 martie 2009
Vizualizări: 1927

Citiţi de asemenea

Și Pascal, și Pușkin, și Lomonosov, și Mendeleev.Dar o oarecale Lenocika de șaptesprezece ani spune: "Mă cam îndoiesc că...
190
Rezultatele sînt uimitoare!Astăzi, adesea consumăm alimente dăunătoare, prelucrate, precum și numeroase băuturi dulci și...
324
Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
423
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
227