China a atins capacitatea maximă de potențial solar în 2013 (12 GW)

/ Vizionări: 2500

солнечная энергия в Китае

 

În timp ce Statele Unite au ajuns la 10 gigawați de capacitate totală, generată de panouri solare, instalate vara trecută, și trebuiau să încheie anul 2013 cu indicii un pic mai mari (cifrele oficiale nu au fost încă publicate), China a fost de asemenea foarte productivă pe frontul solar în 2013.

Lovitură climaterică: Rusia şi China sub atacul SUA?
Lovitură climaterică: Rusia şi China sub atacul SUA?

Potrivit diverselor surse, China a instalat între 9,5 și 12 gigawați de panouri solare în ultimul an (nu este cifra totală). Acest lucru este mai mare decât în orice altă țară în decursul anului și este de asemenea un volum de creștere ce depășește toți anii precedenți în China! E într-adevăr foarte important și acesta este doar începutul: țara se așteaptă să instaleze 14 gigawați în 2014.

Acest lucru contrastează puternic cu țările care o lungă perioadă au fost asociate de energia solară, cum ar fi Germania. În 2013 ea a reușit să crească puterea solară doar cu 3,3 gigawați. Nu-i rău, dar nu este suficient pentru a ocupa o poziție de lider în industria solară globală.

Indicatorii Chinei sunt un bun motiv pentru a recunoaște că previziunile nu sunt întotdeauna de încredere. În 2010 China a stabilit un obiectiv de a produce 5 GW de capacitate solară până în 2015 ...

солнечная энергия в Китае

China creează trupele web
China creează trupele web

 

Unul dintre motivele pentru care energia solară este în creștere rapidă este valoarea ei în continuă scădere, ceea ce o face mult mai accesibilă decât chiar și cu câțiva ani în urmă, și pe o scară globală mai ieftină decât cu câteva decenii în urmă.

În prezent China este liderul mondial în emisiile atmosferice de dioxid de carbon, de aceea autoritățile chineze dezvoltă energia solară. China, de asemenea, suferă de o lipsă de energie și este nevoită să caute surse suplimentare. În primul rând, este vorba de import.

Conform previziunilor autorităților chineze, în anul 2015 se va importa 61 la sută din petrolul consumat în țară. Acum cifra este de aproximativ 56 la suta. Anul trecut China a devenit cel mai mare importator de petrol din lume.

În Rusia posibilitățile de dezvoltare a industriei solare sunt estimate la 2 GW până în 2020. Conform EPIA, în prezent liderul în construcția centralelor solare este Ucraina care a crescut în 2012 capacitatea energiei solare la 321 MW.

 

Sursa

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137