Cinci cele mai periculoase diete

/ Vizionări: 3430

Пять самых опасных для здоровья диет 

 

Nutriționiștii au realizat un raiting al celor mai periculoase diete, a căror respectare poate aduce prejudicii semnificative sănătății, relatează "Rossiyskaya Gazeta".

 

Orezul brun - aliment-minune pentru cura de slăbire
Orezul brun - aliment-minune pentru cura de slăbire

Conform oamenilor de știință, cea mai periculoasă dietă este cea bazată pe anumite medicamente pentru pierderea în greutate. Publicitatea prezintă această dietă ca fiind cea mai eficientă pentru piarderea în greutate într-o perioadă scurtă de timp. Cu toate acestea, "pastilele minune", fără consultarea medicului și rețete pot duce doar la probleme de sănătate.

Pe locul doi - dieta bazată pe lichide, care exclude alimentele solide. Consumul alimentelor lichide afectează activitatea intestinului și perturbă metabolismul.

Locul trei îl ocupă monodieta. Cei care se încumetă să se apuce de dieta mono trebuie să își aleagă un singur fel de mîncare și să-l consume întruna timp de o săptămînă. Cele mai comune recomandări sînt roșiile, grepfrutul, pepenele. Mono-dietele duc la un deficit serios de nutrienți în organism, la slăbirea sistemului imunitar, oasele devin mai fragile, iar riscul de a face o anemie legată de disfuncțiile glandelor e foarte mare.

Dietele pe bază de proteine ocupă locul patru. Excesul de proteine în dietă poate duce la afecțiuni renale și ale metabolismului.

Pe locul cinci – dieta "dulce". În conformitate cu normele sale, dieta constă din ciocolată și dulciuri consumate de mai multe ori pe zi cu ceai neîndulcit sau cafea. Ca urmare, organismul primește o mulțime de carbohidrați, ceea ce duce la dureri de cap și dereglarea activității întregului organism.

Potrivit nutritioniștilor, numai nutriția echilibrată și exercițiile fizice pot scăpa persoana de kilogramele în plus.

 

 

Sursa: moldovenii.md

 

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137