ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cinci dintre cele mai utile plante ce ne scapă de caniculă în timpul verii




 

Cătina ne salvează vasele de sînge în timp ce  roinița - creierul. Plantele medicinale ne ajută să facem față oboselei, tusei și ne ușurează respirația fără "chimie". Dacă careva din aceste plante nu le aveți la îndemînă atunci puteți apela la cea mai apropiată farmacie.

1. Eleuterococ-crește rezistența organismului la stres. Acesta este un stimulent puternic și adaptogen natural care ajută organismul să se adapteze la o varietate de condiții meteorologice, inclusiv căldură, congestie și lipsa de oxigen. Se recomandă să beați 25-30 picături pe zi, timp de două săptămâni.

2. Frunzele de cătină ne susțin vasele sangvine în vremea caniculară. Decoctul din ele reduce riscul de formare a cheagurilor de sânge (în vreme caldă, uscată și datorită faptului că organismul consumă rapid apă, sângele devine mai gros). La un pahar de apă clocotită se adaugă o lingură de frunze. Sucul de cătină este foarte bun pentru stomac.
3. Florile de galbenele au proprietăți anti-inflamatorii puternice.  Pentru ceai este nevoie de două linguri la jumătate de litru de apă.

4. Crețușca protejează membranele mucoase de daune. Decotul este foarte util să se bea atunci când aerul e foarte uscat, va înmuia gât. O linguriță la un pahar de apă clocotită.

5. Roinița. Un energizant natural minunat.  Pentru decot avem nevoie de o linguriță la un pahar de apă fiartă, la dorință, se adaugă suc de lămâie și o crenguță de mentă, veți obține o limonadă  excelentă.


Cum puteți depăși o tuse uscată și congestia nazală fără "chimie"

Elena Korsun, director adjunct al Institutului de Medicină Complementară, decan la catedra de fitopatologie de la  “Universitatea Prietenia Popoarelor din Rusia ":

- Cumparați de la farmacie ciuboțica-cucului numărul 1 și 2. Are proprietatea nu numai de expectorant, dar, de asemenea, atenuează căile respiratorii. Din această plantă preparți ceai și beați cîte o jumatate de pahar de 2-3 ori pe zi, timp de aproximativ două săptămâni. Acest lucru va ajuta la eliberarea flegmei din căile respiratorii.
Pentru sistemul respirator sunt foarte utile și inhalațiile cu uleiuri esențiale. Au efect anti-edem. Pentru tusea uscată,  uleiurile se vor încălzi puțin. De exemplu, uleiul de salvie, mentă, fenicul, portocale,  lămâie  se vor dilua în apă cite 2-3 picături de fiecare.
Cea mai simplă și mai sigură modalitate este de a lua un ceainic obișnuit, de a-i astupa gura nasului cu o pîlnie de hîrtie și de a respira ușor aburii uleiurilor timp de 5 minute. Temperatura apei trebuie să fie de 50- 60 °C , nu fierbinte.

Mulți se plâng că în vremea caniculară este dificil de a respira, nasul tot timpul este înfundat. Puteți cumpăra în farmacie tinctura rotokan ce include mușețel, coada șoricelului și gălbenele. Se diluează cu apă, apoi  umeziți tampoane de vată, introduceți-le în nas și țineți apăsat timp de 10-15 minute. Repetați procedura de două sau de trei ori pe zi, timp de aproximativ o săptămână
Pentru a elimina edemul mucoasei există o modalitate și mai ușoară. În vreme toridă nasul devine înfundat nu datorită inflamatiei, ci din cauza lipsei de oxigen la creier (hipoxie). Deci, este logic de a folosi plantele medicinale pentru a ajuta la restabilirea tonusului vascular. Acestea sunt flori de tei, trifoi, o linguriță la un pahar de apă clocotită. Infuzia se strecoară  și se fac spălături nazale, apoi se picură ulei esențial.

ABONAȚI-VĂ
Sâmbătă, 28 iunie 2014 15:40
Vizualizări: 4257

Citiţi de asemenea

Haideți să ne amintim programa școlară, să zicem, de literatură. Și să începem, de exemplu, cu clasicii. Ce studiem la ș...
171
La Detail Garage oferim o gamă completă de servicii de detailing auto, pentru ca mașina dvs. să arate mereu ca nouă și s...
272
Deși toamna este în plină desfășurare, la XOstudio FLOWERS am început deja să ne pregătim pentru magia sărbătorilor de i...
406
Astăzi dorim să vă prezentăm o băutură naturală de casă, care este excelentă pentru organismul dumneavoastră. Dacă beți ...
462