ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cinci maşini electrice din trecutul recent deja date uitării
 

 

Unele modele de maşini electrice şi hibride din trecutul recent au fost date uitării.

 

Deşi, unele dintre ele s-au pierdut din memorie cu mult timp în urmă, altele, care au intrat recent pe piaţă, au reuşit deja să dispară. Vă amintiţi de acele maşini electrice?

 

Ford Ranger EV

Deşi, versiunea pe benzina a acestui pick-up nu a fost la fel de lacomă ca şi maşinile din F-Series, versiunea electrică, desigur, a fost cea mai curată ecologic.

 

Пять забытых электромобилей недавнего прошлого 

 

Un alt fapt interesant este că acest pick-up electric nu a fost lansat singurul pe piaţă, pentru că şi alte companii, de asemenea, au experimentat cu astfel de modele. Fordul Ranger EV a fost produs din 1998 pînă în 2003 şi s-a vîndut doar un număr mic de maşini, iar restul au fost date în leasing. Din păcate, la sfîrşitul duratei contractului de leasing, aproape toate pick-up-urile au suferit soarta celebrului electric GM EV1.

 

Corbin Sparrow

 

Пять забытых электромобилей недавнего прошлого 

 

Dacă nu vă amintiţi această maşină electrică, cel mai probabil că acest lucru se datorează unei reacţii defensive a creierului dvs. la un aspect exterior nu prea atractiv al maşinii. Acest vehicul electric neobişnuit, cu un singur loc de pasager a avut trei roţi şi deşi, distanţa parcursă la o singură încărcare a constituit 32-64 km, echivalentul de combustibil a fost de doar 1.45 litri la 100 de kilometri. Compania Myers Motors, a fabricat modelul Sparrow din 2005, iar în anul curent intenţionează să lanseze a doua versiune a maşinii electrice.

 

Think City

 

Пять забытых электромобилей недавнего прошлого 

 

Un an sau doi în urmă, compania Think, a produs vehicule electrice, dar după falimentul acesteia, puţini îşi mai amintesc de modelul City. Acum, aceste maşini electrice sunt vîndute la un preţ semnificativ mai mic decît cel al originalului, dar care este încă destul de ridicat pentru a fi la nivelul Nissan Leaf. Anume aceasta a fost principala problema laThink: compania a trebuit să concureze cu mari corporaţii pe piaţa scumpă a produselor de nişă.

 

Comuta-Car

 

Пять забытых электромобилей недавнего прошлого 

 

Aceasta maşină electrică a ieşit de pe linia de asamblare în mijlocul anilor 1970 şi deşi, designul ei amuzant, cuiva poate îi părea nostalgic, ea niciodată nu a fost un transport practic de zi cu zi. Comuta-Car, a fost uitată ca şi multe alte companii care au încercat să producă maşini electrice în secolul XX.

 

Lightning GT

 

Пять забытых электромобилей недавнего прошлого 

 

De ceva timp, nu au parvenit ştiri de la compania britanică Lightning, care mai are încă planuri ambiţioase pentru modelul GT, ce pare suficient de atractiv pentru a atrage atenţia chiar şi a plutaşilor înverşunaţi.

 

 

Sursa: ekopower.ru

 

Miercuri, 18 iulie 2012
Vizualizări: 1897

Citiţi de asemenea

Oamenii merg de obicei în natură, ca la odihnă.Eu credeam că viața în natură trebuie să fie o stare permanentă a omului....
41
Compania rusă Drive Electro a proiectat pentru rețeaua comercială "Magnet" un camion electric.Acum, camionul electric MO...
34
ONU a aprobat miercuri una dintre cele mai importante schimbări din ultimele decenii ale politicii sale privind droguril...
122
Compania Sanabul a fabricat primele din lume mănuși de piele din cactus.Potrivit companiei, materialul produs pe bază de...
88