Cinci principii de a construi o casă verde
Mai întâi de toate, casa "verde" minimizează impactul negativ asupra mediului înconjurător prin design. Iată câteva sugestii, pe care un arhitect ia în considerare, proiectând o casă ecologică:
1. Locul.
Evaluarea şi analiza de acces, de înclinare, de proeminenţă, de sol, de apă şi de vegetaţie şi pentru a limita impactul casei asupra mediului înconjurător. Acest lucru include localizarea (terenuri agricole, zone umede, habitatele speciilor de animale protejate), apropierea transportului public, parcurilor, şcolilor şi magazinelor.
2. Dimensiunea şi forma.
Casa verde trebuie să fie efectiv concepută pentru a ocupa o suprafaţă minimă posibilă. Acest lucru va reduce cantitatea de energie, necesară pentru încălzirea şi răcirea casei, iluminatul şi reducerea volumului de materiale de construcţii utilizate, precum şi controlul costurilor şi reducerea impactului extern asupra locului de construcţie şi mediului natural.
3. Lumina solară.
Intenţionaţi sau nu să instalaţi panouri solare pentru încălzirea apei sau generarea electricităţii, într-un design de casă verde există mai multe metode cu privire la încălzire.
Proiectarea casei pentru "soare pasiv" utilizează la maxim energia solară prin colectarea acesteia în fluxuri naturale energetice. Sisteme solare pasive includ: strategii de iluminat natural, metode de control al nivelurilor de încălzire şi de răcire şi o ventilaţie naturală. Atunci când la construcţia casei a fost adoptată o abordare integră şi raţională, volumul de energie salvată vă poate surprinde foarte mult şi în ceea ce priveşte reducerea impactului ecologic negativ al construcţiilor asupra mediului înconjurător, şi costurile, asociate cu încălzire, răcire şi întreţinerea casei.
4. Energia.
Iluminatul, încălzirea şi sistemul de răcire sunt elemente importante în proiectarea verde a casei dvs. Sisteme de energie regenerabilă, cum ar fi solară, eoliană, geotermală folosesc energia naturală a pământului pentru încălzirea şi răcirea locuinţei şi asigură furnizarea energiei electrice pentru a opera aparate de uz casnic şi tehnologii.
5. Utilizarea raţională a apei.
Construirea unei case noi oferă o oportunitate unică de a conserva apa. Şi probleme, legate de cheltuieli, şi strategii de economisire a energiei pot fi integrate cu uşurinţă în designul de economisire a energiei:
- Reducerea utilizării apei în întreaga casă prin utilizarea aparatelor cu debit redus de apă, folosind compostul sau bio-toalete, instalând aeratoare la toate semnale şi stabilind nivelul redus al fluxului de apă pentru capete de duş;
- Determinarea tipului de canalizare menajeră, care poate reutiliza aşa-numită "apă gri", care este apa menajeră uzată după spălarea vaselor, rufelor, apa pentru scăldat, apa de scurgere în toalete, apa pentru udarea gazonului, etc.
Desigur, casa nouă ar trebui să utilizeze volumul minim de combustibili fosili pentru a servi mai mulţi ani şi să ne coste mai puţini bani. Există mai multe abordări pentru a proiecta o casă din materiale de construcţii foarte ieftine, dar pot fi reduse semnificativ costuri pentru încălzirea şi răcirea casei. Rezultat - o casă frumoasă, sănătoasă şi pentru proprietarii şi pentru mediu.
Sursa cu link pe boninarchitects.com