Ciocan cu o vîrstă de 100 milioane de ani

/ Vizionări: 8762

Молот возрастом 100 млн. лет 

 

 

Un alt artefact preistoric, care nu se încadrează în versiunea modernă a istoriei: un ciocan de metal,încadrat într-un bloc de piatră din perioada Cretacicului timpuriu (140-65 milioane de ani în urmă). 

Молот возрастом 100 млн. лет 

 

Emma Khan, locuitoarea din orăşelul New London, Texas (SUA) l-a găsit în timp ce călătorea cu familia prin Texas, în 1934. Ea a tăiat cu ferestrăul partea de metal, pentru a face o analiză și a afla din ce este făcut ciocanul. Locul de tăiere nu a ruginit pînă în prezent. Ciocanul în întregime se afla în interiorul bucăţii de piatră, doar o parte de mâner iese afară. Partea metalică a ciocanului are o lungime de 15 cm și un diametru de aproximativ 3 cm. Mânerul de lemn s-a pietrificat complet și structura lui indică carbonizarea poroasă.

Potrivit Dr. K.E. Bafa, directorul Muzeului de Antichități Fosile, în care este deținut acest ciocan. Obiectul găsit se referă la perioada Cretacicului timpuriu - 140 - 65 de milioane de ani în urmă. Conform stadiului actual al cunoștințelor științifice, omenirea a învățat să facă astfel de unelte doar cu 10.000 de ani în urmă. Analiza metalului "ciocanului din New London " a fost efectuată de Institutul Metalurgic din Columbus (Ohio), care a obţinut următoarele date: fier - 96%, clor -2,6%, sulf - 0,74%. În metal nu a fost găsită nici-o bulă. Calitatea fierului, chiar și după standardele moderne, este extrem de înaltă și provoacă o mulțime de întrebări, deoarece nu a fost găsit conținutul de metale folosite în industria oțelului la fabricarea diferitelor sorturi de oțel (cum ar fi mangan, cobalt, nichel, tungsten, vanadiu şi molibden). De asemenea, nu sunt impurități, iar procentul de clor este neobişnuit de mare. Uimitor este faptul, că nu a fost găsită nici-o urmă de carbon, în timp ce minereul de fier din zăcămintele terestre întotdeauna conține carbon și alte impurități.

Însă „savanţii” moderni, consideră: cu cît mai mult descoperirea arheologică nu se încadrează în versiunea istoriei tradiţionale, cu atît mai rău este pentru ea: în cel mai bun caz, obiectul găsit va fi ignorat, în cel mai rău caz - discreditat, precum şi cei care l-au găsit şi au făcut expertiza.

 

 

Sursa: kulay.ru