Ciulinul – remediu naturist
Ciulinul ajută în cazul radiculitei, artrozei, convulsiilor, retenției de urină, afecțiunilor hepatice, ale splinei, căilor biliare, colecistitei, colitelor, hemoroizilor, alergiilor, căderii părului, psoriazis, acnee etc.
1. În cazul afecțiunilor hepatice, ale tractului digestiv, acnee. Se ia 1 lingură de plantă la 200 ml de apă clocotită. Se fierbe la aburi 30 de minute. Decoctul se strecoară fierbinte prin 3 straturi de tifon și se adaugă 200 ml de apă fierbinte. Se bea de 3 ori pe zi cîte 1 lingură cu 20 de minute înainte de masă.
2. Hepatită
La 30 g de semințe zdrobite de ciulin se adaugă 500 ml de apă, se fierbe la foc mic pînă la evaporarea a jumătate din lichid. Se infuzează 10 minute, se strecoară. Se bea cîte 1 lingură în fiecare oră, de la 8 pînă la 20. Se bea 21 de zile, pauză 2 săptămîni, apoi din nou 21 de zile.
3. Pentru detoxifiere și evitarea afecțiunilor ficatului.
Decoct din plantă cu rădăcini: 2 linguri de iarbă fărîmițată la 0,5 l de apă clocotită, se infuzează pe noapte. Se bea cîte ¾ de pahar, de 3 ori pe zi.
- În cazulintoxicațiilor:
Căte 1 lingură de 3-5 ori pe zi, la interval egale. Cursul tratamentului: pînă la lichidarea completă a simptomelor.
- În cazul radioterapiei și chimioterapiei.
Cîte 1 linguriță de desert de 4 ori pe zi, la intervale egale de timp. Cursul tratamentului: perioada radioterapiei și chimioterapiei, apoi cîte 1 lingură de 4 ori pe zi, la intervale egale, timp de 20-25 de zile.
4. Ceai din semințe de ciulin
1 lingură de semințe la 250 de ml de apă clocotită, se infuzează 10-20 de minute, se strecoară. Se bea fierbinte cîte o cană pe stomacul gol, cu jumătate de oră înainte de prînz și cină, înainte de somn. Se ameliorează digestia, se detoxifică ficatul.
5. Ulei din semințe de ciulin
Semințe de ciulin (la 0,5 l de ulei vegetal 5-6 lingurițe de semințe) se fierb cu ulei de măsline la aburi 10-15 minute, se strecoară.
Se administrează cîte 3 lingurițe pe zi, cu jumătate de oră înainte de masă, timp de o lună, în cazul afecțiunilor ficatului, stomacului (ulcer), inimii, rinichilor, pielii (arsuri, răni, răni ulceroase), ginecologice, varice, hemoroizi, inflamații, stomatite, răceală, dureri în gît. În funcție de maladie, se administrează inter sau extern.
Sursa: rus-health.info