ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ciulinul vindecă toate bolile


Ceaiul de ciulin ajută la radiculită, artrită, convulsii, retenție urinară, boli hepatice, a splinei, colelitiază, inflamația căilor biliare, colecistită, hepatită, colită, hemoroizi, boli alergice ale pielii, chelie, psoriazis, cosuri etc.

1. În bolile hepatice, ale tractului gastro-intestinal, erupții acneice

Peste 1 lingură de ciulin se toarnă 200 ml de apă fierbinte și se fierbe într-un vas emailat- pe baie de abur 30 min. Ceaiul fierbinte se filtrează prin 3 straturi de tifon și se adaugă apă clocotită pînă la 200 ml. Se bea de 3 ori pe zi, cîte 1 lingură cu 20 de minute înainte de masă.

2. În hepatită

Peste 30 de grame de semințe de ciulin zdrobite se toarnă 500 ml de apă, se fierbe la foc mic pînă se evaporă 1/2 din lichid, se lasă la infuzare 10 min și se scurge. Se ia cîte 1 lingură la fiecare oră începînd de la 8.00 pînă la ora 20.00. Curs de tratament 21 zile, 2 săptămîni pauză, și se bea din nou 21 de zile.

3. Pentru a elimina substanțele toxice și pentru a preveni leziunile hepatice

Decoct de plantă cu rădăcini: Peste 2 linguri de materii prime zdrobite se toarnă 0,5 litri de apă clocotită, se infuzează o noapte. Se bea 3/4 pahar de 3 ori pe zi.

- În caz de otrăvire.

Cîte 1 lingură de 3-5 ori pe zi, la intervale regulate. Curs de tratament: pînă la dispariția completă a simptomelor.

- În cazul radioterapiei și chimioterapiei.

Cîte 1 lingura desert de 4 ori pe zi, la intervale regulate. Cursul de tratament: pe eprioada efectuării radio și chimioterapiei, apoi cîte 1 linguriță de 4 ori pe zi, la intervale regulate timp de 20-25 de zile.

4. Ceai din semințe de ciulin

Peste 1 linguriță de semințe se toarnă 250 ml de apă clocotită, se infuzează 10-20 min, se filtrează. Se bea fierbinte cîte o cană dimineața pe stomacul gol, cu o jumătate de oră înainte de prînz și seara, înainte de culcare. Se îmbunătățește digestia, se curăță ficatul, se îmbunătățește starea de spirit.

5. Ulei din semințe de ciulin.

Semințele de ciulin (la 0,5 litri de ulei vegetal 5-6 lingurițe de semințe) se fierb cu ulei de măsline într-o baie de abur timp de 10-15 minute, se scurge și uleiul este gata.

Sa iau cîte 3 lingurițe pe zi, cu o jumătate de oră înainte de masă timp de o lună în boli de ficat, de stomac (ulcer peptic), inimă, rinichi, piele (arsuri, ulcere, răni), boli feminine, în caz de vene dilatate, hemoroizi, inflamații, stomatite, rinoree, dureri de gît. În funcție de boală, uleiul este administrat pe cale orală sau se unge pe piele.

Vineri, 09 octombrie 2020
Vizualizări: 1146

Citiţi de asemenea

La finele lunii aprilie, parlamentul a votat în primă lectură  proiectul de lege care prevede introducerea unui mor...
43
În Chișinău sînt tăiați mai puțini copaci sănătoși, dar această problemă încă există, deoarece Asociația ”Spații Verzi” ...
201
"Pădurea este mult mai mult decît vedem", spune omul de știință, ecologul Susan Simmard. Studierea pădurilor pe parcursu...
230
Tenul tânăr, indiferent de vârstă, este visul oricărei femei, dar și preocuparea nr. 1 în industria mondială a frumuseţi...
361