ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cleopatra: Ultima Regina din EgiptAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Mituri

De două mii de ani nu se atenuează pasiuni în jurul regina celebru, care a devenit unul din istoria odioase. Clasice antice, menţionat în operele sale, iar mai târziu a lăudat-o imagine Shakespeare, Puşkin, şi Bernard Shaw, iar astazi este dedicat mai multe povesti Cleopatra, romane, şi în special notele în presă.

Sincer, după ce aţi citit comentarii de autori contemporani de Cleopatra devine un pic enervant pentru regina ... şi pentru sărăcia din gândirea noastră. Se pare că contemporanii noştri nu sunt interesaţi de nimic, altele decât problemele aspectul şi viaţa intimă - aceste subiecte sunt cele mai populare. Este o ruşine că pentru toate aceste pierdut cumva imaginea Cleopatra, regina Cleopatra şi politician.

În ceea ce priveşte exteriorul avizul Regina autori contemporani divizate. Unii dintre ei susţin că Cleopatra a fost frumos, la fel ca Helen troian (precum şi "inteligente ca Aspásia" şi "pasional ca Sappho"). Cu toate acestea, mai mult spre surprinderea noastră, există opinii că regina nu a fost numai frumoase, dar foarte urâte (unele menţionează nici măcar un nas lung şi coroiat).
Cele mai amuzant lucru despre acest lucru este că descrierea de încredere a lui aspectul Cleopatra nu este. scriitorii antici menţionăm doar că ea poseda o carisma şi atractivitatea extraordinară, inteligenţa, talentul, un diplomat adevărat, şi a fost neobisnuit de frumoasa voce incantatoare. Prin urmare, sursa de scriitori modern este, aparent, de fictiune, sau unele există încă pe reliefuri, monede şi statui ale imaginilor regina care afectează diversitatea acestora şi de lipsa unor similitudini între ele
de ani. Cursul este dificil de a judeca ceea ce a fost de fapt o regina egipteana. femei reale au dispărut pe sub munţi de zvonuri şi speculaţii. Din păcate, în primul rând de a învăţa despre ei ca o curtezană mare, o femeie de înşelăciune rare şi promiscuitate, pe legiuni intreaga de iubitori ai ei dispuşi să-şi sacrifice viaţa pentru o noapte petrecută cu regina (conceptul de "Noaptea Cleopatra", chiar a devenit sinonim). Va recomandam produse cosmetice exotice, care au fost folosite de regina (probabil din cauza aceasta a crescut popularitatea lor), şi aşa mai departe şi aşa mai departe. Ne ocupam cu Cleopatra-mit. Şi aşa cum se întâmplă cu fiecare mit, în timp se schimbă, "aranjate" în conformitate cu punctul de vedere al societăţii.

Recent, la Roma, o expoziţie dedicată Cleopatra. Organizatorul ei, un angajat de la British Museum Susan Walker, a sugerat că începutul legende "despre regina prevăzute de nimeni altul decât Octavian împăratului Augustus, care ura ei şi nu numai foarte mult fanned zvonuri despre promiscuitatea ei, dar ea poate afecta opinii ale autorilor de romane şi istorici.

Aici, de exemplu, în timpul Renaşterii, cu nobile idealurilor sale de dragoste şi cavalerism, Cleopatra a devenit un fel de standard de virtute, ca moartea preferat la viaţă fără iubit. Dragoste şi onoare - idealurile de o doamnă adevărată, şi regina a costului vieţii lor evitând dezonoare şi exil, care ameninţă ei, Octavian.

Cleopatra


În secolul al XVII in picturile descrise în imaginea ei blond luxuriantă, îmbrăcat într-o rochie cu o buclă.

Prin faptul că nu a vizitat doar regina ... Cleopatra, George Bernard Shaw este un obraznic şi puf frumos. În secolul al XX-l căpută (care, dacă nu ei ?..), şi dekadentka prima şi tiranoborchestva simbol: pentru pasiunea si placerea nu mai rău decât armatele ar putea fi o modalitate de a lupta împotriva dominaţiei imperiale.

Astazi, Cleopatra a devenit un fel de ideal al femeii moderne, care combină cu abilitate de administrare a stării de inflamaţietaniem patru copii, care, în acest caz este timp suficient la viaţă privată şi de a menţine atractivitatea lor. Simbolul femeii noroc şi succes! Interesant, ceea ce ar spune, 50 de ani? ..

Ce e tot la fel a spus despre povestea Cleopatra?

Istorie
Cleopatra a VII-a fost regina phylopatry ultima Egiptul antic. După regii galaxie slab şi moale (unul dintre ei, tatăl Cleopatra de exemplu, a fost celebru doar pentru că şi-a jucat flaut) pe un tron Egipt a domnit în cele din urmă conducător puternic. Cu toate acestea, Cleopatra a venit la putere, atunci când stele din Egipt fusese deja scădere. În lumea de rolul crucial jucat de la Roma, care a cucerit statele vecine şi le-au transformat provinciei lor. De zile de libertate din Egipt au fost luate în considerare, dar Cleopatra, ştiind acest lucru, cu toate acestea, s-au luptat, folosind orice ocazie este posibil, pentru tronul său şi pentru independenţa de stat.

De altfel, ultima Ptolemeu (Ptolemeu XI şi Ptolemeu al XII, tatăl Cleopatrei), dreptul lor la putere, în sensul literal al cuvantului cumparat de la Roma. Egiptul nu a avut o armată suficient de puternic pentru a lupta Roman, şi ar putea răscumpăra numai independenţa lor (la Roma, mai multe legende despre comori nenumărate Egipt), precum şi pentru a arăta loialitate faţă de politica roman, oferind o flota şi trupele generalului roman.

Este greu să spun că ghidat acţiunile regina - o mare dragoste sau un calcul sobru, ci mai degrabă acesta este adevărat. Cu toate acestea, sa dovedit a fi foarte înţelept şi subtil politician, facand un pariu pe doi bărbaţi mai mare a timpului său - în primul rând pe Gaius Iulius Cezar şi apoi Marc Antoniu. Roma, în acest moment trece printr-o tranziţie dificilă dintr-o republică la imperiu, însoţită de o luptă în Senat, şi între consulii. Aceasta, de asemenea, a beneficiat de regina pentru a câştiga independenţa Egipt.

În Egipt a fost, de asemenea, agitat, şi Cleopatra a trebuit să lupte mai brutal pentru tronul Egiptului cu fraţii săi şi sora mai mică. Potrivit legii egiptene, Cleopatra nu a putut singură regulă - o co-conducători au fost fraţi mai mici. Noţiuni de bază cu Cezar a avut loc într-un moment cel mai mare dintre fraţi, Ptolemeu al XIII-lea, regina izgonit şi ea s-au adunat în forţele de opoziţie siriene să-şi recâştige tronul Egiptului.

Când Cezar a avut o întrevedere cu Cleopatra, ea a fost un pic mai mult de 20 de ani, şi Cezar - pentru 50, şi el era cunoscut ca cel mai mare om al timpului său. Aparent, sentimentele lui pentru femeile tinere au fost foarte puternice. Istoricii sugereaza ca la un moment dat când Cezar a fost drum în fiecare zi (doar în acest moment, el a luptat pentru supremaţia absolută la Roma), el a lăsat câteva luni cu Cleopatra în Egipt, sa deplasat la izvoarele Nilului, şi a invitat mai târziu egiptean Regina din Roma, unde a trăit la vila lui. Dictatorul hrănit intenţionează să devină conducător de la Roma, şi soţia lui şi co-conducător pentru a face Cleopatra, descendent al regilor adevărat antice. Apropo, asa deochiat cu femeia lui tanara a fost nu numai atractiv, dar de asemenea, foarte educat pentru timpul său, este uşor s-au exprimat în mai multe limbi diferite (în ciuda faptului că majoritatea greci în Alexandria, Egipt nu mai ştiu) şi, desigur, a fost un psiholog mare. Dacă planurile dictatorului au eşuat, problema suveranităţii din Egipt şi puterea regală pentru Cleopatra nu ar sta şi, în plus, Egiptul ar putea deveni un centru cultural al statului roman marea.

Cu toate acestea, Cezar nu intenţionează să divorţeze Calpurnia, soţia lui Roman. " Au existat zvonuri că el a fost pregătit deja un proiect de lege în care acesta - conducătorul lumii a monarhiei - puteţi lua pentru a da nastere la moştenitorii de orice număr de neveste. Datorita acestei legi, el ar putea să adopte un copil din Cleopatra (care va deveni în curând Ptolemeu al XV-lui Cezar, mama co-regent).

Cu toate acestea, Idele lui Marte în 1944 î.Hr. cu asasinarea a marelui Cezar a pus capăt speranţelor regina. Apoi, alegerea a căzut pe Cleopatra Marc Antoniu, LouSheha la momentul comandantul roman. După moartea lui Cezar puterea la Roma în comun două dintre sale "moştenitor": Octavian a preluat managementul său din vest, şi Marc Antoniu - est. Ar trebui remarcat faptul că Marc Antoniu, judecând după descrieri, a fost un om de simplu, băutorii de aspre, dure şi vesel, din cauza a ceea ce el a numit la est de Dionysos. Folosind acest, Cleopatra a reuşit să prezinte vizitei sale la guvernatorul de Est, astfel încât a fost un zvon că "Afrodita se umblă la Dionysos în beneficiul din Asia.

Furajeră a fost făcută de aur, şi navighează de violet. Nu ars arome, iar vântul a murit departe cu incantare. Pentru a sunete de dinti au fost ridicate la unison cu vîsle de argint, şi în timpul urmaririi muzica urlă după el. Cuvintele ei, nu pot descrie. Ea pune într-un cort de aur graţios Venus, la urma urmei, zeita nu este autentic, ci o poveste şi un vis - descrie vizita regala a lui Shakespeare.

Această alianţă a fost favorabilă şi Antoniu si a Cleopatrei. Anthony lupta pentru putere de la Roma au fost necesare avere egiptene, precum şi pentru Cleopatra, a fost o altă şansă de a deveni domnitor al statului roman. Printre istorici versiune a portretizat chiar că, în caz de victorie a Antoniu şi Cleopatra nu este la Roma, şi Alexandru ar putea fi centrul monarhiei marea (sau ar fi Imperiul - cine ştie ce ar putea sa transformat apoi cursul istoriei?).

Faimosul general roman şi regina, de fapt, a servit ca o sursă de bârfă follow-up. Desigur, nu a existat nici generozitatea caracteristică şi demnitatea unor relaţii de Cleopatra şi Julius Caesar. Dar regina cu o bună înţelegere a naturii umane, nu a putut vedea nivelul cultural şi interesele pe iubita lui şi cu nerăbdare a jucat impreuna cu el. Istoricii menţionează sărbătorile somptuoase, şi în care cuplul regal a petrecut timpul (întâmplător, mitul dizolvat în oţet şi de băut o bijuterie - o origine mai recente), şi de distracţie regelui, ca plimbări în rînd îmbrăcat, oras pe timp de noapte.

Cleopatra


Roman Antoniu şi Cleopatra a durat aproape 14 ani şi ar putea avea un final fericit, dar soarta a decretat altfel. Orbit de dragoste triumvir făcut mai multe etape pripite, dăruit soţiei sale egiptene şi copii (fiul lui Cezar şi proprii copii, Alexandru Helios şi Cleopatra seleniu), cele mai multe dintre posesiunile romane din est. Octavian, care au fost mult timp în căutarea unui motiv pentru a declara Egipt (cu Antoniu şi Cleopatra) război, prezentat în Senat, va Marc Antoniu, în cazul în care un cetăţean roman, iar comandantul a cerut să se îngroape în Egipt, alături de Regina, numit pe fiul său, moştenitorul lui Iulius Cezar, Cleopatra, şi a recunoscut Cleopatra nu numai Egipt, dar posesiunile multe altele, care a dat-o. Acesta va fi ca o bombă. Senatul a permis Octaviano iniţia o acţiune militară, dar din moment ce războiul civil din Roma a fost un razboi foarte nepopulară declarat Cleopatra.

Se încheie povestea tragică a ştim bine. După moartea lui Marc Antoniu, Cleopatra sa sinucis pentru a evita rusinea de a fi efectuate în triumf, inlantuiti de carul de Victor. Şi poate, de asemenea, că bine înţeles: moartea lui Marc Antoniu şi soarta Egipt este sigilat.

Vedere
Fie că s ar putea ca, Cleopatra a VII-phylopatry a fost una dintre marile personalitati din istorie. Femeie de pe tron, nu este mai puţin frecvente (pentru toate existenţa ei, Egiptul a văzut un regine câteva, cel mai faimos dintre care au fost Hatshepsut şi Cleopatra).

Cleopatra este în conformitate cu politicieni cele mai renumite din timpul său. expresie modernă, ea a condus un joc "mare", unde mizele erau tronul Egiptului şi a libertăţii de starea ei (şi, dacă este de succes, probabil, întregul Imperiu Roman - astăzi, nu putem şti sigur). Da, ea a pierdut, dar chiar şi atunci, că în termen de 20 de ani, ea a reuşit uderzhivatindependenţei Egiptului de la Roma, a însemnat foarte mult. Ca un aspect palid pe fundalul ei înainte de Ptolemeu, reptile înainte de Roma şi Egipt, a făcut de fapt provincie! Judecător pentru tine: dacă vedeţi pe cineva de la Ptolemeu stânga marca sa în istoria omenirii, ne amintim Ptolemeu I, colegul Alexandru


Ptolemeu II, care au fost create şi Biblioteca Museyon - şi Cleopatra, regina trecut.

În cele din urmă, veţi fi de acord, nu este uşor să fii regină şi un politician puternic, să rămână cu femeia al cărui farmec şi inteligenţă a devenit legenda. Poate că tocmai această combinaţie neobişnuită a dus la proteste majore de către politicieni de sex masculin şi "opiniei publice mondiale", dând naştere la bârfă (precum şi limbile teribil rău, probabil nu au nevoie de a explica). Cleopatra, desigur, era o femeie renumit, şi politica sa păstrat ca o femeie. Dar ce altceva ar putea face ea? Strânge slăbit armata şi du-te la război asupra Romei? Dar ceea ce în cazul în care regina nu a fost de gând să faci - l cumpăraţi şi să cerşească pentru libertate şi tronul Egiptului, la fel ca mulţi dintre predecesorii ei.

... Gone, Egiptul Antic şi Imperiul Roman, dar omul nu sa schimbat: două mii de ani, iar acum, cu care se confruntă cu care nu se încadrează în cadrul convenţional, un om remarcabil, el încearcă să diminueze cumva, pentru a descoperi unele o explicaţie raţională, unele motive ulterioare de comportamentul său, a punctelor slabe şi complexe. Cum să spun, pur şi simplu: "august a fost cu siguranţă un mare om, dar fizic slab, este deprimant, şi aşa a decis să devină un împărat" sau "Cleopatra a fost una din femeile cele mai cunoscute din antichitate, dar a devenit celebru, mai ales, natura sa pasionat şi imoralitate" .

De ce suntem atât de dornici să credem zvonuri şi speculaţii, dar nu observa devotamentul adevărat, vitejie, iubire, mila? Uneori crezut vine în minte: dacă am fi avut, probabil, mai mult, în nobilimea spirituale, multe lucruri ne-ar prezenta destul de diferit. Şi poate apoi ultima regina a Egiptului ar deveni pentru noi un exemplu de maretie, frumusete, înţelepciune şi tăria.

Articolul original poate fi găsit la revista "Noua Acropolă": newacropolis.ru
Elena Kosolobova


ABONAȚI-VĂ
Joi, 12 februarie 2009 10:16
Vizualizări: 17744

Citiţi de asemenea

Hipertensiunea și ateroscleroza sînt cele două cauze principale care duc la afectarea circulației cerebrale.Încălcarea...
0
Într-o școală din Moscova un băiat a încetat să meargă la lecții. Nu merge o săptămână, două... Leova nu avea telefon, i...
522
Aceste plante nu sînt greu de plantat în propria grădină și chiar acasă pe pervazul ferestrei, dar vor fi de neprețuit...
949
Timp de multe secole, mierea a fost renumită printre oameni pentru proprietățile sale vindecătoare. Același lucru se p...
531