Coctail din urzică cu tot cu seminţe
Se spune că seminţele de urzică oferă o cantitate de energie similară cu extractul din rădăcină de ginsheng.
În grădina mea nu culeg toată urzica. Las o cantitate suficientă pînă la primăvară. Vara, culeg frunze de urzică. Seminţele stau pe tulpină toată iarna. Iarna iau seminţe de urzică atunci cînd am nevoie. Dacă culeg urzica în lună plină, fac rezerve pînă la următoarea lună plină. Iar tulpinile uscate de urzică pot fi utilizate drept materie primă pentru ţesut.
De regulă, merg în grădină cu ulciorul de la mixer şi pun acolo tot ce îmi doresc la moment. Pentru a servi pe cineva mă gîndesc cu bucurie la acea persoană, îi doresc bucurie şi sănătate. Şi mîna se întinde după plantele şi fructele, care sînt necesare la moment.
Dacă mixerul nu zdrobeşte seminţele mici, ele pot fi mărunţite în cană, dacă sînt mari, atunci într-o moară cu pietre.
Am adăugat smochine (în ajun am muiat smochinele, caisele uscate şi puţin miez de nucă), stevie, miere, banană.
Pentru coctailuri iau apă vie. De regulă, din bazine deschise. Dacă apa e din arteziană, atunci o las într-un vas metalic deschis, cel puţin 3 ore l soare, apoi acoperită cu tifon cel puţin 3 ore în umbră. În acest timp, microorganismele necesare organismului se înmulţesc.
Iarna folosesc plante uscate, culese după calendar dimineaţa, după ce s-a evaporat roua. Dacă coincide, atunci în lună plină.
Plantele, fructele şi pomuşoarele uscate pentru coctailurile verzi le moi în ajun în apă, apoi folosesc această apă.