ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Codurile QR doar divizează oamenii și nu au nimic de-a face cu lupta împotriva infecției

Recent, în capitala Rusiei a avut loc o mare conferință științifico-practică "Medicii pentru adevăr!" cu denumirea "Aspectele clinice și organizaționale ale diagnosticului, tratamentului și prevenirii COVID-19".

Participanții la conferință au fost: medici, candidați în științe, academicieni și pur și simplu medici cinstiți care nu s-au temut să-și exprime opinia. În rapoarte se menționa faptul că "lupta" împotriva covid prin introducerea diferitelor restricționări a drepturilor și libertăților cetățenilor și a vaccinării forțate nu este o manifestare a grijii pentru sănătatea lor. Intenția de a-i însemna pe toți cu o marcă comercială sub formă de cod QR nu are legătură cu garanția protecției împotriva covid. Propunem atenției cititorilor noștri cîteva teze ale rapoartelor conferinței.

Doctor în științe medicale, Vladislav Șafalinov:

"Împărțirea artificială a oamenilor în "pro-vaccinare" și "anti-vaccinare" nu este în beneficiul statului și al societății noastre. Medicii care pun doar întrebări încearcă să ne împingă în cîmpul "anti-vaccinare". Sper că noi nu ne vom împărți în cele din urmă în "pro-vaccinare" și "anti-vaccinare" – acest lucru nu va duce la nimic bun. Tot ceea ce se întîmplă are, de asemenea, legătură cu marea neîncredere a societății în medici, oameni de știință și sistemul medical. Această neîncredere nu a apărut pe loc gol și, după ce toate aceste probleme cu infecția de coronavirus vor fi rezolvate, sarcina noastră principală va fi restabilirea încrederii".

Academicianul Academiei Ruse de Științe, imunologul Vitalii Zverev:

De exemplu, știm că marea majoritate a oamenilor suportă virusul într-o formă ușoară, copiii practic nu se îmbolnăvesc grav – ei pur și simplu nu au un număr mare de receptori de care este capabil să se atașeze virusul. Noi avem trei tipuri de răspuns imun: înnăscut, celular și umoral. Orice anticorpi formați ca răspuns la antigen dispar cu timpul. Imaginați-vă ce s-ar întîmpla cu sîngele nostru dacă aceștia s-ar păstra - la toate infecțiile cu care s-a întîlnit organismul omului. Sîngele nostru ar fi fost aproximativ ca o cărămidă.

În același timp, rămîn celulele de memorie, iar cînd antigenul ajunge din nou la om, el produce suficienți anticorpi pentru a-l învinge. Prin urmare, atunci cînd vorbim despre vaccinuri, trebuie să înțelegem clar unde vor funcționa și ce vor crea. O protecție pe o perioadă îndelungată sînt capabile să formeze vaccinurile vii - nu întîmplător după vaccinarea "vie" împotriva poliomielitei, omul, de regulă, nu se îmbolnăvește de ea pînă la sfîrșitul vieții sale. Vaccinurile împotriva rujeolei și oreionului oferă o imunitate 20-30 de ani. Oamenii de știință pur și simplu au luat în considerare toate caracteristicile formării imunității la om atunci cînd au creat aceste vaccinuri.

Apoi au venit vaccinurile ucise (inactivate), care declanșează imunitatea într-un mod total diferit. În cazul folosirii lor este posibil de obținut un efect similar cu al vaccinurilor vii. De regulă, acestea necesită prezența unui adjuvant (un amplificator care ajută la declanșarea mai rapidă a răspunsului imun în celulă). De exemplu, acum se spune că este necesar de vaccinat concomitent cu vaccinuri ARNm/ADN împotriva covid și cu un vaccin antigripal "mort". Nu va funcționa – sistemul imunitar nu poate declanșa o reacție concomitent în direcții opuse. Noi acum avem o mulțime de "platforme" de vaccin, dar aproape toate se bazează pe proteina S (proteina spike) a coronavirusului, inclusiv vaccinurile vectoriale. După ce au fost create vaccinurile, a apărut o mulțime de tulpini ale covid.

Deoarece toate vaccinurile sînt concentrate pe porțiuni ale proteinei S (epitopi) care se leagă de receptorii din celulele umane, evident, atunci cînd virusul în sine se modifică, vaccinul nu poate fi la fel de eficient împotriva noilor tulpini. Opinia mea este că vaccinurile bazate numai pe proteina S nu formează o imunitate celulară deplină, iar puterea răspunsului umoral se epuizează rapid. Acum Pfizer spune că este necesar de administrat vaccinul său la fiecare 2-3 luni. Și acum să ne uităm la datele OMS – peste 2,5 milioane de cazuri de complicații în mai puțin de un an au fost înregistrate în urma administrării vaccinurile împotriva covid.

Este de 10 ori mai mult decît în 50 de ani în cazul vaccinurilor antigripale și incalculabil mai mult în comparație cu vaccinurile împotriva oricăror altor boli. Și autorii înșiși recunosc că, de exemplu, eficacitatea vaccinului Pfizer împotriva tulpinilor noi este mai mică cu 40%. Astăzi, în Rusia crește rata mortalității și morbidității cauzate de covid, în ciuda faptului că în paralel crește numărul persoanelor vaccinate. În același timp, a fost descoperit un fapt foarte interesant – în unele țări în care morbiditatea și mortalitatea înainte de vaccinarea în masă erau foarte scăzute (Singapore, Mongolia, Cambodgia, Seychelles), odată cu începerea campaniei de vaccinare, indicatorii au crescut brusc. Cred că trebuie de demonstrat faptul că vaccinarea în sine este sigură și eficientă, trebui să fie clar cui și în ce ordine poate fi administrată. Și acum, ca specialist în imunoprofilaxie, văd cum crește numărul persoanelor care se opun vaccinării în general.

Este foarte important să cunoaștem întregul adevăr - ce se întîmplă cu populația după vaccinare? Deocamdată, nu există efectul dorit și avem nevoie de vaccinuri care să formeze un răspuns imun stabil. Acum toți vorbesc despre tulpina "omicron", de la care nu au fost înregistrate deocamdată decese. Acest lucru este normal – fiecare virus spre sfîrșitul "pandemiei" mutează în forme mai sigure pentru a supraviețui. În Japonia, în general, covidul "s-a autodistrus" – el a suferit mutații care îl împiedică să se reproducă. În general, virusul nu s-a schimbat atît de mult în populația umană în ultimul timp și vedem că cei care au suportat boala au o imunitate puternică față de acesta, dar cei vaccinați împotriva noii tulpini aproape că nu sînt protejați. Există cazuri de infectare repetată a celor care au fost deja bolnavi, dar acesta este un procent foarte mic de persoane cu un sistem imunitar deosebit.

Cînd ne spun că cei care au suportat boala trebuie vaccinați, îmi apare un sentiment de indignare. Numiți-mi cel puțin o infecție pentru care imunitatea după vaccinare va fi mai puternică, mai îndelungată decît după boală. Ei bine, nu există așa ceva! Oamenii după virusul SARS au avut un răspuns imun stabil timp de 17 ani, nu au nevoie de vaccinare. Trebuie să amînăm vaccinarea pentru cei care au fost bolnavi nu cu un an, dar pentru totdeauna. Noi nu știm ce se va întîmpla cu o persoană care a trecut prin boală dacă i se va administra un vaccin "viu". Și nu-mi place nici promovarea activă a vaccinării copiilor împotriva covid. Eu am doi copii și nouă nepoți.

Cu toții am suportat această infecție, cu toții avem anticorpi. Copiii nu au atît de mulți receptori necesari virusului, deci în organismul lor nu ajunge un volum mare de viruși. Cînd copiii sînt numiți principalii purtători, acest lucru trebuie încă dovedit – căci ei au puțini receptori în același nazofaringe, cum pot ei răspîndi masiv virusul? De covid mor copiii cu tulburări grave de sănătate - oncologie, diabet zaharat, obezitate, probleme sistemice de imunitate... Dar pe acești copii noi nu-i vaccinăm nici cu alte vaccinuri – îi protejăm.

Și nu contează dacă ei se află în perioada de remisie sau de acutizare a bolii. Noi ce, vom vaccina copiii la fiecare șase luni? Dar cu calendarul lor de vaccinare ce se va întîmpla? Mai ales că acum se vorbește deja despre copii de 6-11 ani ... Mie nu-mi place deloc acest lucru. În ceea ce privește vaccinarea în sine, am luptat întotdeauna pentru ea, dar credeți-mă, nu am vorbit niciodată nicăieri despre obligativitatea vaccinării. Dacă doriți ca toată lumea să se vaccineze, convingeți-i. Iar pentru a-i convinge, trebuie să le oferi rezultate sigure. Nu există așa ca toată lumea să poată fi vaccinată - nu există vaccinuri fără contraindicații.

Declarațiile oficialilor și reprezentanților OMS precum că imunitatea colectivă se formează numai prin vaccinare - nu au nicio legătură cu știința. Acestea sînt soluții pur comerciale, la fel ca și reducerea timpului pentru studiile clinice ale vaccinurilor experimentale. Dacă mă veți întreba despre codurile QR, desigur că sînt împotriva lor. Ele doar separă oamenii și nu au nimic de-a face cu lupta împotriva infecției. Aceasta este o invenție a Occidentului, nu a noastră. Oamenii de știință americani să ne lase în pace cu sfaturile lor, mă miră faptul că ei au început brusc să-și facă griji de copiii noștri".

Continuare: noi.md

ABONAȚI-VĂ
Duminică, 23 ianuarie 2022 13:23
Vizualizări: 231

Citiţi de asemenea

Totul răspunde. Iar noi uneori nici măcar nu ne gîndim la ceea ce aducem pe lume......
128
În Elveția, o femeie a crescut doi lei.Autoritățile i-au confiscat pentru grădina zoologică. 7 ani mai tîrziu, o femeia ...
132
Oamenii de știință ruși au făcut totalurile unui experiment care a durat 24 de ani în pădurile din regiunea Moscovei. În...
755
Fundația Ecodava, în parteneriat cu Pretura sectorului Centru a organizat o acțiune ecologică în Parcul Valea Trandafiri...
782